Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Thi-ja-go?

Thiago Alcantara, Mazinhos grabb ni vet, har varit sommarens följetong om man följt silly season med de ögon de flesta av oss gjort. Till och med jag har eldat upp mig av ett rykte och hungrigt slukat allt som stått att läsa om den lille teknikern.
Ena dagen har han varit klar, andra har han bestämt sig för att stanna, tredje ska han till Bayern, fjärde instagrammar han att han älskar Barcelona, femte har farsan sålt sin restaurang i Barcelona, sjätte har Xavi övertalat grabben att stanna …
På veckans sjunde dag brassar Barcas klubbtidning Sport ut den här förstasidan.

Vi måste förstås börja med att än en gång poängtera hur vackert det är att de sydeuropeiska länderna fortfarande kallar oss för ”Manchester”. Rakt. I. Fejset. På. Shejkerna. I. Blått.
Sen kan vi gå över till min ytterst begränsade spanskakunskaper och kombinera dessa med google translate för att sa vad pojkarna på Sportredaktionen skriver.
Första meningen i artikeln är ”Thiago Alcántara será jugador del Manchester United” – Thiago Alcántara kommer att spela för Manchester United. Där tycker man ju att allt är frid och fröjd och klart. Speciellt när tidningen därefter skriver att United kommer att betala 18 miljoner euro och att kontraktet för pojken sträcker sig fram till 2018.
Allt väntas bli klart nästa vecka när representanter för de båda klubbarna ska träffas.
Men.
Kommer inte United/Barca/Thiago överens finns fortfarande Bayern och Pep med i bilden, skriver tidningen.
Alltså: Från att skriva att det är klart i första meningen går det till att det inte är helt klart.
Vad som dock verkar stå helt klart, ur Sports synvinkel, är att Thiago inte är en Barcaspelare nästa säsong. Och de ger honom lite beröm för det faktiskt. I alla fall mellan raderna.
”För Thiagos beslut har inte varit lätt, men när han valt mellan hjärtat och huvudet har han gått efter huvudet. Han vet att konkurrensen i Barca kommer att vara hård med Iniesta, Xavi och Cesc. Det var dags att ta steget, riskera någonting och bevisa för sig själv att det är dags att flyga ensam.
Sanningen är att Thiago tydligt är beredd att inleda denna typ av äventyr.”
David Salinas skriver också att han är förvånad över att den brittiska pressen inte frågade Moyes om Thiago i går.
Sport har ju brassat på med den här typen av artiklar den senaste månaden, men det här var i alla fall det längsta man har gått hittills och nu verkar det åmtinstone vara 80-20 att det blir United.
Skriver jag med hopp i hjärtat.
Det vore ju för bra för att vara sant med den här typen av spelare i United. Efter alla dessa år av saknad. Jag drar en rövare och ger Thiago en egen kategori på bloggen.
Det får bära eller brista.