Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Före säsongen

Försäsongsträningen är igång och nu börjar det banne mig brännas.
Om endast ÅTTA dagar spelas första matchen då våra pojkar möter Durban-pojkarna i Sydafrika. Världens största klubbs hemsida har dock inte angett några tider för matcherna på försäsongen vilket är obegripligt men klickar man sig vidare på länkarna för biljettköp går det att konstatera detta:
18 juli, 20.00: Durban.
21 juli, 15.00: Kapstaden.
25 juli, 14.00: Shanghai.
5 augusti, 16.00: Vålerengen.
8 augusti, 20.00: Barca.
11 augusti, 20.20: Hannover (missar jag! Aaargh, dessa satans bröllop! Sluta gift er människor! Eller gift er i juni!)
Sen får vi vänta nio långa dagar på seriepremiären.
Jaja.
Vi saknar dock en radda spelare i vår turné.
Tompa Cleverley, Ryan Giggs, David De Gea och Rafael spelar OS (sista gruppspelsmatchen 1 augusti) så dem kan vi glömma även om Sportbladet i dag försöker lura läsarna och påstå att Giggs kan spela i Göteborg.
EM-pojkarna, som tillsammans dock inte komma upp i mer än en handfull matcher, Wayne Rooney, Danny Welbeck, Ashley Young, Phil Jones och Patrice Evra är inte med på resorna till Sydafrika och Shanghai, men är förstås med i Norge och/eller Sverige.
Såna förberedelse är inte optimala, men ger andra chansen att glänsa. Men det kanske mest spännande blir att se hur vår kapten ser ut efter nio månaders frånvaro. Enligt Mirror är Vida aktuell för matcherna i Skandinavien och det vore ju fantastiskt roligt att få se hans comeback på Ullevi (som sänds i TV4).
Vidic spelade 90 minuter i sju matcher förra säsongen. Hur många mål vi släppte in då?
1.
Demba Bas straff efter Rios klockrena brytning på Ben Arfa.
Så att påstå att det är klockrent att få tillbaka en av världens främsta mittbackar är dagens understatement. Nu håller vi tummarna för att det är samma spelare som återvänder. Det är inte alltid det lättaste efter en korsbandsskada.
* När Wesley Sneijder-sagan rullade som värst förra sommaren dök det titt som tätt upp bilder på den kvinna han lever med. Det blir lätt så när medierna ska försöka överträffa varandra och locka läsare med bilder på vackra kvinnor som egentligen inte alls hör till storyn.
Intresset för Yolanthe toppas dock med lätthet av vårt Dortmundförvärvs donna, Ameri Ichinose.
Hon är porrskådis.
Det blir intressant att se hur blaskorna på de konservativa öarna hanterar det allt eftersom tiden går.
* Vi lär ju få se Anders Lindegaard och Ben Amos turas om att vakta buren under försäsongen efter DDG hänger i London och säkert går till åtminstone semifinal.
Enligt Alex Stepney är både dansken och DDG potentiella förstamålvakter.
Lindegaard, som var med Danmark som tredjekeeper (!) i EM, åker till skillnad från Phil Jones (som också kom upp i noll minuter) med till Sydafrika och Kina, och har ju ett gyllene läge att visa varför han ska vara förstemålvakt.
Men när spanjoren kommer tillbaka bör det ändå inte vara något snack. Jag vill ABSOLUT INTE se något hattande igen. DDG är vår nummer 1.
Som Stepney säger:
“When he joins up with the squad after the Olympics, he won’t be the nervous new boy he was last summer.”
* Giggs the Captain v 2.0.

* Transferrykten då?
Inte min tekopp förrän det blir trovärdigt. Ingenting är trovärdigt just nu. Möjligen Baines, men njae. Snackas ju om £18 mille och det är ju way over the top.