Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Saints it is

egil
Southampton hemma förra säsongen var ingen rolig historia. 2-1-seger efter en så där oinspirerad insats som United understundom får för sig att bjuda på. Må vi slippa det i morgon! Å andra sidan är jag i nuläget beredd att ta 2-1 och trist spel än 3-4 och skönspel.
Jag skrev häromdagen vilken elva jag tror/hoppas på och det är inte mycket som förändrats efter Moyes presskonferens i dag. Skotten ville ju inte säga så värst mycket om statusen på sina spelare efter landslagsuppehållet:
”I’ll monitor training, one or two are nursing knocks so we’ll need to look at it but hopefully they will be okay.”
Frågan är när han ska göra det – i morgon bitti? Eller körde de verkligen dubbla pass i dag?
Jag har en gnutta feeling för att han är beredd att köra Rio-Vida igen, dock.
Elvan:

DDG

Rafael – Rio – Vida – Evra

Carrick – Fella/Cleverley

Nani – Rooney – Januzaj

RvP

Om Moyes var återhållsam med team news var han allt annat än det när det gällde synen på DDG och Rooney. Kul för DDG att få höra det här från sin nye coach:

 ”He is a top goalkeeper. He will go on in time to be one of the best there is, I have no doubts about that. He’s still young for a goalkeeper, people will be looking at him for the next 10 years.
Tänk att det en gång fanns pellejönsar som tvivlade på hans kvalitet. Och pellejönsar som höll Lindegaard framför honom.
När det gällde ännu en dag med Rooney-beröm körde Moyes på i klassisk Fergie-stil, helt ologiskt:
”I saw Wayne on that first day of pre-season and yet you people [the press] were telling me you felt differently. I saw him in great form and great fettle, training fantastic from day one, but you want to say different things.” 
Jag skulle inte vilja påstå att pressen ifrågasatte Rooneys form lika mycket som de ifrågasatte hans vilja att stanna i klubben. Två ganska skilda punkter. Jag måste dock säga att jag blivit lite glatt överraskad över att Rooney varit så pass bra som han varit. Jag ska villigt erkänna att jag inte trodde att han hade det i sig, att än en gång komma tillbaka i samma slag som han visar med ojämna mellanrum.
Vad Saints har att hota med skiter jag högaktningsfullt i. Det enda jag är aningen intresserad av är hur Luke Shaw sköter sig.
* Januzaj har hintat om framtiden och att den ser Manchester United-aktig ut. Hans pappa har ett järngrepp om grabbens karriär och nu får vi hoppas att han inte är så mycket Mino Raiola som han låter i intervjun.
* Förra säsongen ledde United ligan från 24 november hela vägen in i mål.
Minns ni förresten hur oroliga ni var för att vi skulle tappa ledningen i slutet?
* Dagens mest märkliga text hittade jag här. Där föreslår författaren att Fergie mellan raderna antyder att någonting inte står rätt till i Manchester United.
Förbluffande. Som om Fergie efter några månader skulle såga sin egen tillsättning av efterträdare.
* Dagens mest upplyftande text är dock att Wheres Ed ska ha givit fansgrupperingar som MUST (gå med där förresten, vetja!) löfte om att titta på om det går att introducera ståplatser på Old Trafford igen. Det har som bekant inte varit tillåtet i de två högstaligorna i England sedan den tragiska Hillsborough-katastrofen för 24 år sedan. Men alltfler klubbar är nu beredda att lyfta frågan och om Englands största klubb också är redo skulle det sätta fart på byråkratin.
Det skulle garanterat få bort fler räkmacke-käkare från OT.
* För oss som är så svältfödda på riktig fotboll efter två långa veckor och till och med ser fram emot Newcastle-Liverpool efter lunch i morgon så kan vi börja med att minnas tillbaka till det mest spännande mötet mellan lagen.

Många klassiska namn i den matchen: Ferdinand, Asprilla, Ginola, Rush, Barnes and so on.
* Sist: Den här feed the monkey-storyn som gjort sina rundor i engelsk press de senaste dagarna är osannolik.