Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bra offensivt, dåligt defensivt

Efter en underhållande match mot Hannover 96 vann United med 4-3. Wayne Rooney, två mål och två assist, och Mike Phelan var överens om att Uniteds anfallsspel var bra medan försvarsspelet var dåligt.

Wayne Rooney pratade med MUTV efter matchen och tycker att det var en underhållande match: ”Lagen bytte chanser emellanåt. Vi var antagligen lite slarviga och kunde ha försvart oss bättre men jag tycker att en del av spelet matchen igenom var mycket bra, en del riktigt bra samarbete i spelet mellan oss. Tack och lov fick vi de fyra målen ikväll, vilket kanske har saknats under försäsongen och det är utmärkt att få dem i den här matchen med säsongen ankommande. [Försäsongen] har varit lite stopp och start med landslagsspelarna som kom tillbaka lite senare men jag tycker att ikväll fick ni att spelarna ser bättre ut varje match, i bättre form varje match. Förhoppningsvis kommer vi att vara redo mot Everton nästa måndag. Givetvis kommer det att bli en svår match.”

Rooney var också nöjd över sitt samarbete med Shinji Kagawa: ”Det var fantastiskt. Givetvis är han en mycket smart spelare och med spelare som jag själv, Chicharito, Tom [Cleverley], så finns det spelare som är kapabla att få tag på bollen och starta ett samarbetsspel och det fungerade för oss ikväll.”

Mike Phelan ledde United då Sir Alex Ferguson var iväg på klubbaffärer. Den hörde vi senast i Oslo. Då hände ingenting men det hindrar förstås inte att det har spekulerats kring nyförvärv även denna gång. Phelan samtalade hur som helst med MUTV efter matchen och var belåten med anfallsspelet medan han tycker att United var alldeles för slarviga i defensiven:

”Det var underhållande, absolut. Vi gjorde en match av det eftersom vi gav bort ett par slarviga mål, vilket vi inte borde göra. Men beröm till spelarna, de kom tillbaka, de visade lite inställning i slutet och det var en bra seger. Det är viktigt att gör mål [Ferguson håller inte med, Mike, red. anm.]. Vi kan inte gå in i ligan och ha problem att hitta nätet. Vi har gjort framsteg i det avseendet men vi måste se på det i form av vilken besvikelse det är att ge bort målen från början. Vi slappnade av. Vi ser ut som ett lag som kan gå framåt och göra mål men ser också ut som att vi kan släppa in mål likaväl och det är inte bra.”

Försäsongen är nu över, United och Phelan kan se fram emot säsongen ska börja på riktigt: ”Det har varit en lång [försäsong]. Den tog oss överallt men det är en del av att vara en Manchester United-spelare. Vi har tagit laget till flera kontinenter och vi har kommit ut ur det relativt helskinnade så vi är glada över det. Nu måste vi stabilisera oss lite grann och nu börja fokusera på Premier League. Det kommer att bli en stor utmaning.”

Källa: Manutd.com