Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mellanmålsmåndag

Förra veckan slutade med ett av de märkligare ”avslöjandena” hittills under mellansäsongen.
Mirror – som göds med info av Paul Stretford – påstår att Wayne Rooney vill ha EN URSÄKT från United efter Fergies uttalanden om att han ville lämna klubben.
The England star feels betrayed by Ferguson who, after his Old Trafford farewell against Swansea last month, ­announced publicly Rooney had asked for a move.
Mycket ska man läsa.
Men det här är för osannolikt för att det inte ska vara sant. Och jag upprepar igen: Rooney och hans team är inte världens skarpaste pr-människor. Och bollen är helt och hållet på Uniteds planhalva den här gången, till skillnad från 2010.
Magkänslan är fortfarande att han stannar. Men att de som förlät hans utspel för tre år sedan också slutar sjunga hans namn. Så kan det gå.
* Kagawa har VERKLIGEN poängterat att han inte var nöjd med sin första säsong. Ytterligare en artikel med det budskapet såg dagens ljus i dag. Jag är för lat för att kolla om det är samma citat som snurrar flera varv.
* Thiago-cirkusen snurrar vidare utan att något konkret händer, det är mest rykten som fortsätter strömma till oss. Men det enda som kan stoppa hans flytt till OT är inte konkurrensen från några andra köpare, nu bortser jag helt från Bayern och Pep, utan snarare Barcas ovilja att låta honom gå utan att erbjuda honom bättre villkor.
Det är dock lovande att spansk media börjar se honom som förlorad och att det snackas om en flytt till nordvästra England även för brorsan hans.
Och jag börjar bli mer och mer uppspelt, vilket inte hör till vanligheterna.
Oh Thiago!
Jag minns att jag var näst intill lika uppe i varv när Ronaldinho var på väg till oss 2003. Då gick det åt fanders, men reservplanen fungerade hyfsat bra. Frågan är om Gill/Woodward/Fergie/Moyes kan ha en lika bra plan B som Ronaldo.
* Det är lika tyst om Nanis framtida klubbadress som det är om Andersons.
Sannolikheten att båda får lämna efter lika lång tid i klubben är dock fortfarande skapligt stor. Under tiden får vi skvallerpressläsare trösta oss med att titta på när portugisen badar med sin fru i Miami.

* Apropå skvaller angående fotbollsspelare så har hittills utmärkta 101greatgoals.com börjat spåra allt mer med märkliga inlägg, som detta om Higuains festande med modeller häromveckan.
De har även publicerat ett klipp med två kvinnor som kysser varandra under en baseballmatch.
Wow.
* Rio är den ende som förlängt sitt kontrakt hittills efter säsongen.
Så här ser läget ut för de som borde förhandla.
Kontrakt till 2014:
Carrick, Vidic, Evra, Fabio, Nani.
Kontrakt till 2015:
Rooney, Amos, Cleverley, Fletcher, Valencia, Anderson.
Dessa förhandlas det garanterat med:
Carrick, Vidic, Evra, Nani, Rooney, Cleverley.
Dessa förhandlas det garanterat inte med:
Fletcher, Valencia, Ando.
Och så Amos då som är i en typisk situation för en målvakt som kommer underifrån i United. Han kommer aldrig att bli förstekeeper. Han vet det. Vi vet det. Men när ska han flytta?
Sam Johnstone är väl snart i Amos situation – det ryktas till och med redan att Chelsea vill ha grabben. Som om han skulle få fler chanser där med Cech och Courtois före i kön.
* Sist: En snabblook på varför Chicharito är så bra som han är i straffområdet.

Kul med statistiken på hur snett det kan bli om han mistajms nickmålet i slutet. Vi kan väl också i ärlighetens namn minnas att det har blivit en hel del sneda nickar från mexikanen också.