Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 20, 2014

I nyhetsbörsen, som fungerar som en rullande blogg, ger vi er det senaste från Manchester Uniteds värld.

 • Rio Ferdinands lämnar Manchester United.
 • Presentationen av Louis van Gaal är nu framskjuten till nästa vecka, då små detaljer återstår att lösa och man inte vill störa Hollands förberedelser inför träningsmatchen mot Ecuador. Ryan Giggs förväntas bli assisterande manager.
 • Media rapporterar att Phil Neville och Chris Woods får lämna United.
 • Robin van Persie tippas bli lagkapten nästa säsong.
 • Uniteds finansiella resultat för det tredje kvartalet presenterades, med ökade intäkter, ökad vinst och minskad skuld.
 • James Wilson har gett sin första stora intervju.
 • United har värvat den 17-åriga serbiska målvakten Vanja Milinkovic, som dock kommer att spela för Vojvodina nästa säsong.
 • U21 förlorade finalen mot Chelsea med 2-1. Tom Lawrence gjorde Uniteds mål.
 • Förre Unitedspelaren Park Ji-Sung har valt att avsluta sin spelarkarriär.
 • VM-klara Unitedspelare: Shinji Kagawa (Japan), Phil Jones, Wayne Rooney, Chris Smalling och Danny Welbeck (England), David de Gea och Juan Mata (Spanien, i en provisorisk trupp på 30 spelare), Robin van Persie (Holland), Marouane Fellaini och Adnan Januzaj (Holland), Patrice Evra (Frankrike), Nani (Portugal, i en provisorisk trupp på 30 spelare), Antonio Valencia (Ecuador, i en provisorisk trupp på 30 spelare) samt Javier Hernandez (Mexiko). Dessutom finns Michael Carrick och Tom Cleverley på den engelska reservlistan.
Publicerat:
2014-05-19,
13.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Då stänger vi den här upplagan av nyhetsbörsen.
Nyhetsbörsen för vecka 21 hittas här.

Publicerat:
2014-05-18,
19.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-05-18,
19.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Van Persie är en bra lagkapten

Louis van Gaal tippas – av i princip alla som har uttalat sig – bli nästa Unitedmanager. Igår spelade hans Holland i en 3-5-2-uppställning och efter matchen pratade han om sin lagkapten Robin van Persie, som tippas bli lagkapten i United nästa säsong.

”Han spelar väldigt bra. Nu kommer han tillbaka från en svår skada och gör ett fantastiskt mål, otroligt. Och han var angelägen, så jag var nöjd med honom. Men han är också en bra kapten.

”Du gör alltid en spelare till kapten när du har mer eller mindre samma filosofi, inte bara om fotbollstaktik utan också i livet. Jag tycker att det är väldigt viktigt. Jag tycker att Van Persie och Van Gaal [har] samma filosofi.”

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-18,
19.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie målskytt mot Ecuador

Igår kväll spelade Holland 1-1 mot Ecuador i en träningslandskamp i Amsterdam. De båda lagen ställde upp med Unitedspelare som lagkaptener, Robin van Persie för Holland och Antonio Valencia för Ecuador. Valencia, som spelare hela matchen och blev varnad efter en halvtimme, fick se sitt lag ta ledningen.

Van Persie skulle dock kvittera för Holland då han, framspelad av Jordy Clasie, stod för en fin nedtagning med bröstet och sedan tryckte in bollen i mål med ett distinkt volleyskott. Van Persie blev utbytt då det återstod elva minuter.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-18,
19.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney arg på media

Publicerat:
2014-05-17,
17.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sommarens första värvning är på plats

Om ni missade det tidigare idag så har United köpt en ny målvakt, nämligen serben Vanja Milinkovic. Det lär dock dröja innan den 17-årige målvakten dyker upp i United. Han kommer nämligen att spendera nästa säsong i FK Vojvodina.

