Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reading it is

TV10 på måndag kväll.
Det känns lite som när TV3 visade italiensk fotboll en gång i tiden, eller när SVT körde Bundesliga i Tipsextra.
Eller, inte riktigt.
Huvudsaken är att United-Reading visas. Huvudsaken är att vi får följa vår jakt på en trippel med riktig bild.
Innan returen på OT har vi Reading, QPR och Norwich. Tre matcher vi ska kunna vinna med vårt ”B-lag”. Här lär Fergie hela tiden ha blicken mot Real och rimligen lär han vara sparsam med spelare som Rio, Vida, Evra, Carrick och van Persie. Det lämpligaste vore antagligen att låta B-laget köra Norwich-matchen på OT tre dagar innan Real.
Några av the big guns lär vila i cupen, där litar jag på SAF:s uttalanden i dag. Bara Scholes och Fletcher saknas, vilket ger utrymme för att köra ett väldigt annorlunda lag.
Det här ser rimligt ut:

Lindegaard

Rafael – Smalling – Vida – Büttner

Cleverley – Anderson

Nani – Kagawa – Young

Chicharito

Vidic-Smalling ska spela. Det finns en möjlighet att Smalls skickas ut till höger, men där tror jag att det står mellan Rafael och Jones. Büttner-läge är det egentligen aldrig, men nu är det väl det. Annars inga konstigheter.

OM nu Nani får chansen/vill ha chansen. Det var verkligen ett statement från Fergies sida att inte ens ha med honom på bänken. Man må tycka vad man vill om Nani, men de senaste åren har han varit den mittfältare som mest regelbundet producerat poäng.

Och när han är on song är han ligans mest luriga ytter.

Men med tanke på just the snub i Madrid och det faktum att Zaha kommer till sommaren verkar det faktiskt vara no way back för honom.

Tyvärr.

* En av många fördelar med att ha tillgång till den här truppen i det här skedet av säsongen är att det inte finns någon större risk för underskattning mot The Royals. Det kommer ju vara en majoritet av spelare som inte lirade på Bernabeu som vill visa att Fergie gjorde fel som inte tog ut dom.

* Giggs spelade förresten sin 150:e match i Europa i onsdags.

Bara fyra spelare har tidigare nått den noteringen:

Paolo Maldini, Clarence Seedorf, Raúl och Javier Zanetti.

Hyfsat sällskap.

* Reading, meanwhile, kan inte fokusera särskilt mycket på cupen. Dom har fullt upp med att hålla sig kvar i PL. En poäng upp till säker mark och dunderviktig hemmafajt mot Wigan helgen efter United. Kan mycket väl bli ett ”B-lag” där också.

* Sist: Läs Daniel Taylors blogginlägg om Eric Steeles syn på DDG.

Magnifikt.