Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Big in JapanFörsta signaturen utan Alexander Ferguson och David Gill. Märkligt. Det där är alltså Uniteds chief operating officer Michael Bolingbroke (det namnet!) som verkar sköta det här innan Ed Woodward går all in.
Så här säger pojken (Guillermo alltså) till manutd.com som av någon anledning fått en exklusiv intervju med honom:
“I’m very pleased to be a part of this club, one of the best teams in the world. As everyone in the world knows, this is a huge club that has won everything and I really hope that continues.”
“I’m very lucky there are quite a few Spanish-speakers here. It will certainly help me settle in.”
Vadå ”one of”?
Förra säsongen avslutade United värvandet med Büttner. I år inleder vi transfersäsongen med att göra det igen. Typ.
* Annars är det rätt slött med Unitednyheter just nu. Bara en massa rykten som går fram och tillbaka utan att det händer någonting konkret och det är rätt tröttsamt att läsa om Lewandowski, Ronaldo och Fabregas.
I stället får vi väl lyfta fram det faktum att avsparkstiderna på försäsongsmatcherna har spikats och ser ut enligt följande:
13 juli, 15.00: Singha All Stars i Bangkok.
20 juli, 11.30: A-League All-Stars i Sydney.
23 juli, 12.20: Yokohama Marinos i Yokohama.
26 juli, 12.00: Cerezo Osaka i Osaka.
29 juli, 14.00: Kitchee FC i Hong-Kong.
Sen blir det väl några halv-B-lagsfajter på typ Irland och eventuellt någon match för A-pojkarna innan Community Shield spelas mot Wigan 11 augusti. Fortfarande inget nytt om en eventuell AIK-match 7 augusti där alltså Vidic, Rooney och RvP ska spela FÖRUTSATT ATT DE ÄR SKADEFRIA.
Shinji och Chicharito lär knappast spela några 90 minuter x 5 på touren med tanke på Confederations Cup som drar igång i helgen.
* Vi kan också notera denna fantastiskt varma tisdag att Uniteds lönekontor har sju kollegor i fotbollsvärlden som handskas med mer pengar.

Los Angeles Dodgers har gjort en hyfsad resa på listan jämfört med i fjol. Att Milan är däruppe är ju, tja, lite uppseendeväckande är mina spontana reaktion.
* I början av juli kommer spelarna tillbaka till Carrington för att köra igång förberedelserna inför den första säsongen sedan 1986 utan en viss mans ögon watching over.
Återstår att se hur fit Rooney är då.
Just nu väntar jag bara på att vi säljer honom och ger 3 miljoner i veckan till någon som verkligen skulle älska att vara i Manchester United.
Men jag tvivlar på att han lämnar. Dels tror jag fortfarande att han egentligen vill stanna – mest för att han tjänar så pass bra och nu är tvåbarnspappa och bor några mil från sin älskade hemstad – och dels tror jag inte att alternativen är så väldigt många. Varken Real eller Barca kan rimligen vilja punga ut. United lär knappast sälja till city eller Chelsea och då återstår i princip bara PSG och Monaco.
* Fick en märklig insikt om hur det kan fungera i tidningsbranschen på öarna i dag, med anledning av Denis Irwins kolumn häromdagen.

Om det här stämmer – vilket jag verkligen inte hoppas och fortfarande tvivlar på – kan alltså tidningen bara skriva random grejer, som ”Irwin tror att Ferguson har haft en affär med David Gills hustru”, och lägga ut utan Irwins godkännande.
Låter helt sjukt. Och osannolikt.
* Tråkiga nyheter från unitedsverige.se som ber om hjälp att överleva.
Jag förstår dom.
Det är dock lite märkligt att det inte finns fler Unitedfans i Sverige som är med i förslagsvis vår skandinaviska supporterklubb. Vi är ju långt efter både Arsenal och Liverpool. Var är ni, alla glory hunters?
Till kommande säsong kan ni i alla fall välja på vilket sätt ni vill bli nya medlemmar. Check it out here.
* Robban gjorde mål i dag. I Kina.

Nummer 35 i Holland. Snart förbi Kluivert som är all time top med 40.
Zlatan gjorde för övrigt nyss sitt 40:e. Allas vår Sven Rydell är Sveriges nummer ett med 49.