Publicerat:
2014-05-17,
17.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie i form till VM

Säsongsavslutningen var svår för Robin van Persie som missade omkring en månad med en knäskada. Även när han kom tillbaka led han fortfarande av skadeproblemen. Nu tror dock den holländska kapten – som tippas bli kapten i United nästa säsong – att han kommer att vara i form till VM.

”Jag känner mig bra. Mentalt är jag fräsch. Om du spelar en hel säsong kan du vara lite trött i slutet av säsongen. Men jag är fräsch, knät är också bra så jag ser fram emot [VM]. Jag är 100 procent. Det är bara det att jag behöver en hel match nu. Vi hade tre träningsmatcher att spela, min sista match mot Southampton var 67 minuter så förhoppningsvis kan jag spela lite mer.”

Läs mer på Theguardian.com.

Holland möter Ecuador i en träningslandskamp ikväll.

Publicerat:
2014-05-17,
17.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Javier Hernandez ser fram emot nästa säsong

”Den här säsongen kunde jag inte hjälpa mitt lag så mycket eftersom jag inte spelade så mycket. Så det har varit svårt eftersom jag såg dem förlora matcher. Alla spelare i världen vill spela så mycket som möjligt, det är självklart. Vi vill spela men vi förstår att det är elva spelare i startelvan, sju på bänken och att det bara är ett lag.

”Det är en del av sporten. För allting i livet behöver du självförtroende och möjligheter. Om de möjligheterna inte träder fram är det tufft. Men jag kommer aldrig att undvika en utmaning. Det har varit en svår säsong för oss. Vi fick inte de resultat vi förväntade oss, men nu måste vi glömma det här och se framåt. Nästa säsong kommer att bli viktig för oss.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-16,
22.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Inga Unitedspelare i U19-truppen

Varken James Wilson eller Ben Pearson fick plats i den engelska truppen inför kvalet till U19-EM. I Wilsons fall torde det bero på de skadeproblem han har haft på slutet, men det är märkligt att Pearson inte fick en plats i truppen. Kvalet spelas under maj och juni och därefter väntar EM i juli.
Läs mer på Thefa.com.

Uppdatering: Både Pearson och Wilson är skadade, så det förklarar det hela.

Publicerat:
2014-05-16,
22.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Manchester city straffade av Uefa

I nyheter som inte är direkt relaterade till United men som ändå kan påverka United så har Manchester city och Uefa idag kommit överens om det straff klubben ska få för att ha brutit mot Financial Fair Play-reglerna. Överenskommelsen innebär att city erkänner att man har brutit mot reglerna.

 • city straffas med böter på 60 miljoner pund, som dock minskas till 20 miljoner pund om de håller sig till överenskommelsen. Detta administreras genom att Uefa håller inne med intäkter som city annars skulle ha fått för deltagande i Champions League.
 • city är under den här sommaren begränsade till en nettospendering på 60 miljoner pund för nyförvärv.
 • city får endast registrera 21 spelare i Champions League nästa säsong.
 • city får inte öka sina lönekostnader för spelartruppen. Detta gäller dock inte för eventuella bonusar som delas ut.

I ett officiellt uttalande skriver Manchester city att man egentligen inte håller med om Uefas slutsats. Klubben menar dock att de straff som klubben får inte nämnvärt kommer att påverka klubbens verksamhet (de hade redan planerat att sänka lönekostnaderna och har inte planerat så stora utgifter för spelarövergångar i sommar). Klubben säger också att man budgeterar med ett nollresultat den här säsongen och vinst nästa säsong, varför de inte kommer att ha några problem att följa regelverket nästa säsong. Därför vill klubben inte överklaga straffet.

Läs Manchester citys uttalande på Mcfc.co.uk och Uefas uttalande på Uefa.com.

Ytterligare åtta klubbar straffas av Uefa, däribland PSG och Galatasaray. Läs mer på Uefa.org.

