Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vill inte jinxa oss – lägger pressen på plastklubben i stället

Så där då. Då var det bara timmar kvar tills vi går in i nästa graviditet säsong.
Och som jag sagt tidigare så är det väldigt länge sedan – tio år? – som vi gick in i en ny Premier League-höst med United som så självklara favoriter.
Det är oerhört jobbigt, mentalt. Alla som håller på sina Sunderland, Stoke och West Brom förstår nog inte den här pressen som vi Unitedfans lever med.
Vi måste vinna.
Jämt.
1) Manchester City
Blackburn gjorde det på 90-talet och Chelsea gjorde det på 00-talet. Det känns oundvikligt att City ska lyckas köpa till sig en ligatitel på 10-talet. Lägger man ut 2 miljarder på spelare som floppar säger det en del om hur outsinliga arabernas plånböcker är.
Men nu börjar det bli lite ordning på torpet här. City har en klassmålvakt, en innerback som är en av ligans bästa och på mittfält och anfall är resurserna enorma. Mancini är varm i kläderna och det är inte lika många in- och uttransfers som vanligt. Det finns egentligen snart ingen ursäkt för att inte vinna ligan för dom blå även om italienaren märkligt nog fortfarande kräver två spelare till för att kunna utmana.
Tevez ut och Aguero in är dock lite tveksamt. Och av det vi såg i C Shield så har City för många spelare som är för dyra för att vara så dåliga. Som Clichy, Milner och Dzeko.
Men, min vana trogen, så tippar jag ett annat lag än United som vinnare. Och då känns City som det bästa alternativet, faktiskt före Chelsea. Även om det känns kanske 70-30 att United tar hem ligan.
Nyckelspelare: Vincent Kompany.
Måste höja sig: Edin Dzeko.
2) Manchester United
Har handlat mer än på länge och det var ju tvunget med tanke på hur många som försvunnit (Neville, Hargo, O’Shea, Brown, Scholes, van der Sar, Obertan och snart säkert Gibson). Vi har en bredd som vi inte haft på länge, men vi har tappat mycket själ och hjärta med spelarna som lämnat.
Försäsongen och C Shield har varit en enda lång Eriksgata och den rörlighet och anfallsfotboll som vi visats upp har vi inte sett sedan Rooney-Tevez-Ronaldo sprang omkring i röda tröjor.
Men – MEN – vi saknar en innermittfältare. Så är det bara.
Och frågan är om vi inte är en ytterback kort. Jag kan se brassetvillingarna ligga skadade och går då även Smalling sönder så får vi problem igen. Men Fergie gamblar nog där, eftersom både Fletcher, Valencia och Park kan vikariera där. Och till vänster har vi Evans bakom Evra och Fabio. Eller i värsta fall Giggs.
Nyckelspelare: Wayne Rooney.
Måste höja sig: Anderson.