Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Walk of life


Dagen efter den förnämliga andra halvleken på Bernabeu ska vi samla ihop det essentiella av det som skrivits.
Det är en hel del och det mesta fokuserar på Ronaldos nick (här skulle jag kunna sudda bort lite av det fenomenala i det momentet då Evra inte ens brydde sig om att nicka, medan Welbecks avslut inte alls hyllas trots att det tekniskt sett var svårt att utföra med flera Real-spelare efter sig, men det gör jag inte).
Häng med, vetja!
* Vi börjar med Expressens Daniel Kristofferssons syn på matchen. Han visar, som en hel del andra, sin brist på kunskap angående hur Fergie tänker. Nu ska vi inte ju framhäva oss alltför mycket, men att Rooney och Welbeck fick kantuppdrag och att Vida vilades efter helgens match var inga sensationer direkt.
Men:
”En laguttagning många hade kallat för galenskap” 
Och sen:
”Jag tror nämligen inte att David de Gea (matchens bäste i går) kommer att göra en lika bra match i returmötet på Old Trafford – något jag tror att Mourinho också är övertygad om.
?
* Erik Niva väljer att hylla DDG och Ronaldos nick i en som så ofta mycket välskriven krönika. He knows his shit.
* The Independents Sam Wallace sammanfattar första halvlek snyggt:
”It was like the last five minutes of a cup final but played over a relentless first half”
Att han sen har Özil som matchens lirare är aningen egendomligt.
* The Guardian analyserar Fergies taktik som tvingade in Ronaldo i mitten av banan, men öppnade upp för spelare som di Maria och Coentrao.
Rooneys försvarsspel i framförallt första halvlek får sig också en berättigad släng av sleven.
Wayne är ju ingen winger, det ska vi ha klart för oss, och förhoppningsvis ges han mer utrymme och tillåtelse att agera i offensiven.
* Mourinho fajtas för sin framtid i Real, skriver Mirrors Neil Ashton.
Det är intressant att det finns sån ömsesidig disrespect mellan Mourinho och de spanska journalisterna. Real måste ju verkligen ha vetat vad de gjorde när de hyrde in portugisens tjänster.
* Paul Hayward gör en orättvis jämförelse mellan Ronaldos och Rooneys insatser i går. Det var ju en gigantisk, näst intill ogreppbar, skillnad på instruktionerna spelarna fått från sina respektive tränare.
Spelar Rooney mer offensivt, mer fritt, i returen är det mer motiverat att ställa spelarna mot varandra.
Om man nu vill det.
* David McDonnell (som Fergie sa så här om när han inte såg vem som ställde frågan på presskonferensen innan matchen: ”I should’ve recognised that bloody voice. Like poison creeping over my body…”) skriver om den ”heroiske” De Gea.
Förstår dock inte vad han menar med att Welbeck haft svårt att få starter. Danny har inlett 17 matcher och kommit in i 11. Får väl anses vara hyfsat med förtroende från managern, speciellt med tanke på att han bara levererat två mål.
* Den charmante Martin Keown betygsätter spelarna här.
* Fergie hoppas att RvP:s missar inte är något United får ångra i returen. Hade lite samma känsla 08 efter Ronaldos straffmiss på Camp Nou.

* Det svänger snabbt i många delar av vårt samhälle.
Media är inget undantag.
DDG häromveckan i Telegraph:

DDG i Telegraph i dag:

* Bring on Reading.