Publicerat:
2014-05-16,
20.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Darren Fletcher om Joe Rothwell

”Det är oturligt att Joe missade [U21-finalen] eftersom han har en fantastisk energi och har varit den som verkligen har överraskat mig i U21 den här säsongen. Han har förbättrat sig hela året och genom att ha mött honom på träning vet jag hur mycket kvalitet han har. När han utvecklas fysiskt tror jag att vi kommer att ha en bra spelare.”
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-16,
20.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Johnstone och Zaha lämnar återbud till U21-landslaget

Sam Johnstone och Wilfried Zaha har lämnat återbud till spel med det engelska U21-landslaget. Detta meddelar det engelska fotbollsförbundet på sin hemsida. De båda spelarna är skadade. U21-landslaget möter Wales i EM-kval och ska därefter spela en turnering i Frankrike.

United har nu två representanter i laget, Michael Keane och Jesse Lingard. Lingard kommer att missa turneringen i Frankrike då han är för gammal.

Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-05-16,
17.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MUTV visar Holland – Ecuador

Manchester United meddelade nyss att man kommer att visa morgondagens träningslandskamp mellan Holland och Ecuador på MUTV (endast i Storbritannien och på Irland). Uniteds Robin van Persie och Antonio Valencia är med i VM-lagens trupper.

Tilltaget möttes omedelbart av spekulationer, till exempel i Manchester Evening News, om att United kommer att använda tillfället för att annonsera Louis van Gaal som ny manager. Huruvida detta stämmer återstår att se. Det låter långsökt, men det är å andra sidan inte ett vanligt förfarande med landskamper på kanalen.

Publicerat:
2014-05-16,
17.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferdinand och Vidic framröstade till bästa mittbackspar

I en omröstning på Manutd.com utsågs Rio Ferdinand och Nemanja Vidic till Manchester Uniteds bästa mittbackspar någonsin. Ferdinand och Vidic fick 73 procent av rösterna.

Övriga mittbackspar i omröstningen var Steve Bruce och Gary Pallister (tvåa, 16 procent), Jaap Stam och Ronny Johnsen (trea, sju procent) samt Martin Buchan och Gordon McQueen (fyra, fyra procent).

Publicerat:
2014-05-16,
16.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sky Sports: Fletcher lämnar återbud till landskampen

I måndags missade vi att rapportera att Darren Fletcher var uttagen till den skotska landslagstruppen till matchen mot Nigeria den 28 maj. Nu rapporterar emellertid Sky Sports att Fletcher har lämnat återbud. Ingen anledning anges.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-16,
16.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Amos: De Gea förtjänade priset

David de Gea utsågs till årets spelare i United, både av spelarna och av supportrarna. De Geas målvaktskollega Ben Amos tycker att målvakten förtjänade priset.

”Han fick min röst eftersom han verkligen förtjänade det och var så jämn, vilket givetvis är vad du vill ha från en målvakt. Det var inte en fantastisk säsong för klubben men han var den spelare som höll sina prestationer på en bra nivå.

”Vad gäller alla jag har pratat med i klubben är alla överens. Hans jämnhet är utmärkande och det är svårt att tänka på en dålig match som han har haft.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-16,
16.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: George Switzer intervjuas av MEN

George Switzer var vänsterbacken i Class of ’92. För två år sedan blev han intervjuad i Manchester Evening News. Läs intervjun här.

Publicerat:
2014-05-16,
16.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sky Sports: Van Persie blir kapten

Sky Sports, efter samtal med den holländska journalisten Pascal Kamperman, rapporterar att Robin van Persie kommer att bli lagkapten i Louis van Gaals Manchester United. Van Gaal och Van Persie har en mycket bra relation.
Läs mer på Skysports.com.

Här i Mussborgen undrar vi mest vad Wayne Rooney tycker om det hela.

