Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Brady och McGinty också utlånade

Tidigare idag rapporterade vi att Michael Keane och Jesse Lingard försvinner till Leicester på en månads lån. Nu står det klart att även Robbie Brady och Sean McGinty blir utlånade. Brady går till Hull på ett “emergency loan” medan McGinty går till Carlisle i en månad.

Brady till Hull
Robbie Brady gör alltså sällskap med Ben Amos i Hull City. Han är spelklar omedelbart och sitter på bänken i den nu pågående matchen mot Wolves – en klubb som för övrigt också rapporterades vara intresserade av Brady. Hull är bekant mark för Brady – han var utlånad dit hela förra säsongen. Det framgår tyvärr inte hur långt lånet sträcker sig den här gången.

Efter att ha varit med på Uniteds försäsongsturné i somras fick Brady debutera i a-laget i ligacupmatchen mot Newcastle. Det blev förvisso bara ett fyra minuter kort inhopp, men det är ju bättre än inget. Han har den här säsongen gjort fem matcher för Uniteds U21-lag.

“Jag hade en bra försäsong tillbaka hos Manchester United, spelade en hel del U21-fotboll för dem och har varit med i a-lagstruppen några gånger också. Men jag behövde komma ut och spela a-lagsfotboll och jag kan inte tänka mig en bättre plats än att komma hit,” sa Brady till Hulls officiella hemsida.

“Jag tror att då Manchester United slogs ut ur ligacupen var det antagligen en katalysator för att komma tillbaka hit. Det var den rätta tiden att gå på lån och jag ser bara fram emot att spela och att hjälpa Hull City på den rätta vägen.”

McGinty till Carlisle
För Sean McGinty är det säsongens andra lånesejour då han nu går till Carlisle United på ett lån som sträcker sig till den 4 december. Han är spelklar direkt och sitter på bänken i kvällens match mot Preston. Tidigare under säsongen var McGinty utlånad till Oxford, ett lån som blev misslyckat då McGinty fick ytterst sparsamt med speltid. Återstår att se om McGinty lyckas bättre i Carlisle, som spelar i en högre division än Oxford.

I övrigt noterar vi att Michael Keane gick rakt in i Leicesters startelva medan Jesse Lingard började på bänken i den, i skrivande stund, pågående matchen mot Bolton.

Källor: Manutd.com, Hullcityafc.net