Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Moyes vill se resultat

David Moyes, tillsammans med Jonny Evans, höll tidigare idag presskonferens inför morgondagens Champions League-match mot Real Sociedad. Moyes tror förstås på en svår match och bekräftade att Adnan Januzaj nu är tillgänglig för spel i Champions League medan kvartetten Tom Cleverley, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Danny Welbeck är tveksamma inför morgondagens match.

Presskonferensen inleddes med en fråga om vad Moyes vill se från sitt lag: ”Resultat, givetvis,” svarade Uniteds manager. ”Vi vill förbättra vår prestation. Vi gav bort bollen för mycket i vår senaste match. Vi måste göra det bättre när vi har bollen i vår ägo.”

Moyes om skadeläget

Tom Cleverley, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Danny Welbeck vilade samtliga från tisdagens träning. Tränade gjorde däremot Darren Fletcher, vilket förstås får ses som positiva nyheter, oavsett hur nära eller långt ifrån matchform han är. Fletcher diskuterades emellertid inte på presskonferensen men Moyes berättade åtminstone att kvartetten som inte tränade samtliga är aktuella för spel relativt snart:

”Det finns en eller två småskavanker, vilken de flesta lagen har i det här läget. Vida och Rio gör goda framsteg. Danny Welbeck har en liten skada från Southamptonmatchen så vi får se hur han är. Tom Cleverley är det inte så farligt med som vi trodde. De har båda en chans.”

Moyes om Januzaj

”Ja, han är tillgänglig [för spel i Champions League]. Han är en spännande ung spelare och han gör framsteg hela tiden. Han är någon som jag är säker på kommer att spela en stor roll i Manchester Uniteds framtid. Han är en exceptionell talang.”

På tal om Januzaj så ska ni förstås läsa David Selinis krönika Adnan Januzaj – en taktisk titt på supertalangen.

Moyes om formen och om Real Sociedad

”Vi har haft perioder med bra spel men inte genomgående under en hel match. Det är något vi arbetar på. Vi försöker förbättra oss hela tiden. Det har var stunder i spelet som har varit strålande och ett par centimeter åt endera hållet så hade vi kanske gjort några fler mål. Vi måste hoppas att det vänder för oss. Men vi måste också fortsätta att jobba hårt för att säkerställa att det gör det.”

Efter att ganska överraskande ha kvalificerat sig för Champions League-spel förra säsongen har Sociedad fått en sämre inledning på den här säsongen:

”Jag kollade ganska mycket på Sociedad förra året och var verkligen imponerad av hur bra de gjorde det. Förlusten av en eller två spelare har gjort det svårare för dem det här året och kanske har förväntningarna varit mycket större. Matcherna jag har titta på har jag blivit imponerad.

”De ändrar deras stil med en defensiv mittfältare och ibland två. De hade ett bra resultat i Valencia i lördags och vi måste vara uppmärksamma på vad de kan göra. Old Trafford är en stor plats att komma och spela fotboll men det är också en trivsam plats. Vi hoppas att de inte trivs för mycket.

Uniteds läge i gruppen inför morgondagens match är bra, med fyra poäng på två matcher:

”Det kunde ha gått lite bättre om vi hade tagit alla tre poängen i Shakhtar, men det var inte en dålig poäng och vi kommer att göra allt vi kan för att försöka vinna matcher. Det är en fantastisk turnering och vi vill gå vidare. Det är viktigt att du försöker vinna dina hemmamatcher och vi kommer att försöka göra det mot Sociedad.”

Moyes om Chicharito

Moyes fick också en fråga om han överväger att låta Javier Hernandez, som har fått knapert med speltid, att lämna:

”Det är inte en fråga för nuläget. Han kommer att vara involverad. Det är många matcher här och han kommer att spela många matcher innan säsongen är slut.”

Jonny Evans: Vi är besvikna

Jonny Evans var som sagt också med på presskonferensen och han berättade att spelarna, föga överraskande, inte är nöjda med hur spelet har sett ut under säsongsinledningen:

”Vi är besvikna, ja. Våra egna prestationer har inte varit tillräckligt bra, framför allt inte med bollen. Vi har varit ganska slarviga och vi har inte kontrollerat matcher så bra som vi skulle ha velat. Jag tycker att Southampton antagligen kontrollerade matchen bättre än vi gjorde.

”Det är vår skyldighet. Vi vet att vi inte har spelat tillräckligt bra som individer eller som ett lag. Vi vill säkerställa att vi förbättrar vår prestation och producerar bättre insatser.”

Rio Ferdinand och Nemanja Vidic var för en gångs skull skadefria samtidigt i början på säsongen, vilket begränsade Evans speltid. Evans, som undertecknad menar borde ha en självklar plats i laget, vill förstås få speltid som möjligt:

”Det har funnits tillfällen under de senaste åren när alla mittbackar har haft sina skadeproblem och jag har kunnat kliva in i rollen. Som spelare vill du spela så många matcher som du kan och som en mittback vill du vara en ledare.”

Nu är det väldigt länge sedan vi fick se Evans patenterade sparka motståndaren i huvudet med resultatet att motståndaren blir varnad. Men den som väntar på något gott…


Källa: Manutd.com