Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes får sitt underdogläge

roobin
Givetvis är det större chans eller risk – beroende på perspektiv – att Sir Matt kliver in och tar över efter Moyes än att United vinner Champions League. Men vi ska ändå inte underskatta betydelsen av rutin i kvartsfinaler. Bayern, Borussia, Real, Barca och Chelsea har det – Atlético och PSG inte.
2+2 blir i det här fallet 4, trots att just bossen i United är den minst rutinerade i europeisk toppfotboll, och den största realistiska chansen för att nå en osannolik semi är då att ställas antingen mot Simeones eller Blancs mannar. Kanske även Dortmund är en icke-nitlott med tanke på deras struliga skadesäsong och att Lewandowski också saknas i första matchen.
Bayern, Barca och Real grejar vi inte. Det finns inte mer än högst 5 procents chans att ett företag av den magnituden skulle lyckas. Fast jag skulle tycka att det var inspirerande att ges chansen att ta revansch på marängerna. Om än bara få möjligheten. Chelsea? Tja, där går procenten upp en del trots allt. Oavsett vad det blir så finns det inget spelbolag i världen som kommer att sätta United som favorit att gå vidare. En klassiskt slå-ur-underläge-situation väntar – en situation inte många av spelarna är vana vid. Men det är å andra sidan Moyes. Han har ett decennielångt cv bestående av att vara underdog mot de stora aktörerna. Snart får han möjligheten att visa exakt hur man ska gå till väga då. Mitt råd är att han tar chansen. Min känsla är som allas er: Han tar den inte. Men med det sagt så är det alltid, alltid, hoppet som ligger som ett Mordormoln över oss. Vi ser trots alla motgångar någonstans en ljusning, vare sig den kommer eller inte.
Även om gårdagen var riktigt bra så har Moyes, spelarna och övriga ledare mängder att bevisa. Plåster på ett öppet sår fungerar under en begränsad tid.
* West Ham och den vedervärdige coachen Big Sam på lördag. Jag bävar trots gårdagens eufori. Vi har som bekant inte vunnit två matcher i rad sedan december.
* 12.00 i morgon sänds lottningen.
Jag tar för givet att Henrik Strömblad är vår ciceron.