Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

T minus 4 days

Derby.

Wayne Rooney vs Kompany.

Vidic vs Dzeko.

Fellaini vs Yaya.

Moyes vet hur man spöar city.

Det lär bli en sjujäkla match och jag laddar med att plugga så att ögon och öron blöder.

Återkommer till vad som väntar på söndag när jag plåstrat om mig.

* Wayne Rooney ville inte svara på frågan om han var lycklig i Manchester United eller om han hade bett om att få lämna, det såg ni på videon jag länkade till i senaste inlägget. Hade han varit lycklig och inte bett om att få lämna hade han givetvis sagt så.

Nog om det, roligt var det i alla fall att han i går uttalade sig exklusivt (!) på sin egen hemsida och där hintade att han kan tänka sig att stanna i klubben om han får fortsätta spela centralt, högt upp i planen:

”I’m happy to be in a position where I get the opportunity to score goals – and long may that continue”.

Janine Self träffar någorlunda rätt när hon ska beskriva hans förhållande med fansen, i alla fall sett ur mitt perspektiv. Det intressanta blir att se hur fansen i majoritet kommer att ranka honom om, låt säga tio år. Kommer det att snackas om Rooney i samma anda som Law, Best, Charlton, Giggs, Scholes?

Men det bryr vi oss om då. Nu hoppas vi bara så innerligt vi bara kan att han kan bjuda city på en liknande show på söndag. Då kan det bli åka av.

* Inte har vi väl pratat om att United hade gemena bokstäver på ryggen i går? Unikt?

* Manchester United ska än en gång prova att avsätta en sektion på Old Trafford för att få igång stämningen med sång. Tragiskt, på ett sätt eftersom det rimligen borde gå att hålla hög stämning med 75 000 + ändå, nog väl värt ett försök.

Kan ju också vara läge att sjunga lite om rekordvinsten för första halvåret i år. Där är Ed mer hemma än när det handlar om riktiga spelarköp. £153 miljoner i sponsorintäkter är helt otroligt.

Vad den senaste lägesrapporten om Uniteds affärer egentligen betyder? En snabbsammanfattning från Andy Green:

Skärmavbild 2013-09-18 kl. 21.29.01

* Fascinerande statistik: Leverkusen var första gången sedan 1969 som en annan manager än Alex Ferguson ledde United i Europacupen/Champions League. 44 år sedan!

* Jag vet inte vad jag ska tycka om att Phil Townsend svarar på ett brev från en transferfönsteroroad supporter.