Publicerat:
2014-05-16,
16.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Schmeichel: Van Gaal är rätt man för United

”Som en person passar Van Gaal de flesta av kriterierna som behövs. Jag tycker att det som behövs nu av Manchester United är en tydlig riktning. Och med Van Gaal, på alla platser han har varit, har det alltid var en tydlig riktning.

”Några av platserna han har varit i har lett till regelrätt krig. Men jag tror inte att det kommer att hända här. Vi har ett visst sätt som vi vill vara på som Manchester United och ett visst sätt att spela.”

Läs mer – och se ett videoklipp – på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-16,
13.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata: Vi måste återfinna hemmaformen

”Jag vet inte [varför saker gick så fel]. Vi fick inte de resultat vi behövde, framför allt på Old Trafford. Jag kommer ihåg den som en av de svåraste platserna att besöka som ett motståndarlag. Vi måste ta tillbaka det, det är väldigt viktigt.

”På bortaplan får vi resultaten. Vi har varit det bästa laget på bortaplan. Det är nyckeln, att vara pålitliga på Old Trafford igen.

”Vi måste säkerställa att det som hände den här säsongen inte återupprepas. Vi kan vara Manchester United igen, som klubben var under de senaste åren, vinna Premier League-titlar. Övertygelsen i omklädningsrummet är att vi kan det igen.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-16,
13.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Class of ’92 frustrerade

Enligt The Telegraph är Nicky Butt, Paul Scholes och Phil Neville frustrerade över bristen på information kring hur United ser på deras framtid. Trion hade förväntat sig att få besked under torsdagen, något som alltså inte skedde. De ska vara frustrerade över bristen på kommunikation och avsaknaden av klarhet relaterat till deras positioner i klubben.

Tidningen skriver också att även Ryan Giggs är frustrerad över att hans vänner inte får besked. Giggs ska överväga ett erbjudande om att bli assisterande manager till Louis van Gaal, men han vill inte fatta något beslut innan Butt, Scholes och Neville har fått besked från klubben.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-15,
22.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferdinand: Van Gaal har det som krävs

”Han verkar vara stark och direkt, har en bra förståelse och kunskap om vad han vill göra och avviker inte. Du behöver vara det i en klubb som Manchester United. I varje klubb han har varit i – Ajax, Bayern München, Barcelona – verkar han ha gått in och gjort saker på sitt eget sätt och jag räknar med att han kommer att göra samma sak om han kommer till United som förväntat.”
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-15,
22.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Woodward om säsongen, framtiden och ekonomin

Tidigare idag presenterade Manchester United sina finansiella resultat för det tredje kvartalet (se längre ner). I samband med det höll Ed Woodward och Hemen Tseayo, som är chef för företagets finanser, ett konferenssamtal via börsen. Här följer ett sammandrag av vad som sades.

 • Säsongen var en besvikelse och alla i klubben arbetar hårt för att laget nästa säsong ska prestera enligt förväntningarna.
 • United är tacksamma att Ryan Giggs tog hand om laget under säsongsavslutningen. Besked om ny manager kommer i sinom tid.
 • I väntan på ny manager fortsätter United att vara aktiva på transfermarknaden. United räknar med ökade lönekostnader nästa säsong. På längre sikt ville Woodward dock inte spekulera i lönekostnaderna, då dessa kan påverkas av effekterna av Financial Fair Play.
 • Man uppskattar att uteblivet Europaspel kommer att innebära runt 35 miljoner pund i minskade intäkter.
 • United gillar Financial Fair Play och tror att det kommer hjälpa till att hålla lönerna nere. Om detta sker ser man klubbens akademi som en konkurrensfördel.
 • Kompensationen till David Moyes förväntas uppgå till ett ensiffrigt miljontal pund. Detta kommer att framgå av kvartalsrapporten för det fjärde kvartalet.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-15,
14.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Joyce: Skadorna avgjorde

Tränaren Warren Joyce var förstås besviken efter gårdagens förlust mot Chelsea. Han menar att det var Uniteds skador som blev avgörande.

