Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

3 in 31

tony
Sedan vi blev överkörda i Milano, med en halvskadad Vidic, i semifinalen 2007 har vi spelat 31 bortamatcher i Champions League (finaler ej inkluderade). Det har blivit tre förluster: Mot Bayern när Rooney gick sönder och någon jugoslav gjorde mål i slutsekunderna, mot Basel när Vida drog korsbandet och mot Galatasaray när vi redan säkrat gruppsegern.
Det är en fullkomligt fenomenal statistik. Och i kväll fick vi uppleva en match i mängden, en bortamatch i Europa som vi vant oss att bortamatcher i Europa ser ut nuförtiden för Uniteds del. Målsnåla, defensiva, taktiska … allt annat än det all in jag hade hoppats att Moyes skulle bjuda på. Men det är samtidigt svårt att anklaga honom med tanke på det läge han befinner sig i. Allt annat än förlust var ett måste och då tar Moyes en poäng och firar med sin 40-årige sidekick utan att tveka.
Vackrast:

 • Welbecks mål. Säger kanske en del om Uniteds offensiv i dag, eftersom målet rimligen inte hamnar på 5000-i-topp den här säsongen. Kul att se honom göra ett Lineker-mål dock, fler såna behövs från hans sida.

Husmans-onsdags-middag:

 • Smalling-Vidic. Okej, Vidas misstag ledde till kvitteringen, men det är ett partnerskap som har förutsättningar att lyckas. Smalling hade givetvis en lapse i koncentrationen, men han har allt en mittback behöver och komplementerar serben strålande annars.
 • Och Vidic > Rio är alldeles övertydligt uppenbart nu även om de engelska blaskornas försök att vinkla det till att Rio petats är pinsamt. Det var ju självklart att han inte skulle åka med för att sitta på bänken och i samma stund som han startade WBA-matchen förstod vi att han inte skulle starta i Ukraina.
 • Tom Cleverley passar som allra bäst i ett tremannamittfält där han kan få göra lite som han vill och hans misstag inte syns lika tydligt. Han verkar dock också växa i en sån uppställning och i dag tyckte jag att han tog överraskande stort ansvar defensivt.

Måste åtgärdas:

 • RvP ser off the pace ut, men det skulle nog vilken striker i världen som helst göra med det understödet. Han var nere i högerbacksposition några gånger för att hämta boll, så ensam och utfrusen kände han sig utan kompisar där uppe.
 • Domaren var bland de mest utmärkande aktörerna på planen och det ska han som bekant inte vara. 17-9 i frisparkar till Shakhtar var synnerligen omotiverat samtidigt som han undgick att varna Srnja för den synnerligen beräknande fällningen av Welbeck.
 • Marouane Fellaini drog på sig 8 av dessa 17 på egen hand. Han är ett lätt byte för domaren, men samtidigt är han lite klumpig också och slog bort en del enkla passningar på ett naivt sätt. Samtidigt 2: Han har varit i klubben i en månad och startar 3 (?) matcher. Vi ska betygsätta honom om tre-fyra månader.
 • Moyes gav 20 sekunder till Phil Jones. Han är inte mycket för byten, Dave, och det får vi väl acceptera, men det där var fanimej på gränsen till ett skämt.
 • Antonio Valencia. Dags att byta tröjnummer kanske?

Wayne:

 • Sträckt lår, skadad axel, jack i pannan, ont i smalbenet … det är ju fan att han ska gå sönder hela tiden när han är i bättre form än på flera år.
 • Förra gången var det Phil Jones som sänkte honom, den här gången var det en Manc boy: Daniel Welbeck.

Och så avslutar vi med …

 • Det var alltså Danny Welbeck som sparkade sönder Rooney senast.
 • Donetsk var den 115:e klubben som Giggs mötte i sin Unitedkarriär (via @michaelLcrick)
 • Jag har fortfarande inte hittat den fullständiga intervjun som SAF gjorde med Charlie Rose i USA häromdagen, men BBC har tagit in ett klipp där han snackar Chelsea och Rooney. ”It is common knowledge, he asked away”. Snyggt han duckar på frågan ”didn’t you see him as a son?” med tanke på att det var just det var som problemet med Rooney, sett ur Alex synvinkel: Han lyckades aldrig göra honom till en ”son”.
 • Lucescu pekade på trupprotationen som en anledning till Uniteds svaga start. Då svarade Moyes med att byta ut 9 spelare jämfört med WBA. I fejset.
 • United slog två inlägg på hela andra halvlek. Helt otroligt.
 • Bayern lekte med city (Touré och hans polare slog 14 (!) passningar rätt på offensiv planhalva under första 45. Och city lekte med oss. Vi får vänta med tyskarna till finalen.