Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Taktfulla pojkar

clevezeled
Vilken manager skulle klara av att styra Manchester United-skeppet på en bättre kurs än det just nu är på? Enkelt: David Moyes. Karl’n har i ärlighetens namn inte haft en enkel start, men som jag skrivit tidigare är det ju många faktorer som gör att det ser ut som det gör. Han kommer givetvis att få bättre ordning på det, förutsatt att han får de medel han vill ha för att lyckas. Sen återstår det att se hur mycket bättre det blir. Om Glazyrerna nu har tålamodet med honom så får vi döma insatsen först nästa vår när han satt sin prägel på klubben som fortfarande är Alex Ferguson-färgad.
Vi fans är också hypersnabba med att förvandlas till snorungar och fullständigt döma ut spelare som bjudit oss på så mycket glädje genom åren. Det här är killar som gett oss CL-titlar, PL-titlar och drömmål en masse under många säsonger. Utdömningarna kan man tycka vad man vill om, men faktum är att fotboll underligt nog är både historia och färskvara i samma härliga matkasse.
Och 1-2, 1-2, 1-2 under 2014 är i alla fall en fin Olle Nordin-hommage.
Likes:

 • Adnan Januzaj.
 • Vidic nick. Andra målet på 2,5 år.
 • Att det här vänds på Old Trafford med RvP och Rooney tillbaka.
 • Cleverley dubblade sin poängskörd till 1+1 den här säsongen med sin finfina hörnassist.

Ogillar:

 • Att det än en gång påpekas som en svaghet att Januzaj är lagets bäste spelare. Hade säkert skrivits mycket om det om Twitter funnits 2003 när 18-årige Ronaldo blev varm i kläderna under sin debutsäsong.
 • Muppar som har twitter och fortsätter följa folk bara för att klaga på det som de skriver. Ogillar mig själv lite också för att jag ogillar det.
 • Oavsett hur usel Anderson har varit och är så var det ju bara galet att starta Cleverley för åttonde matchen i rad på några veckor. Grabben orkade ju inte ens följa med i anfallen i första halvlek.
 • Vi har förstått att Zaha inte är Moyes tekopp. Men varför envisas han med att ta med honom på bänken om han aldrig spelar honom? Avbytare elva gånger – hoppat in tre.
 • Valencias shapeshifterförmåga. Nu är han tillbaka i sin gamla kropp igen, den vi inte vill se.

Avskyr skarpt:

 • Attityden hos spelarna! Det här var till mer än hälften ett lag som spelade CL-slutspel och var en vansinnesutvisning från att slå ut Real Madrid. Skärp er för fan! Förluster kan vi ta, men inte på det här sättet.
 • Sunderlands divers. Både Johnson och Borini dök. Straff noll dagar i veckan. Om jag nu inte missade det helt såg Borinis filmning helt vidrig ut och var enbart skapad för att få Rafael utvisad.

Annars:

 • Giggs manövrar när Januzaj till slut satte offsidemålet var i en klass för sig. Först står han i vägen för skottet från en medspelare och i samma rörelse hindrar han samma medspelare från att få ett mål godkänt.
 • Apropå Giggs så var hans ribbskott så oväntat att det borde ha räknats som mål. Hur ofta skjuter han från det avståndet (frisparkar excluded)? En gång vart tredje år?
 • Vi är snart nere på Defcon Michael Carrick som mittback igen: Rio skadad, Jones skadad, Evans skadad, Vidic har sina problem. Bara Smalling helt pålitlig just nu.
 • Tre mål på tre fasta situationer.
 • Moyes har inte heller marginalerna med sig, ska vi försiktigt påpeka: Minns virkesträffar mot Everton, utebliven solklar straff mot Spurs och så felaktigt dömd straff i dag. Inga ursäkter, men såna där domslut och millimeter har en tendens att gå med ett lag i medgång.
 • Bissen fick sin första vinst mot United i sitt 13:e försök. Tur att jag hann skriva min grej till United-Supporteren i höstas.
 • Att Anderson – som hamnade på läktaren i dag! – är kvar i klubben måste enbart bero på att United inte fått ett tillräckligt högt bud för honom. Kan inte se något annat.
 • Sorgligt att se tre legender Bryan Robson, Bobby Charlton och Alex Ferguson lämna läktaren med tredje raka förlusten i bagaget. De såg väldigt gamla ut alla tre.
 • Även Jonny Evans har spelat olidligt mycket på sistone och det tog ut sin rätt.

Bring on Swansea!