Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Swansea it is – igen och igen

robban
Inte mycket muntra nyheter för fansen på Moyes pk i dag. RvP inte redo (men han får egg-ceptional eggs av Unitedkocken Mike), Rooney hänger i Egypten och jag har inte läst något nytt om Jones eller Evans vara eller inte vara mot Swansea. Jag utesluter således hela kvartetten och spekulerar i följande elva:

DDG

Rafael – Usama – Vida – Evra

Carrick – Fletcher

Valencia – Kagawa – Januzaj

Welbeck

Med Jones, Evans, Rooney, RvP, Nani, Jones (igen), Young, Fellaini och Rio på skadelistan och Fabio avstängd (TIO INDOSPINABLA A-LAGSSPELARE, 40 PROCENT AV SAMTLIGA SOM SPELAT I LIGAN) är det inte mycket att välja på. Cleverley måste rimligen vilas och Ando säljas så på mitten finns det bara Carrick/Fletcher kvar (Giggs är ju coach). I backlinjen är det enda alternativet till de fyra ovan bara Büttner och det är ju egentligen inget alternativ. I offensiven är Zaha och Hernandez alternativ, men även här är det mer osannolikt att någon av dem finns med från start med tanke på historien.
Det är Jesse Lingard-läge på bänken. Jag har hela tiden hävdat att han är för dålig för att ens göra en enda minut i Premier League för United. Jag hoppas att jag har fel och att han gör sina första i morgon och gör dundersuccé, men det vore att motarbeta en redan tung säsong så det känns som en utopi.
Tänk att det började så bra back in augusti när vi spådde att Moyes skulle få en klurig första ligafajt som Unitedtränare. Och så gick RvP och Welbeck ut och mosade Swansea i Wales och allt lovade åtminstone lite gott. Att från den 4-1 vinsten gå till 1-2 hemma mot Swansea på mindre än fem månader är fascinerande och inget jag skulle ha förväntat mig i mitten av augusti.
En nyckel i morgon blir att hålla koll på De Guzman och Routledge. Två gamla CM/FM-löften som fick härja fritt senast. Det får dom inte i morgon. Då jävlar.
7-0.
* Moyes hade gått för kryss ändå mot Chelsea, även med Rooney och RvP, så på det sättet är skillnaden med eller utan de båda inte så milsvid som den varit om det hade satsats på en offensiv. Det viktigaste till den fajten blir att få tillbaka Phil Jones.
* Dagens på så många sätt sorgligaste citat kom ur David Moyes mun på pk:n:
”You can never ask anyone to do more than their best and the players here are doing that.”
Han kan inte på allvar mena det. Men han säger det ändå. Jag ska fundera ett tag på vad jag tycker om det, mer än att det är ledsamt.
* Mysteriet med Wilfried Zaha lär fortsätta den närmaste framtiden om han vare sig får spela eller bli utlånad.