Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

A smorgasbord of short stories

erree
Ni ropar efter årslistor? Med motorsågar och hyllningar och klipp med det bästa från höstens Unitedspel? Långa, utförliga listor med toppar och kanske till och med dalar? Det gör ni.
Icke säger jag. Det finns inte tid till detta, tyvärr, då TVÅ tentor och en ung mans framtid står på spel. Denne unge (allting är relativ) man lider dessutom fortfarande av efterskalven från helvetesflunsan. Istället nöjer han sig med en litet smörgåsbord av noteringar årets sista måndag. Och ni hänger med efter att som sig bör, läst lite Cantonacitat som var man bör läsa.
Bon appetit.
Vi börjar det gående bordet med att läsa den här ytterst, ytterst, ytterst märkliga texten om hur Adnan Januzaj ”may be the unluckiest Man Utd player ever”. Sen slarvar vi vidare till kallrätterna och ser att Ross Barkley enligt MEN är Moyes transfer target nummer 1. Men för fanken, £50 mille?! Skulle vi bli glada över det? Jag skulle nog mest bli förbannad om Ed krossade transferrekordet för en spelare som gjort en riktigt bra höst i ligan, hur stor potential han än må ha. Det är Liverpool-köper-Andy-Carroll-style, inte United. Med det inte sagt att jag inte välkomnar Ross, men hälften av den summan skulle vara mer än nog.
Efter en kortare paus för att plocka upp besticken slamrar vi glatt vidare till att åtminstone knåpa ihop en kort lista över höstens bästa spelare i Premier League: 1) Suarez, 2) Rooney, 3) Agüero, 4) Hazard, 5) Nasri. Ytterligare en, lite längre den här gången och eventuellt med lite kräks, paus krävs efter att ha plockat med två cityspelare, en från Liverpool där innan vi avslutar med att käka lite varmare mat medan vi sätter oss att ranka Uniteds fem bästa under hösten: 1) Rooney, 2) DDG, 3) Evans, 4) Januzaj, 5) Valencia.
Vacklande bort till baren för att fylla upp sejdeln konstaterar vi att det finns ett gäng Unitedspelare som från och med onsdag är fria att snacka övergångar: Bland andra Evra, Rio, Giggs, Vidic, Fabio, Macheda. Den enda jag är orolig över är Vida, men jag kan tänka mig att både han och United har velat känna sig fram med tanke på skadorna innan han och de bestämmer sig för en förlängning.
Med sista slurken i strupen minns jag plötsligt att både Lingard och Tunnicliffe också har utgående kontrakt och trots att det står ett nytt och spännande fotbollsår framför oss ser jag fortfarande inte någon av dem göra en PL-match för Uniteds del.
Till desserten sjunker vi tillbaka i soffan och njuter av ”Tunnelkameran” från Carrow Road häromdagen. Den är charmig värre och vi kan med ett leende på läpparna sova middag till tonerna av ”We love United, we do”.

Så plötsligt vaknar vi till och bjuds på vickning av Mirror, som säger att Spurs vill låna in Alex Büttner. Upp ur soffan! Fram med skumpan! Sabrera flaskan! Ladda kanonerna för salutering!