Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”Fuck it, I’m kicking him”

yiha
Det fanns en tid när United var hopplöst uselt på hörnor och Antonio Valencia var ligans bäste högerytter. Den tiden är inte nu.
Det fanns en tid när United var laget som kvitterade eller avgjorde i slutminuterna. Den tiden är inte nu.
Det fanns en tid när Patrice Evra inte gjorde mål men var en av världens bästa vänsterbackar. Den tiden är inte nu.
Det fanns en tid när United kunde jogga hem en ligatitel. Den tiden är inte nu.
Det som alltid är beständigt är att vi är Manchester United. Oavsett resultat. Nu spyr vi lite galla, sen går vi vidare. Okej?
Yes!

 • Det är få lag förunnat att ha en ”fat bastard” som kan spela fotboll på det här sättet. Han skapade ÅTTA målchanser i matchen, en helt otrolig siffra. Synd att inte fler tar rygg.
 • Anfallet Welbz-Rooney, där Daniel avslutade över, var matchens vackraste.
 • Tio raka, trots allt, utan nederlag. Oavsett hur jävla jobbigt det här kändes så var det ingen förlust.

No!

 • Det har installerats en försiktighet i laget vi inte är riktigt vana vid. Kolla bara vad som händer direkt efter 2-2, schwopp, schwopp så vaskades två jättechanser fram. Visst, det kunde se ut lite så här under Fergie också, men med tanke på att Moyes i grunden är en mer defensiv coach så blir det mer tydligt nu. Och lättare att påpeka när det brister. Men det ska aldrig vara meningen att adrenalinnivån ska sjunka när United får bollen i omställningsläge borta mot Cardiff.
 • Tjatigt, men det är lika tjatigt från spelarnas sida: Effektiviteten. Både Welbeck och Rooney hade brutalt bra lägen att stänga, men nej.
 • Chris Smalling fortsätter att blanda och ge som högerback. Urstark mot Arsenal – på sin höjd godkänd i dag. Men då snackar vi inte passningsspel, där han hade en procent på 65.
 • Mittfältsparet Cleverley-Fellaini, well det kan vara ett av de minst samspelta jag sett i United. Till och med Park-Rafael kändes mer inkört. Och vem skulle ligga var? På Cardiffs 1-1 låg båda på fel sida om Butch eller Mutch eller vad han nu heter när denne – visserligen delikat – serverade Campbell.
 • Skulle inte Evans ha ställt Campbell offside förresten?
 • Javier Hernandez måste göra bättre ifrån sig för att motivera att han ens ska ligga för Welbeck i hierarkin. Alldeles för osynlig i dag, men med det innerfältet var det kanske omöjligt att bli synlig.

God damn it!

 • Fyra poäng bortslängda i slutminuterna är ingenting vi uppmuntrar.
 • Patrice Evras försvarsspel är ibland så nonchalant att jag undrar om han fråntagits den delen av sitt arbete av Moyes. Som vid 2-2. Fokus där och vi hade varit i hamn.
 • Rooneys hjärnsläpp i friläget. Jag tror att han kom för nära för att lobba och då blockerades skallen helt.

Bosse Pettersson:

 • Den enormt store Alex Ferguson-beundraren slängde ur sig detta innan avspark: ”Phil Jones har potential att bli den nye Paul Scholes”. Det kan vara bland de mest ogenomtänkta expertutlåtanden jag hört.

Annars:

 • Cardiff kan inte skryta med så värst många världskända personligheter genom historien. Ryan Giggs är garanterat den mest kände som Wales huvudstad producerat under modern tid. Och då väljer en stor del av hemmapubliken att bua ut honom. Skämmes tamejfan.
 • Betänk detta: Vi saknade Rafael, Vidic, Carrick, RvP och (Kagawa). Det är en hel del startspelare och när det är så pass många känns det även i en trupp så bred som Uniteds.
 • ”Rooney skulle ha åkt ut”. Ja, det kan jag till viss del köpa. Men den debile lille innermittfältaren i Cardiff borde rimligen också ha åkt ut i så fall. Dels skulle han ha haft gult när han körde det vedervärdiga, imaginära kortet mot domaren för att få en Unitedspelare varnad. Och dels skulle ha han ha haft ett till när han sopade till Fellaini innan 2-2. Så.
 • Fellaini–Cleverley var det NIONDE innerfältsparet Moyes använde sig av under hösten. Det är allt annat än kontinuitet. När jag får tid och ork ska jag titta i historieböckerna när Keane-Scholes dominerade och jämföra.
 • Neil Swarbrick förresten? Kände inte igen den domaren. Har vi haft honom förut?
 • Cardiff i rött och United i blått! Glazyrerna > Than i vissa lägen. Faktiskt.
 • Adnan Januzaj hade en jobbig kväll, vilket är att förvänta när man som 18-åring slår igenom i United. Det är inte en spikrak resa uppåt. Men som vanligt var han den på planen som fick flest frisparkar med sig. I offensiven försökte han och Tony sig på totalt åtta utmaningar. Hur många som lyckades? 0.
 • Kul att se hur jävla arga Evans och Cleverley blev när Januzaj blev av med bollen i helt fel läge och Cardiff fick en gratischans. Speciellt med tanke på att Clev gav Campbell lobb-i-ribban-läget på alldeles egen hand.