Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Swansea it is

Swansea känns som det perfekta offerlammet när sår ska tvättas och munnar ska mättas på söndag. Ett uttåg ur FA-cupen skulle vara för mycket för mitt hjärta att klara av att bära. Jag är beredd att ta en sjätteplats i ligan om vi vinner FA-cupen, jag saknar den innerligt (det förutsätter förstås att vi vinner CL och på så sätt kvalar in). 2004 lyfte Keane bucklan, 2005 vann vi en moralisk seger i finalen mot Arsenal men sedan dess är det tomt i kabinettet. En starkt bidragande orsak är att vi mött PL-motstånd till leda och söndagen är inget undantag.
Det lär inte bli några comebacker från RvP, Jones, Fellaini, Rafael eller Nani. Däremot bör det vaskas om lite för att få en reaktion och då finns det ingenting bättre än att plocka in Darren Fletcher från start. Eller ja, det är klart att det finns bättre alternativ i teorin (köpa in Messi, Ronaldo m.fl) men as of now är det det bästa Moyes kan göra. Även Rio bör få en chans att visa om han ska spela vidare över våren, förslagsvis bredvid Vida för att inte förvirra Evans mer.
Högerbacksplatsen får vi väl viga åt Smalling så länge Moyes inte litar på glaslirare version 2 – och Januzaj får vila till ligafajten nästa helg. Eller Sunderland.
Laget:

DDG

Smalling – Rio – Vida – Ev-ANS (tombolan kan slå till!)

Fletcher – Carrick

Young – Rooney – Kagawa

Welbeck

Swansea kommer ut Hernandez, Dyer, Michu och Vorm. Dags för en överkörning, tack. Vi har – bortsett från ligacupen – inte vunnit en hemmamatch med mer än två mål sedan april.
* Transferfönstret är öppet och vi som hade en gnutta, bara en pytteliten, mikroskopisk, förhoppning om att det skulle göras klart med något namn direkt fick ställa oss i skamvrån och gråta en skvätt direkt. Min nya inställning är att det inte lär hända mycket, om ens något, förrän i slutet av månaden.
Juan Mata är den varmaste potatisen i dag. Det blir ingenting av med det.
* Premier Leagues officiella statistiska ranking för spelare är ingen munter läsning om ni nu förväntat er det. United har två spelare med på topp 50: Rooney (5) och Evra (26). Arsenal har åtta, city sju, Chelsea och Liverpool har sex och Everton fem. Vår bäste innermittfältare är Tom Cleverley på 82:a plats.
Citys innermittfältspar: Yaya (6) och Fernandinho (21).
Chelseas: Lampard (24) och Ramires (25).
And so on …
* En sista reflektion efter Spurstorsken. Det var inte riktigt december 2012 all over, men känslan var att Spurs vann på ungefär samma sätt som då.
December 2012 vs januari 2013.
Skott: 16-10 vs 16-9.
På mål: 7-3 vs 6-4.
Passningar: 627-188 vs 415-248.
Bollinnehav: 74,1-25,9 vs 61,2-38,8.
Inlägg: 43 (4 träffade rätt)-8 (2) vs 48 (9)-10 (3)
Hörnor: 9-5  vs 13-2.
Spurs effektivitet är imponerande: 5 mål på 7 skott medan vi har 3 på 13.
olesilje
* Ole Gunnar och Silje pyser till Wales och Ole tar över Cardiff och jag förstår inte varför folk är förvånade över att han tar över där. Vad har han att förlora? Han får ett gäng miljoner slantar i fickan, ovärderlig erfarenhet, ett par hundra miljoner att handla spelare för samt kanske det allra viktigaste: Hur det än går är det Vincent som får skiten. Dels för att han är Vincent och dels för att Ole Gunnar är Ole Gunnar.
Win-win för vår älskade gutt.
* I DAG BLIR JONATHAN EVANS 26 ÅR. Det förtjänade en mening i versaler.