Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Baines KOMMER i januari

trojka
Det påstår i alla fall The Mirrors Unitedkorre David McDonnell – och det låter ju inte helt osannolikt. Frågan är då hur mycket Ed lyckats förhandla upp priset jämfört med i somras. Ska vi gissa på ett par miljoner pund?
Well, att värva i januari brukar inte vara optimalt, men här är det en spelare av absolut högsta klass som dessutom spelat länge i ligan och har som mål att göra vänsterbacksplatsen i landslaget till sin lagom till VM. Jag välkomnar Baines (som jag inte beskyller för 0-1 i går, jag tycker Cahill skulle ha tagit bort bollen innan) med öppna armar då han till skillnad från Evra inte nått sin absoluta topp än. Hoppas jag. Och kanske kan han pusha Fellaini framåt ytterligare på något sätt.
Apropå Fellaini är han ju avstängd mot Leverkusen. Med både Carrick och Jones skadade (oklart om Philip blir klar) så finns det bara Giggs-Cleverley-Ando att välja bland centralt. En 40-årig vänsterytter, en medioker och övergödd brasse samt The Brand. Roligare kunde Moyes ha det, men allt är ju Eds fel.
Det hade inte gjort ont att ha Nick Powell att tillgå. Kan han kallas tillbaka från ett säsongslån? Gissningsvis inte.
* Phil Jones startade som bekant för England i går (torska 0-2 mot Chile) och blev som han alltid blir med jämna mellanrum: skadad. Dock verkar det inte var något allvarligt och absolut inte lika allvarligt som den skada Sami Khedira drog på sig samma kväll. Ett förstört korsband i en vänskapslandskamp är dubbel smärta.
Khedira hade förstås varit ett tänkbart värvningsförsök i januari, men av detta blir nu intet. Grabben missar med stor sannolikhet VM i sommar också. Usch. Det såg inte heller så allvarligt ut i situationen, men det var det. Det är bättre att bryta benet än att dra korsbandet så jag lider med Khedira.

* Som väntat är det dags: De sedvanliga Vida-till-Italien-ryktena börjar ta fart. Ge karl’n ett år till, sen kan han varva ner i Juventus.
* Belgarna vill nu att Fellaini ska operera handleden innan VM. Det vill inte United med tanke på Carricks skada. Ger Moyes en styrkedemonstration här? Man (jag) tycker ju att arbetsgivare nummer 1 borde ha förtur med bestämmanderätt i det här fallet. Eller kan Belgien ”smygoperera” afrotanken när han är i landslagets ägo?
* Åtta dagar till riktig match. 192 timmar till kickoff.
Vi får nöja oss med att se Sverige gå till VM på tisdag. Alltid nå’t.