Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liverpool countdown, part II

wilson
Fem dagar kvar.
Tre tills dess att Moyes levererar sitt mantra på presskonferens.
Dags att ta en första look på en elva, som i min onsdagsskalle ser ut så här:

DDG

Rafael – Smalling – Jones – Evra

Carrick – Fellaini

Mata – Rooney – Young

Welbeck

Keeper: Anders Lindegaard har inte fått chansen i en ligamatch av betydelse på 15 månader. Han lär inte få det igen om inte spanjoren går sönder. DDG har stått i 40 av de 43 tävlingsmatcher United spelat under säsongen. Det är till och med mer speltid än Evra.
Högerback: We pray att glaskroppen blästrats och är redo för spel, speciellt efter hans fenomenala framträdande på The Hawthorns. Vill inte tänka mig någon annan där just nu.
Mittbackar: Chris Smalling-Phil Jones höll nollan senast medan Moyes markerade mot Vidic och satte serben på bänken. Ska bli ytterst intressant att se om han vågar göra det igen. En gång kan vara ingen gång, men gör han det två matcher i rad är det en vana. För min del får han gärna göra det med tanke på att Suarez-Sturridge – dessutom i superform och dessutom i Vidas mardrömsmotstånd – inte känns som ultimata motståndare för kaptenen. Det är ett av de större beslut han kommer att fatta under sina sista två månader på säsong 1 som Unitedtränare. Jag hoppas att han inte väljer den enkla vägen.
Frågan är vem av ovanstående Moyes plockar undan när/om Evans kommer tillbaka. Mitt tips är Christopher. Chris Smalling är för övrigt den mittback som startat flest matcher, ganska otippat. 
Vänsterback: Evra – tomt – Evans – Rafael – tomt – tomt – Büttner. Så ser min lista på topp 7-försvarare på vänsterkanten i Uniteds trupp ut.
Mittfältare: Moyes är i grunden en 4-4-2-man och det har han svårt att släppa. Men om vi ska spinna vidare på den lovande WBA-tråden så bör han rimligen fortsätta utan klassika ytterlirare som Young och Valencia och låta Januzaj, Mata och Kagawa vara alternativen med kanterna som utgångspunkt. Dock har Moyes en förkärlek för Ashley Young i stormatcher och feelingen säger att det blir den körkortslöse även på söndag även om han inte startat i ligan på över en månad.
Antonio Valencia måste så klart hållas utanför elvan så länge skador inte tvingar in honom.
Michael Carrick är den ende givna i mitten. En mening det känns som jag har skrivit i ett decennium, den kommer reflexmässigt. Fletcher/Cleverley/Fellaini/Giggs är alternativ (han kommer aldrig att våga testa Kagawa där) som partner. Giggs startade på Anfield och jag skjuter mig inte i tinningen av ren förvåning om det blir så på söndag igen, men det vore att pröva tålamodet hos fansen. Jag envisas med att hoppas att Carrick-Fellaini får chansen de sista två månaderna. Cleverley? Inte ens med i truppen senast.
Bakom spetsen: Här har United TRE världsklasspelare att välja mellan, men det är bara en av dem som startar. Och det blir givetvis mannen som också växte upp med allt annat än kärlek i hjärtat gentemot motståndet.
Spets: RvP, Welbeck eller till och med Chicha? Nej, mexaren är chanslös att få starta på söndag. Men även här får Moyes tombolan en delikat uppgift. Ska han go for vår enda superstar, trots att det otvivelaktigt ut såg ännu bättre ut sedan Welbz kommit in mot WBA? Eller vågar han spela den ende Manchesterpojken i truppen? Bortsett från Rooney (och givetvis The Man Formerly Known as Wilson om han lirar) är det ingen i elvan som har så genuint mycket avsky gentemot Liverpool FC som Dat Guy och jag betonar det inför varje derby och Scouse-möte; det ska absolut tas med i beräkningarna. Så står RvP på 80 och Welbeck på 70 i rent kunnande skulle jag vilja både hoppas och påstå att Welbecks känslor tar honom förbi holländaren. Den gamla viljan-slår-klass-tanken.
Your thoughts, boys and girls?