Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Blä för den här helgen

Usch, sicken vidrig fotbollsdag på så många sätt. Inte nog med att Liverpool och city möttes – det brukar vara illa nog – utan det handlade även om vilket lag som skulle få bäst skjuts mot titeln nästa månad. Vedervärdiga förutsättningar således och det enda vettiga som gick att hoppas på var förstås ett kryss.
Efter citys comeback i andra halvlek såg det ljust ut för det tipset, men så kollapsade Kompany än en gång och gav bort poängen och sannolikt också titeln. Mark Clattenburg var heltänd på den idén och hade en märklig eftermiddag: Hur han kunde utgå att visa ut charmtrollet Luis Suarez är helt ofattbart och han kryddade det med att missa när slovaken boxade (!) bort bollen á la Glenn Hysén i eget straffområdet (skillnaden var att United fick straff när gamle Glenn fick hjärnsläpp).
Det är en fysisk plåga att dels se Liverpool fira och dels höra och se Viasats och övriga mediers trånande efter en titel till LFC. Niva var extatisk över att Anfield applåderade ut Yaya (vilka hemmafans skulle inte ha varit glada om han klev av?) och Kalle Karlsson påstår att ”en hel stad längtat efter” en titel till Rodgers mannar. Tell that to the Blue half.
Med Hazard borta i Chelsea och Yaya i city är det här Liverpools title to lose (Henderson är inte lika viktig för Pool). Tyvärr. Jag kan inte föreställa mig att det är möjligt att hålla sig undan från alla bilder på den där Chelsealängtande Scousern när han lyfter bucklan.
tånhfs
* Antonio Valencias påstådda uttalanden om ”för lite förtroende” är bland det märkligaste jag läst på länge. För det första ska grabben vara glad att han inte såldes i januari – eller redan i somras – och för det andra har han fått fler chanser än han varit värd. Bara Evra och DDG har spelat i fler matcher under säsongen.
“I would like to have more minutes. I would like to have a more important role here, but I have not been given the chance”. 
What the fuck?!
Jag kan bara inte tro att de där citaten stämmer. Då är han ju helt verklighetsfrånvänd. 
* Och i går pressade sig Arsenal till FA-cupfinal och firade som om de slagit Bayern i en CL-final när de via straffar spöat ett gäng från Championship.
Ingen rolig helg för missunnsamma, spellediga Unitedfans. I morgon börjar vi ladda upp för vad som ska bli den ultimata förnedringen eller en pytteliten fjäder i hatten för David Moyes nästa söndag.