Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Texmex på väg att kallna


”Chicharito knows he is in a very competitive team, but he’s not scared. He says he’s more motivated than ever. It’s not about money, we cant even touch on that. There’s only one issue with Chicharito -he wants to play & be a starter with MUFC”
”Valencia had a real interest. But Chicharito wants to consolidate at Manchester United & that is the challenge.”
Så snackar Eduardo Hernandez, Javiers agent, som haft att göra under de somrar som gått sedan Den lilla ärtan slog igenom på den största av scener. Som bekant har det ryktats om en flytt sommaren 2011, 2012 och även 2013. Grabben är ju inte ett givet namn i någon startelva på Old Trafford och det är inte heller så underligt. Han har inte allt som krävs för att vara det.
Men frågan är om han inte just i detta nu är längre ifrån en startelva än han varit tidigare under sin tid i klubben, speciellt när Wayne Rooney blir kvar. Addera det faktum att han inte flög med på försäsongsturnén, då han fick ledigt, och att han därefter inte lirat mot varken AIK, Sevilla, Wigan eller Swansea.
Han har inte ens varit på bänken.
Men när han väl blir fit, var ska han ta plats i en eventuell startelva? Robin van Persie petar ju ingen, Daniel Welbeck kan vara på väg mot sin riktiga genombrottssäsong (och betänk att han fick spela mycket fastän han inte gjorde mål förra året) och Wayne Rooney har inget annat val än att knyta näven i fickan och spela för det lag han inte vill spela för.
Och så har vi ju That Japanese Lad som jag och så många andra hoppas ska ta ligan med storm hösten 2013.
Det ger litet utrymme för en spelare som Chicharito.
Som ju saknar det spel United av i dag vill ha av en anfallare värd att satsa på från start i 45 matcher på en säsong. Han har inte targetspelet, han har inte det fysiska spelet, han har inte bolltouchen och han har inte tekniken. Han är en ren och skär goalgetter och en sådan har inte United spelat från start sedan Ruud van Nistelrooys dagar – och han var en bra mycket bättre allroundforward än mexikanen.
Därmed inte sagt att han är oduglig på allt annat än att göra mål, inte alls. Och han har förbättrat spelet utanför straffområdet avsevärt under sina år i Manchester, men det är inte tillräckligt. Och frågan som vi ställer oss varje sommar/höst är: Hur länge tänker han ”stå ut” med att inte var starter? Han skulle ju starta varje vecka i topplag i ligor runt om i Europa och då kommer han till valet: Ska jag spela sporadiskt i en storklubb eller regelbundet i en lite mindre klubb?
Jag hoppas förstås att han väljer val nummer 1, men som jag skrivit här förut så skulle jag inte missunna honom en flytt med tanke på vad han gjort för oss. Han är trots allt för bra för att inte spela varje vecka, men samtidigt för dålig för att starta varje vecka i Manchester United.