”Givetvis är det en stor besvikelse för pojkarna, och jag är ledsen för deras skull. De har gjort en riktig kraftansträngning det här året och har mött utmaningarna, men lyckades inte riktigt i slutet.

”Jag tyckte att vi startade positivt, spelade en del bra fotboll och förtjänade målet. Men vi gick in i matchen med två eller tre smällar och sår och jag tror att, vid halvtid, det antagligen var några spelare med smällar som inte kunde leverera fullt ut. Vi bar dem lite i andra halvlek. [Lawrence och Wilson] har inte tränat mycket sedan a-lagsmatcherna och vi visste det men vi har inte haft många offensiva alternativ hela säsongen. Det gjorde definitivt en skillnad i andra halvlek.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-15,
13.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Keane: De förtjänade att vinna

Michael Keane var lagkapten när Uniteds U21-lag igår förlorade finalen mot Chelsea.

”Jag tyckte att vi kontrollerade matchen under långa stunder. Även om vi inte hade så mycket hotade de inte vårt mål alltför mycket. De lyckades göra två mål och vi skapade inte tillräckligt med chanser på kvällen. Så i slutändan förtjänade de det antagligen. Vi är alla besvikna.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-15,
13.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mitchell från start när U17-landslaget förlorade

Efter inhopp i de två första matcherna fick Demetri Mitchell, Uniteds enda representant i U17-EM, starta i den avslutande gruppspelsmatchen, då England förlorade med 2-0 mot Holland. Resultatet innebär att England slutade tvåa i gruppen. Den andra gruppen avslutas ikväll men den kommer med all sannolikhet att vinnas av Portugal, som då blir Englands semifinalmotståndare på söndag.

Publicerat:
2014-05-15,
13.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ökade intäkter, minskad skuld

Manchester United rapporterar idag de finansiella resultaten för det tredje kvartalet (de tre första månaderna 2014). Trots dåliga resultat på planen så lyckas United göra bra finansiella resultat, med ökade intäkter och minskad skuld.

Intäkterna har, jämfört med samma period förra året, ökat med 26,0 procent och uppgick till 115,5 miljoner pund. Ökningen består till stor del i ökade intäkter (64,1 procent) för teverättigheter (det nya teveavtalet för Premier League trädde i kraft den här säsongen och ger klubbarna avsevärt större intäkter).

Vinsten för perioden är 13,0 miljoner pund efter avskrivningar.

Skulden har minskat med 4,3 procent och uppgår nu till 351,7 miljoner pund.

Det rörliga kapitalet har dock minskat med 5,2 procent, till 34,3 miljoner pund.

Lönekostnaderna har stigit med brutala 18,9 procent, till 53,4 miljoner pund, vilket United förklarar beror på spelarköp och omförhandlade spelarkontrakt.

Vice verkställande ordförande Ed Woodward kommenterar: ”Vi har än en gång genererat rekordstora intäkter och EBITDA då alla våra affärsverksamheter levererade imponerande tillväxt år till år. Detta sätter oss i en hälsosam finansiell position för att fortsätta investeringar i truppen. Alla i klubben jobbar hårt för att säkerställa att laget är tillbaka och utmanar om titeln och troféer nästa säsong.”

Hela kvartalsrapporten kan läsas på Ir.manutd.com.

Ed Woodward kommer senare i eftermiddag att hålla ett konferenssamtal, då han ska svara på frågor från analytiker på New York-börsen. Om något intressant yttras återkommer vi med det.

Publicerat:
2014-05-15,
13.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ingen Van Gaal den här veckan

Följetongen fortsätter och nu rapporterar de engelska tidningarna att Louis van Gaal kommer att presenteras som manager för United först nästa vecka. Det ska finnas två anledningar till att han inte, som aviserat, presenteras idag – dels ska det fortfarande återstå några mindre detaljer att lösa i hans kontrakt och dels vill man inte påverka Hollands förberedelser inför träningsmatchen mot Ecuador på lördag.

