Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Säsongens spelare i United – hittills


Spelarna i England har redan röstat (tror jag) om säsongens spelare i Premier League.
Att någon annan än Gareth Bale, Luis Suarez eller Robin van Persie vinner det står bortom allt tvivel. van Persie lär vara tredjehandsfavorit med tanke på att både Bale och Suarez varit oerhört framgångsrika senaste månaden medan van Persie själv hamnat i en måltorka.
Men säsongens spelare i United då så här långt?
Det finns några kandidater förutom van Persie:
Rafael da Silva.
Jonny Evans.
Rio Ferdinand.
Michael Carrick.
David De Gea.
Det är således inte särskilt enkelt att plocka ut den enskilt främste liraren. Ska vi gå enbart på vem som är mest den ”totala” fotbollsspelaren så vinner van Persie. Och med tanke på den impact han haft lär han vara knapp favorit när Unitedspelarna själva ska rösta.
Michael Carrick har gjort sin kanske bästa säsong (07/08 var strålande också) i United, precis som Rafael och Jonny Evans. Rio lär inte få något pris men omnämnadet ovan kanske tröstar. Jag trodde inte att han skulle hålla så hög nivå efter alla skador och med tanke på att han är en av alla dessa människor som inte blir yngre för varje år.
Outsider: David De Gea.
Vi lär få anledning att återkomma när vi spelat två månaders boll till. Men aldrig fel att stanna upp och försöka minnas tillbaka vilka som briljerat de senaste sju månaderna.
Min röst går till …
… Michael Carrick.
Helt enastående nästan varje gång han satt sin fot mot bollen.
Första namnet på Fergies teamsheet. Den ende mittfältare som kan vara säker på sin plats när det vankas stormatcher.
Englands främste i sin position (vilket i och för sig inte säger så mycket när man tänker efter).
Frågan är vem Fergie tänker använda som radarpartner bredvid honom de kommande åren och framförallt: Vem ser han som en potentiell ersättare? Carrick är ju ingen duvunge längre.
Så här säger Rio om Michael:
”He is the most under-rated and undervalued player in the league. But he is valued highly by each member of our squad, don’t worry about that.”
* AAAAARGH! Kom precis att tänka på att det är landslagsuppehåll runt knuten.
AAAAARGH!
* Ovärdigt för Jompa att försöka få Sunderland att överleva.
Ovärdigt.
* Enligt OGS går Giggsy och bidar sin tid i väntan på att ta över efter Fergie.
Det vore något, men jag kan inte se det hända. Inte kastar Glazyrerna in en helt oerfaren coach när den svåraste jobbrekryteringen den här delen av världen sett är avklarad.