Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Welbeck tillbaka i träning, missar Fulham

På fredagens presskonferens kunde David Moyes rapportera en närmast skadefri trupp. Danny Welbeck kommer förvisso att missa matchen mot Fulham men han närmar sig comeback och i övrigt är alla i truppen, förutom Darren Fletcher som United skyndar långsamt med, redo för spel. Dessutom pratar Moyes om Fletcher och Chicharito.

”Jag tror att [Vidic och Ferdinand] är väldigt nära bästa fysiska form. De visade det i veckan när de spelade mot Premier League-motstånd. De spelade båda i 90 minuter så jag inte se någon anledning till varför de inte skulle vara redo att bli uttagna eller involverade,” sa Moyes på dagens presskonferens.

”Van Persie har varit bra [fysiskt]. Han tränar bra och jobbade ganska bra den här veckan så förhoppningsvis kommer han att vara okej. Welbeck har haft lite vätska i sitt knä. Han har tränat i några dagar den här veckan så han kommer definitivt närmare matchform, men han kommer inte att resa till Fulham den här helgen.”

United kommer att ta det försiktigt med Fletcher

Veckans bästa nyhet var att Darren Fletcher var tillbaka i spel med U21-laget i måndagens 2-2-match mot Fulham. Moyes säger dock att United kommer att ta det försiktigt med Fletcher för att undvika motgångar:

”Det var första gången han satte på sig en tröja i en tävlingsmatch, så vi kommer definitivt inte att skynda på Darren. Hans träning har gått framåt, han ser mycket bättre ut i sig själv och ser starkare ut varje dag. Men vi kommer inte att stressa med honom. Vi vill inte ha några motgångar med hans comeback så vi kommer att bida vår tid, men det är fantastiskt att se honom tillbaka i spel.”

Ord som vi alla skriver under på…

Moyes hoppas att Chicharitos målform håller i sig

Chicharito blev matchvinnare mot Stoke i lördags och följde upp med två mål i ligacupen mot Norwich. Mexikanen har fått begränsat med speltid hittills den här säsongen, något Moyes menar beror på en jobbig sommar med mycket resande:

”Jag är väldigt glad för Chicha. Det har varit en trög start för honom då han hade en svår sommar, då han åkte fram och tillbaka till Mexiko med alla matcher de var tvungna att spela. Men han har börjat göra vad han har gjort genom åren: Göra mål. Han kom in från bänken och gjorde segermålet [mot Stoke] och gjorde mål i veckan, så jag hoppas att det fortsätter en lång tid.

”Jag tror att alla är desperata att komma med i a-laget och vi kan se det varje dag på deras träning. Spelarna har en briljant attityd, de försöker alltid göra intryck varje dag.

”Vi har introducerat en eller två unga spelare in i laget och om några fler av dem gör det bra kommer vi att fortsätta att ge dem chansen.”


Källa: Manutd.com