Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vidic klar för Inter

Idag bekräftades det att Nemanja Vidic nästa säsong kommer att spela för italienska Inter. Vidic annonserade för några veckor sedan att han hade bestämt sig för att lämna United efter den här säsongen.

Dagens besked kommer inte som någon större överraskning. Inter framstod tidigt som favorit att signera Vidic sedan mittbacken meddelade sin avsikt att lämna United.

Då spelarköp annonseras brukar de också följas av lite pliktskyldiga kommentarer från spelare och tränare. Den här gången är det emellertid bara Inters president Erick Thohir som uttalar sig:

”Vidic är en världsklasspelare. Jag är extremt glad att ha gjort klart affären för att ta Nemanja till Milano. Han är en av världens bästa försvarare och han kvaliteter, internationella status och karisma kommer att vara en tillgång till laget och hjälpa de unga spelarna framåt. Jag vill också ta den här möjligheten att tacka Manchester United, Nemanja och hans följe för den professionella och samarbetsvilliga inställning de har visat genom förhandlingarna.”

Det finns inget som tyder på att dagens besked kommer att påverka Vidic sista månader som Unitedspelare. Han kommer att fortsätta som lagkapten och spela då David Moyes tar ut honom i laget.


Källor: Inter.it, Theguardian.com