Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Jag tycker att vi spelade bra

Efter tre raka förluster kunde United vända på steken med en bekväm seger mot Swansea. David Moyes tycker att Uniteds seger var välförtjänt och han framhäver Adnan Januzajs insats. Moyes informerade dessutom om statusen på Robin van Persie. I tillägg några ord från Adnan Januzaj och några från Michael Laudrup.

”Alla kan se vilken spelare vi har våra händer på. [Januzaj] kan spela på alla positioner [däruppe]. Han spelade bakom anfallaren för större delen av matchen i Sunderland och vi tyckte att han var enastående där så vi startade honom där idag. Vi hoppades att han skulle skapa lite mer för oss och kanske skrapa fram några fler målchanser. Men i halvtid flyttade jag ut honom på vänsterkanten och det gjorde en stor skillnad.

”Han har varit sådan sedan dag ett. Jag pratar mycket med honom och han säger till mig att han inte har några problem att spela någonstans. Han är inte en nervös pojke. Han behöver utbildning och förståelse eftersom han fortfarande lär sig spelet på många av de saker han gör. Men hans naturliga talang och förmåga är däruppe med de bästa och jag tror att i sinom tid kommer han att bli det.”

Januzaj: Alla gjorde det bra

Januzaj fick själv en sällsynt chans att prata i teve (med Sky Sports) efter matchen. Han var förvisso fåordig och fick heller inte så många frågor (han intervjuades samtidigt med Darren Fletcher), men här är vad han sa:

”Jag vet inte [om jag gör] en stor skillnad. Vi tog de tre poängen och laget vann, så jag tycker att vi alla gjorde det bra och jag hoppas att vi alla fortsätter. Nej, [jag känner ingen rädsla]. Jag spelar bara mitt spel och försöker göra mitt bästa.”

Moyes: Andra halvlek var bra

Det var inte bara Januzaj som Moyes var nöjd med. Framför allt var Uniteds manager nöjd med spelet i andra halvlek:

”Jag tycker att vi spelade bra, framför allt i andra halvlek. Vi begränsade dem till väldigt få målchanser och fick det resultat vi förtjänade. Vi började matchen bra och vi skapade en fantastisk chans för Danny Welbeck att ge oss ledningen med 1-0. Sedan gjorde Swansea det de är bra på och kunde inte riktigt få tag på dem. Vi justerade det lite i halvtid och vi var mycket bättre i andra halvlek.

”Vi bytte en spelare men jag tyckte att vi var tvungna att springa lite hårdare än vi hade gjort i första halvlek. Jag tyckte inte att vi pressade Swansea så mycket som jag skulle ha önskat. Vi behövde försöka vinna tillbaka bollen tidigare. Jag tänkte att om vi kunde göra det så skulle vi kunna störa dem och få mer av bollen till oss själva. I slutändan fungerade det.”

”Jag skrek på dem för att fortsätta gå framåt. Jag tänkte att om vi kunde få det tredje målet så skulle det vara fantastiskt. Jag känner att vi måste börja ta våra chanser och bygga vårt självförtroende. När vi fick det första och andra [målet] hade vi riktig kontroll men vi borde ha gjort fler mål. Vi förtjänade att göra fler mål, men låt oss hoppas att vi sparar dem till senare under säsongen.”

Laudrup: De gjorde mål vid rätt tillfälle

Swanseas manager Michael Laudrup var förstås missnöjd och han menar att Uniteds ledningsmål, som kom direkt i andra halvlek, var avgörande:

”De gjorde mål efter 90 sekunder i andra halvlek. Det är alltid bra att göra mål men de gjorde mål vid ett fantastiskt tillfälle. Vi kontrollerade första halvlek och vi visste att det var ett Unitedlag som hade förlorat tre matcher i rad och kanske var lite nervösa, men de skapade egentligen inte många chanser.

”Men i andra halvlek gjorde de det tidiga målet och det gav dem en massa styrka, tro och självförtroende.

”Jag måste dock upprepa att vi var väldigt bra i första halvlek men vi släppte in det tidiga målet i andra.”

Inget comebackdatum för Van Persie

De senaste dagarna har det dykt upp rapporter om att Robin van Persie ska bli borta ytterligare sex veckor. David Moyes menar att det inte alls stämmer, men han kan inte ge något datum på när Van Persie kan tänkas vara tillbaka:

”Jag vet inte vart det här kommit ifrån. Det är felaktig information såvitt jag vet. Vi försöker få tillbaka Robin. Han har en sträckning som liknar den han hade i Arsenal [under säsongen 2007/08]. Han hade ingen skada alls under förra säsongen. Han tog en hörna mot Shakhtar och kände sitt lår så det var en udda grej egentligen och inte en skada han hade tidigare.

”Det är en annan skada. Vi har försökt att hantera det korrekt och han har varit i Holland för att se en kille han arbetar med där. Så vi gör allting vi kan för att ge honom den riktiga behandlingen och få tillbaka honom så fort vi kan. Men jag vill inte sätta ett datum på hans återkomst.”

Moyes berättade också att Patrice Evra utgick med en knäskada som har besvärat honom den senaste tiden. Det är oklart om det var en försiktighetsåtgärd eller om vänsterbacken riskerar ytterligare frånvaro.

Annars borde Phil Jones snart vara tillbaka i spel. Wayne Rooney har fått semester för att läka sin ljumske och förhoppningen är att han ska vara spelklar då United möter Chelsea på söndag i nästa vecka.


Källor: Manutd.com, Sky Sports, Skysports.com, @ManUtd