Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”We played like champions”


Well, säsongen lever en stund till, precis som den hade gjort oavsett hur det gått i dag.
Men när Alexander Ferguson till och med tar ordet ”champions” i sin mun vet man att det är nära.
Mycket nära.
Yiha:

 • David De Geas knytnäve i bröstet på Kevin Nolan sen en av West Hams två Big Sam-kopior skulle försvara en annan i början av andra halvlek. Den här grabben är numera Premier League through and through.
 • Anfallet till 1-1.
 • Anfallet till 2-2.
 • Shinji Kagawa. Hur många spelare i United hade gjort den kroppsfint han skickade upp Reid på läktaren med i det läget? Jag kan svara åt er: Ingen. Och framförallt hade Welbeck snubblat på bollen. Hur många hade kommit till avslut och till DET avslutet i samband med 2-2?

Goodie:

 • Antonio Valencia gjorde sin förnämligaste match för säsongen mot Stoke senast. I dag toppade han den, men här utgår vi ändå ifrån lägre förväntningar än tidigare.
 • Responsen på Diamés klassmål. Spel mot ett mål sista halvtimme. 6 avslut på mål mot West Hams 0 säger en hel del.
 • RvP var inblandat i allt i slutspurten. Viktigt att ha honom tillbaka.

That’s a no-no:

 • Försvarsspelet vid 0-1. Tänkte direkt när jag såg Rafael springa in i mitten – av någon märklig anledning – att ”det här kan sluta illa”. Sen följde ytterligare en rad misstag så nästan hela backlinjen får ta på sig det målet.
 • Wayne Rooney. Ut i 71:a var åtminstone en halvtimme för sent. Medskyldig till 0-1. Iväg på utflykt när Diamé vände vid 2-1.

Jösses:

 • Kevin Nolan och Andy Carroll spelade sig igenom första halvlek utan att få ett endaste litet gult kort av Lee Probert. Framförallt Carroll borde ha haft ett rött kort i slutet av första halvlek, först minst gult efter sparken på Rooney, sen minst dubbelrött efter sitt enmansupplopp på DDG/Evra.
 • Henrik Strömblads enastående statistikmaraton under framförallt första kvarten av matchen. Det var alltifrån i vilken sekund Carrick gjorde ledningsmålet mot Stoke till hur många mål Ricardo Vaz Te gjorde i Championship förra säsongen. Han tröttnade inte heller utan hann på andra halvleks första två minuter berätta 1) att West Ham åkt ur en säsong trots att man tagit 42 poäng, 2) vilket datum Phil Jones senast nätade och 3) hur många poäng United behövde för att säkra ligatiteln.

Annars:

 • Lindegaard måste ha blivit antingen sjuk eller skadad på tågresan ner till London. Alternativt så ljög Fergie om att han skulle ta med sig samma 20-mannatrupp som till Stoke.
 • Ingen Ando i truppen den här gången heller. Det kan bara betyda en sak.
 • Fortfarande ingen kanonmatch sen första timmen mot Real hemma.
 • Nani lär inte vara mycket närmare att skriva på ett nytt kontrakt efter de här två senaste matcherna. Två 90-minutare på cv:t i år.
 • Tredje matchen i rad från start för Jones – tredje positionen. Inte undra på att han såg aningen virrig ut.
 • United har nu 19 olika målskyttar den här säsongen. One man …
 • Vinst mot Villa, torsk mot Arsenal (samtidigt som city vinner sina två) och vi kan avgöra hemma mot Chelsea. Torsk för city mot Spurs, vinst för oss på måndag så kan vi avgöra på Emirates. Det är nära nu.
 • Fergie efteråt till media: ”I thought we played like champions, absolutely magnificent. We don’t like losing, we showed that”. Nu spurtar även Alexander mot pokalen.