Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

3-0 – and the Manchester lads!

Ni vet att det är lätt att glömma att det var rätt frustrerande i över en timme när vi vinner en match med 3-0 och avslutar med sambafotboll.
Därför är jag lite glädjedödare och påminner om det.
Spurs var – precis som Redknapp sa i en minst sagt virrig efter-match-intervju – med i det här bra länge.
Men vem bryr sig? Egentligen?
När två Manchesterpojkar kombinerar och ger oss 1-0. Det får mitt hjärta att smälta.
Bäst:

 • Anderson Luís de Abreu Oliveira. Fantastisk. Bröt Spurs uppspel, satte igång spelet, väggade sig fram till ett par lägen och avslutade drömanfallet till 2-0. Minns en felpassning i första halvlek som var typisk den gamle Ando. Det här var den Ando vi vill se. När han är lagets bäste passningsspelare – då är det allvar.
 • Danny Welbeck var inte bra i första halvlek. Han såg osäker ut, tappade bollar och sprang i fel luckor. Efter 1-0 – magnifikt gjort, och snygg löpning av Nani som ställde Kaboul – var han fantastisk.
 • Wayne Rooney. Majestätisk. Funderar på att ta bort honom från dom här efter-matchen-tankarna fram tills han gör en dålig insats. Men han är ju å andra sidan skyldig oss en jävla massa majestätiska framträdanden.
 • Phil Jones. Helt otrolig. Den brytningen! Den förmågan att läsa spelet!
Bra:
 • Jonathan Evans. Hade några onödiga frisparkar – det sitter i hans ryggmärg – men var förutom det på gränsen till felfri.
 • David de Gea. Att ha fräckheten att i sin hemmadebut på Old Trafford, framför Stretford End, dribbla van der Vaart i eget straffområde … Var stensäker i spelet med fötterna, hyfsat säker på långskott, mindre säker på inlägg. Gick framåt även om han hade tur att Defoe träffade stolpen. Hade den gått in hade han blivit slaktad. Igen.
 • Chris Smalling. Som om han inte gjort annat än spelat högerback.
Dåligt:
 • När vi tappar tempo och blir stillastående ser det rätt trist ut, även om motståndet inte skapar supermycket.
 • Saknade Patrice Evras löpningar. Men så här ser det ut när han möter Lennon. Oftast.
Annars:
 • Det sorgliga med kvällen var att det med stor sannolikhet innebar slutet för Dimitar Berbatov i Manchester United. Startar han inte här, startar han aldrig. Och framförallt: Kommer han inte in i en sån här match kommer han aldrig in. Han vann skytteligan förra säsongen men är nu fjärdeval i United och – trist nog – kan jag inte för mitt liv se honom passa in i den här upplagan heller. Det går för snabbt helt enkelt. Visst, han är snabb i tanken och skulle han vara med runt straffområdet skulle det gå undan eftersom han har ett spelsinne out of this world, men i omställningsspelet är han inte rätt man. Eller?
 • Världens bäste spelare alla kategorier och i hela universum även om vi skulle ha hundra planeter och alla spelade fotboll hade väl ingen lysande kväll va?
 • Giggs inhopp betydde att han nu spelat i samtliga 20 Premier League-säsonger. Och han fortsätter att leverera (även på planen!).
 • Vi ska ha i skallen att Spurs saknade Luka Modric och Peter Crouch. Det hade gjort skillnad. Samtidigt hade dom ju Brad Friedel.
 • Märkligt nog var jag inte orolig inför matchen och trodde på 3-0 eller 3-1. Detta trots att fem spelare ur förstauppställningen jämfört med fjolårssäsongen saknades. Och Smalling spelade högerback. Av de som avslutade våren var det bara Evra och Rooney kvar ur förstaelvan. Så kan en generationsväxling se ut.
 • Vad tänker Carrick? Och Rio d.ä?
 • Andy Townsend – expert i studion på Viasat Premier League för er som inte kollar den – hade en poäng när han påpekade att Fergie aldrig haft ett bättre läge att slänga ut sina egna spelare och ställa frågan: “Är ni bra nog?” med tanke på att de andra lagen har sett bättre ut. Sen irrade han omkring och snackade om att de Gea “har någonting som gör att han inte ser säker ut. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det”. Tyst.
 • Tänk vad skönt det var att se en match utan dessa mittfältskrossare som Song, Lucas, Fletcher (var tvungen att ta med någon Unitedpojk kände jag) och De Jong. Bara spelare med hög klass och skicklig teknik.
Till sist: Om vi såg lite sluggeraktiga ut förra säsongen så är det här det Manchester United jag förälskade mig i. Fantastiskt att se den här fotbollen.