Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Phil Neville klar för tränarstaben

David Moyes fortsätter att förstärka sin tränarstab och efter att Ryan Giggs tidigare idag presenterades som spelande tränare är nu också Phil Neville klar som tränare för Manchester United. Neville tillträder med omedelbar effekt.

Att Phil Neville, 36 år gammal, nu tar plats i David Moyes tränarstab kommer inte som någon överraskning, spekulationerna har pågått sedan Moyes blev klar som manager. Neville har förstås ett förflutet som spelare i United med 386 matcher och 8 mål i perioden 1995-2005. På den tiden vann Neville bland annat sex ligatitlar, FA-cupen tre gånger och Champions League en gång. Han lämnade United 2005 då han eftersträvade att mer regelbunden speltid och värvades då av David Moyes till Everton. Neville representerade Everton tills nu i sommar då han avslutade spelarkarriären. Neville var lagkapten för Everton och har således haft ett nära samarbete med Moyes.

Phil Neville tar plats i Manchester Uniteds ledarstab som tränare. Han håller för närvarande på att slutföra sin tränarutbildning.

David Moyes sa: ”Jag har känt och jobbat med Philip i åtta år och under den tiden har jag lärt känna hans hängivenhet, förmåga att leda och aptit för hårt arbete. I tillägg till det förstår han, givetvis, klubben väldigt bra och jag tror att det här tillägget till tränarstaben kommer att vara värdefull.”

Philip Neville sa: ”När jag slutade spela visste jag att jag ville fortsätta inom fotbollen. Det är något som jag har förberett mig för under de senaste åren. Så när David ringde och gav mig den här möjligheten kunde jag inte motstå den. Jag gav mitt yttersta när jag spelade för Everton men det är ingen hemlighet att det här är klubben i mitt hjärta. Jag har verkligen trivts med att jobba tillsammans med David och hans stab som en spelare och jag tror att vi, tillsammans med Ryan, kan göra ett riktigt bra arbete för Manchester United.”

Därmed förefaller det vara troligt att David Moyes ledarstab är fullbordad. Bredvid manager Moyes kommer Steve Round att finnas som assisterande manager, medan Jimmy Lumsden och Phil Neville är tränare, Ryan Giggs spelande tränare och Chris Woods målvaktstränare. Exakt hur uppgifterna kommer att fördelas i staben, som är större än den stab Sir Alex Ferguson arbetade med på slutet, återstår att se.


Källa: Manutd.com