Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fulham it is

Rene Meulensteen om någon vet exakt vad Manchester Uniteds spelare har för styrkor och svagheter. Kanske är det första gången i modern tid som en motståndartränare kommer till Old Trafford med så mycket specialkunskap om hemmalaget.

Men frågan är om han själv har tillgång till ett tillräckligt bra lag för att dra nytta av det. 101 gånger av 100 hade jag sagt nej – inför säsongen 2013/2014. Nu kan allt hända och har så gjort.

United fortsätter sin vana trogen att låta spelare gå sönder och i veckan gick Fellainis magiska debutsäsong från katastrofal till aningen mer katastrofal när hans ljumske gav sig till känna.

Vi räknar därmed bort afrotanken liksom Jonny Evans (med en gardering för tjuv- och rackarspel igen från Moyes) och ser fram emot tombolahjulets elva:

DDG

Rafael – Vida – Smalling – Evra

Carrick – Fletcher

Mata – Rooney – Januzaj

RvP

Nyligen presenterades statistik om att Moyes inte startat med samma elva ens i TVÅ matcher på hela säsongen. Roterandet är inget nytt, men i det här läget av säsongen skulle det inte göra ont att sätta en förstaelva och köra på den, med bara någon eller några justeringar vid behov.

Den elvan som tombolan förhoppningsvis drar i morgon är i princip det bästa vi har idag. Evans/Jones och småningom förhoppningsvis afrotanken kanske vill debattera, men i övrigt: no-no.

*Fulham har gjort som Sunderland och Hull och valt att bli lite av ett United light med sina senaste inköp av Larnall Cole och Ryan Tunnicliffe.

Kul om vi får se dem äntligen lira lite PL-fotboll, vilket åter visar vilken fantastisk akademi Fergie en gång skapade.

*Arsenals mardröm idag skulle kunna påverka dem negativt inför onsdag. Tyvärr tror jag inte det. I värsta fall kan drömmen om fjärdeplatsen – om man nu drömmer om sånt – vara väck redan inom några dagar.