Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Silly season, skador och Chelsea

På fredagens presskonferens berättade David Moyes att han tycker att United behöver förstärka laget men att det inte är säkert att det kommer att ske. Moyes kom också med en vag uppdatering av skadeläget och pratade lite om måndagens match mot Chelsea. Till sist, vilket inte kom som en blixt från klar himmel, förklarade han att Wayne Rooney inte är till salu. Dessutom bjuder vi på några ord från Jose Mourinhos presskonferens.

Artikeln uppdaterad med information om Jonny Evans.

”Det finns ett behov [att förstärka],” sa Moyes på fredagens presskonferens. ”Men det finns ingen press att göra det.”

”Vi har pratat om det sedan jag tog jobbet den 1 juli. Jag har en idé om var jag vill förstärka och vad vi behöver göra. Men vi kommer inte att göra det för att folk som du berättar för oss att vi borde signera spelare. Vi kommer att göra det för att vi tycker att det är rätt sak att göra. Om den rätta spelaren blir tillgänglig så är det fantastiskt. Men [om den rätta spelaren inte blir tillgänglig] kommer det första vi gör att vara att uppmuntra våra egna unga spelare i truppen att göra lika bra som de gjorde förra året.

”Det är möjligt [att vi inte kommer att köpa någon] men planen är att vi kommer att ta in en eller två om vi kan. Jag tror att det [finns värde därute] men vi har bara siktat in oss på vissa spelare och vi har inte en stor, stor lista. Det är bara vissa kvalitetsspelare som vi vill ta till klubben.”

Skadeläget

Moyes kom också med en vag uppdatering kring skadeläget. Han säger att Rafael blir borta tre till fyra veckor, medan Nani, Ashley Young och Javier Hernandez är på förbättringsvägen. Däremot får vi ingen uppdatering kring Jonny Evans, vilket vi tolkar som att han är spelklar igen.

Uppdatering: Jonny Evans spelade för U21-laget tidigare på fredagen och är således spelklar.

”Rafa drog på sig en skada i Community Shield så vi förlorade honom för tre eller fyra veckor. Vi har en eller två som kommer tillbaka från skador, spelare som Nani, Ashley Young och Chicharito. De håller fortfarande på att återhämta sig.

”Så har vi två eller tre som kommer tillbaka egentligen från effekterna av att inte ha haft en ordentlig försäsong för att de kom tillbaka från landslagsuppdrag lite sent. Förhoppningsvis kommer de alla att inte vara för långt borta nu.

”Vi har en riktigt stor trupp här och vi har möjligheten att stå pall om man får skador. Men det är bara ett fall av att få dem i fas eftersom de har missat försäsongen.”

Här går våra tankar främst till Shinji Kagawa som spontant känns som är närmast att slå sig in i laget jämfört med startelvan i segermatchen mot Swansea.

Vi noterar också att Nick Powell var tillbaka i spel då U21-laget tidigare idag besegrade West Brom med 4-0.

Om Chelsea

Med en stormatch på Old Trafford på måndag då United tar emot Chelsea kom det förstås frågor om Chelsea och Jose Mourinho.

”Jag gillar verkligen Jose, han har haft fantastiska framgångar och jag har inte sett honom på en lång tid så jag ser fram emot att träffa honom.

”Jag kom [till United] för den här sortens matcher, men jag kom för att vinna titlar. Om du ska vinna titlar så måste du besegra lag som Chelsea och Manchester city eftersom det är så vår liga är.

”Jag ser fram emot det. Det är en av 38 ligamatcher vi har den här säsongen och det är en fantastisk första hemmamatch.”

Rooney inte till salu

Fick Moyes någon fråga om Wayne Rooney kanske? Givetvis. Uppskattade Moyes frågan? Givetvis inte.

”Vi har berättat det för er, har vi inte. Jag behöver knappast upprepa det igen. Det behöver inte sägas.”

Mata inte till salu

Hos motståndaren Chelsea har managern Jose Mourinho dementerat att Chelsea har någon avsikt att sälja Juan Mata:

”Han är en spelare som vi alla gillar och vi vill behålla och vi vill ha mer kvalitet i laget, vi vill inte ha mindre. Vi vill addera till kvalitén vi har så Juan är inte en spelare vi vill förlora.”

Mourinho: Moyes har potentialen att vara framgångsrik

På en presskonferens i London pratade Jose Mourinho om David Moyes och Sir Alex Ferguson:

”Sir Alex historia är där för evigt. Är det ett problem för David? Jag tror inte det eftersom jag inte tror att David vill bli jämförd med Sir Alex.

”David är en erfaren manager vi år och år i Premier League och det här är den bästa stunden i hans karriär. Han har mognad, erfarenhet, en stor klubb, väldigt bra spelare så han är i en fantastisk position och jag tror att han kommer att göra det väldigt bra. Jag hoppas att han inte vinner allt och lämnar något för de andra, men han är i en fantastisk position.

”Nu vet han att för att vara framgångsrik så måste han vinna titlar. Men han har potentialen att göra det.”


Källor: Manutd.com, Chelseafc.com