Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Paul Scholes lägger av

Manchester United annonserade på lördagskvällen att legenden Paul Scholes har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan när den här säsongen är över. Scholes är Uniteds tredje mesta spelare någonsin och tia på listan över klubbens bästa målskyttar. Med elva ligatitlar (2013 inkluderad) är han dessutom den spelare som har näst flest engelska ligatitlar (bara Ryan Giggs har fler).

Att Scholes nu lägger skorna på hyllan kommer inte som någon större överraskning. Han har haft en tung säsong som i stort har förstörts av skador. Imorgon (söndag) kommer han att göra sin sista match någonsin på Old Trafford, innan han, precis som Sir Alex Ferguson, avslutar karriären då United möter West Brom den 19 maj.

Scholes la skorna på hyllan redan 2011 men gjorde en chockerande comeback bara ett drygt halvår senare. Han är förmodligen sin tids bästa engelska mittfältare och har sedan debuten mot Port Vale 1994, då han sköt två mål, gjort 716 matcher och 155 mål för United.

Det är förväntat att Scholes kommer att fortsätta i Uniteds organisation som tränare.

Sir Alex Ferguson

”Paul är uppriktigt sagt en otrolig spelare. Han har alltid varit fullständigt hängiven den här klubben och det har varit ett riktigt privilegium att arbeta med honom under så många år. Paul kommer att spela på Old Trafford på söndag mot Swansea och kommer att hämta en otrolig men välförtjänt elfte Premier League-medalj.”

Paul Scholes

”Ja, jag lägger till slut skorna på hyllan för gott! Att spela fotboll var allt jag någonsin ville göra, och att så ha haft en så lång och framgångsrik karriär hos Manchester United, under tidernas bästa manager, har varit en ära. Laget har den rätta balansen och kommer att fortsätta att vara framgångsrika under David Moyes ledarskap.”

Vi kan inte vara annat än stolta över att ha fått följa Scholes karriär. Han har varit en enastående spelare som alltid lät fotbollen tala för sig.

He scores goals galore, he scores goals,
He scores goals galore, he scores goals,
He scores goals galore, he scores goals,
Paul Scholes, he scores goals.

När Scholes skulle spelad vad vi då trodde skulle bli hans avskedsmatch skrev jag en hyllningskrönika till Salfordpojken. Den krönikan kan ni läsa här »


Källa: Manutd.com