Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Adnan gav oss Ronaldo-vibbar


Det blir så klart ingen vanlig eftermatchenrapport efter en träningsmatch mot ett ölgäng.
Men vi kan inte undgå att ta upp den fantastiska debuten som en 18-årig alban-belgare stod för. Adnan Januzaj var ungefär så bra som jag både räknat med och hoppats. Hans utgångsposition till höger som mittfältare/anfallare är kanske hans allra bästa. Han är som en 90-talets Andres Iniesta – nu tar jag i, jag vet, tror jag, men jag hoppas att jag är rätt ute – men med en mer upprätt position med kroppen. Januzaj har det mesta; taktiken, tekniken, passningsspelet, avsluten, en-mot-en, attityden, avsluten. Det är svårt att se honom misslyckas i världsfotbollen.
Nu hoppas vi bara att det blir i Manchester United som detta sker. Han har fortfarande inte skrivit på någon kontraktsförlängning och det har viskats om intresse från (surprise!) Barcelona. Vi får innerligt hoppas att det inte blir en ny Pogba av Janne, att han förstår att han kan få och kommer att få chanser i Manchester Uniteds A-lag om han visar tålamod.
Något annat vore tjänstefel från David Moyes, som dock inte var sen att berömma belgaren:
”I thought Adnan played well tonight and was a plus for us. He was the pick of the group. It’s always good when you give a young player a chance and he shows up, which I thought he did tonight. And the more he plays like that, the more opportunities he’s liable to get.”
Det var på gränsen till Ronaldo-vibbar över Addes insats. Inte riktigt eftersom Ronnie var mer spektakulär och dessutom hoppade in i en tävlingsmatch, men sättet som Januzaj tog för sig på var inspirerande också för en supporter. Det är få saker som slår att se en ”egen” produkt gå hela vägen.
Annars:

  • Det var oerhört märkligt att se David Moyes – yes, vi visste att det skulle vara han, men ändå – zooomas in när producenten väl valde att zooma in Manchester Uniteds tränare. Tänk då hur märkligt det måste ha varit för Sir Alex Ferguson.
  • Wilfried Zahas inhopp var också lovande.
  • Anderson såg lika inspirerad ut som han gör när han står framför en stängd McDonalds-dörr. Han har förstås redan flyttat i skallen.
  • Alex Büttner har lååååååång väg kvar om han vill bli en Unitedspelare på riktigt. Men han kanske är den som ska ersätta Ando i omklädningsrummet.
  • Daniel Welbeck bjöd på en ny specialare på offensiv planhalva. Han är fantastisk, one of a kind, på det området.
  • Vi MÅSTE ha i åtanke vilken svinig försäsong Moyes brukar utsätta sina spelare för. Och då har jag inte ens tagit 1000 timmars flygresa med i beräkningen. 0-1 mot ett gäng hemmakillar i 90-gradig värme har ingen som helst betydelse.
  • Jonathan Evans såg lika majestätisk ut som han kan göra.
  • Ben Amos har tittat för mycket på Lindegaard på träningarna istället för på DDG. Det målet hade DDG räddat med benen. Garanterat.

* Ni vet alla hur det såg ut när United anlände till Bangkok. Så här hett var det när city anlände till Sydafrika.

* David:

(Det är inga ledande frågor alls för ovanlighetens skull)
Och han pratar om sig själv i tredje person igen! Fantastiskt!