Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggs utnämnd till spelande tränare

Manchester United meddelade idag att Ryan Giggs har utnämnts till spelande tränare i klubben. Giggs tillträder i rollen med omedelbar verkan.

Ryan Giggs behöver förstås ingen närmare presentation. Han är Uniteds mesta spelare någonsin och den spelare i engelsk fotboll som har vunnit flest titlar. Han har genomgått tränarutbildning och ska nästa sommar genomgå en kurs för att få Uefas proffslicens. Tidigare i år skrev han på för ytterligare ett år som spelare och nu är det alltså klart att han kommer att kombinera den rollen med att också vara tränare.

David Moyes sa: ”Jag är mycket glad att Ryan har accepterat chansen att bli spelande tränare. Han framgångar och förmåga att anpassa sitt spel under ett stort antal år har gett honom ett perspektiv på den moderna fotbollen som saknar motstycke. Hans karriär sätter ett bra exempel för varje aspirerande ung spelare och jag är säker på att både han och spelarna kommer att dra nytta av hans nya roll.”

Ryan Giggs sa: ”Det är ett stort privilegium att utnämnas till spelande tränare. Jag hoppas att jag kommer att kunna bidra med min erfarenhet efter att ha varit både en spelare och en del av Manchester United-familjen under så lång tid. Det är ingen hemlighet att jag har gått tränarkurser och jag ser det här som det första steget i min framtida karriär. Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med David och teamet.”

Giggs kommer att ingå i David Moyes tränarstab tillsammans med Steve Round, Jimmy Lumsden och Chris Woods. Exakt vad Giggs roll kommer att innebära återstår att se (med en viss möjlighet att vi aldrig exakt får klarhet i vad han gör). Vi vet att Giggs tillsammans med Sir Alex Ferguson mötte Moyes kort efter att denne blev utnämnd till ny manager för United.

Samtidigt väntas Phil Neville bli klar som a-lagstränare inom kort. Enligt uppgift har Neville idag synts på Carrington och det torde bara vara en tidsfråga innan det blir officiellt.
Uppdatering: Phil Neville är nu klar för ledarstaben »


Källa: Manutd.com