Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Vi gjorde inte tillräckligt för att vinna

United har gjort sitt i FA-cupen för den här säsongen, efter att ha förlorat mot Swansea. David Moyes var förstås inte munter efter matchen.

”I slutändan gjorde vi inte tillräckligt för att vinna. Vi skapade några möjligheter men de räckte inte. När vi reducerades till tio spelare så behövde vi bara se ut det och försöka forcera fram ett omspel, men vi kom inte riktigt så långt. Vi försökte gå för det och gick bort oss lite och förlorade det andra målet.

”Jag tycker att vi spelade ganska bra i första halvlek. Vi kom i närheten av kanten på straffområdet ganska regelbundet men vi kunde inte riktigt skapa möjligheterna för att göra mål.

”Jag tyckte att [Routledges mål] var enda gången de hade varit långt fram på planen under de första 15 minuterna. Det var riktigt dåligt av oss att släppa in ett mål men vi kom tillbaka direkt. Vi hade tid att skapa fler chanser, att göra fler mål. Kanske missbrukade vi det lite, mängden chanser vi fick, och gick inte för att försöka avsluta en bättre.

”Det var besvikelsen då vi hade kommit tillbaka från underläge och jag tyckte att vi under långa perioder hade kontroll på matchen. Men vi fick inte ett mål eller skapade tillräckligt många chanser från det.”

Ju förr de skadade kommer tillbaka desto bättre

Uniteds förlust kom med sju spelare på skadelistan, något som förstås försvårar lagets möjligheter. Moyes ser fram emot att få tillbaka de skadade spelarna men avser att vänta tills de är redo:

”Det blir fantastiskt när vi får [tillbaka] dem. Ju förr vi får dem tillbaka desto bättre. Vi kommer att ta in dem när de är redo men de är inte redo än.

”Om du förlorar en match är det alltid svårt, i alla klubbar, och i Manchester United är det ännu större. Men det är mitt jobb och jag måste gå vidare. Vi har en match som kommer på tisdag och vi kommer att försöka få spelarna redo för den.

”Då vi tog oss an matchen var vi också tvingade att ha [tisdagens] match i åtanke, då två matcher på 48 timmar betyder att vi måste beakta dem båda. Det kommer att bli svårt att åka dit för den första matchen av två i semifinalen, så det är svårt att bedöma exakt hur det första matchen kommer att gå.

”Vi kommer att åka dit för att försöka ta oss till finalen. Det har alltid varit vitalt att vinna varje match och gå till varje cupfinal. Om jag kan har jag försökt i varje och jag kommer att försöka göra det i den här också.”

Darren Fletcher tackade Uniteds supportrar efter matchen och Uniteds manager var också tacksam mot supportrarna:

”Supportrarna har varit fantastiska, de behöver se oss vinna. Jag är väldigt besviken att resultaten inte har varit tillräckligt bra, här på Old Trafford framför allt. Så tack för stödet och vi kommer att försöka ge dem några segrar.”

Rio Ferdinand utgick skadad när en kvart återstod. Där har vi inte fått någon uppdatering.


Källa: Manutd.com