Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

No worries, mate


Motståndet gjorde att det oftast såg ut som anfallsträning med ett par-tre fler offensiva än defensiva spelare.
Men det går alltid att hitta positivt och negativt i allting Manchester United gör. Oavsett uppställning, oavsett motstånd. I dag – efter 5-2 – hittar vi trots allt mer glädjande aspekter än tråkiga diton.
Som …

  • … att Adnan Januzaj fortfarande är den mest intressanta spelare jag sett från de egna leden sedan Paul Scholes tid.
  • … att Jesse Lingard gör sitt allra yttersta för att inte bli utlånad. Oerhört kul att se hans skottrepertoar i kryss-träffande.
  • … att vi ställde upp med åtta engelsmän från start.
  • … att Daniel Welbeck visade, framförallt första halvtimmen, varför han vore den förste Unitedspelaren Rio skulle köpa om han var manager för ett annat lag.
  • … att Wilfried Zaha är Uniteds bästa ytter och att låna ut honom vore skandalöst. Passningen till Fabio!

Fördelarna med att spelare som, i första hand, Zaha och Januzaj utmärker sig så pass mycket är ju att de visar hur bra de är. Nackdelarna är att pojkarna kan få alldeles för höga förväntningar på sig. Dock så lär framförallt en kille som Januzaj, som fostrats i United i några år, ha en skalle som gör att han bör klara att bära en sån ”börda”. Hur det står till med Willes psyke lär vi bli varse under de första omgångarna.
Att United nu släppt in 9 mål på 5 matcher ska vi inte oroa oss alltför mycket över.
Dels har vi spelat fem olika mittbackspar från start i fem matcher – Smalling och Keane i dag – och dels har Fabio varit den renodlade back som spelat flest minuter av alla i laget. Och DDG har stått i en av fem och Vidic har inte ens varit med på resan.
Framåt har United lyckats producera 14 mål trots avsaknaden av Rooney, Nani, Valencia och Hernandez samtidigt som Kagawa (86 minuter totalt) och RvP (151) är två av de som spelat minst på hela turnén.
Så det finns absolut ingen anledning till panik.
Ikväll lirar för övrigt Nani, Valencia och Vida mot Crewe. På en betydligt bättre plan, gissar jag vågat.
* Manchester United har svårt att få slutsålt på Friends nästa vecka. Så då kom man på det här. PR-maskineriet fick gnugga lite för att komma på To celebrate Manchester United’s recent 20th title victory, Tour 2013 presenters Aon are giving young fans the chance to attend the Reds’ pre-season friendly in Stockholm for just 20 krona (approximately £2)”.
Haha.
* Haha även åt Sportbladets vinkling på matchen i dag.
* Spelminuter på turnén:
Målvakter:
Lindegaard: 180 minuter.
Amos: 180.
DDG: 90.
Backar:
Jones: 280.
Fabio: 265.
Rafael: 243.
Evra: 234.
Rio: 225.
Smalling: 203.
Büttner: 158.
Evans: 157.
Keane: 135.
Mittfältare:
Cleverley: 344.
Zaha: 318.
Anderson: 307.
Januzaj: 237.
Carrick 233.
Lingard: 218.
Giggs: 216.
Young: 169.
Kagawa: 86.
Anfallare:
Welbeck: 341
RvP: 151.