Enligt The Guardian är det framtiden för tränarna Phil Neville och Chris Woods som återstår att lösa. The Telegraph skriver samtidigt att Neville och Woods förväntas lämna United. Vidare ska Paul Scholes tala med United idag. Nicky Butt förväntas återgå till sin tränarroll med junior- och reservlaget. Det är dock inte uteslutet att Butt går vidare för att prova lyckan på egen hand.

De två tidningarna och BBC är överens om att Ryan Giggs blir assisterande tränare till Van Gaal, när denne till slut presenteras.

Enligt BBC kommer Van Gaal att skriva på ett treårskontrakt med United. Tidigare spekulationer har pratat om ett kontrakt på två år med en option för ytterligare ett år.

Läs mer på Telegraph.co.uk, på Theguardian.com och på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-05-14,
23.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal presenteras senast torsdag

Trots ett par veckor av intensiva rykten där Louis van Gaal i stort sett har varit det enda aktuella namnet är holländaren ännu inte presenterad som manager för United. Nu är dock tidningarna övertygade om att Van Gaal kommer att presenteras senast imorgon (torsdag).

The Mirror skriver på onsdagskvällen att Van Gaal kommer att presenteras inom 24 timmar. Tidningen menar också att Van Gaal kommer att skaka om Uniteds underpresterande trupp.

Även The Guardian tror att Van Gaal kommer att presenteras senast under torsdagen. Tidningen skriver att Ryan Giggs mötte Van Gaal under onsdagen och förväntas bli erbjuden en viktig roll i tränarstaben. Dessutom ska det vara Giggs önskan att fortsätta som spelare ytterligare en säsong.

Publicerat:
2014-05-14,
23.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones ser ut att bli frisk till VM

Phil Jones är uttagen i den engelska VM-truppen. Jones blev emellertid axelskadad i Uniteds sista hemmamatch för säsongen och hans VM-deltagande är därför osäkert, något som även Roy Hodgson medgav då han presenterade truppen. Enligt The Guardian går dock utvecklingen åt rätt håll för Jones och det ser ut som att han ska kunna följa med till Brasilien.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-14,
22.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 förlorade finalen

Det blev ingen ny mästartitel för Uniteds U21-lag. Chelsea var starkare i finalen och vann med 2-1. Tom Lawrence gav United ledningen men Chelsea vände alltså.
Mer om matchen följer.

Publicerat:
2014-05-14,
20.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Stream till kvällens match

Finns på den här länken.

Publicerat:
2014-05-14,
19.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dagens U21-lag

Publicerat:
2014-05-14,
18.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs på plats i Holland

Ryan Giggs har fångats på foto i Holland. Anledningen till besöket i Holland är förstås att han ska prata med Louis van Gaal, som imorgon förväntas presenteras som Uniteds manager. Enligt den holländska tidningen De Telegraaf kommer Giggs att bli assisterande manager till Van Gaal, med Patrick Kluivert inte följer med Van Gaal till United. Däremot kommer videoanalytikern Max Reckers och målvaktstränaren Frans Hoek att ingå i Uniteds ledarstab nästa säsong.

Läs mer på Telegraaf.nl.

Publicerat:
2014-05-14,
16.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 i final mot Chelsea 20.45 ikväll

Manchester Uniteds U21-lag spelar ikväll final mot Chelsea på Old Trafford i det engelska U21-mästerskapet. Matchen sparkar igång 20.45. United är regerande mästare – ja, faktiskt de enda mästarna (förra säsongen var första gången det korades en U21-mästare i England). Laget vann dessutom reservlagsligan (som ju efterträddes av U21-ligan) 2012 och spelade final 2010 så Warren Joyce mannar är vana att spela den här typen av matcher.

United tog sig till finalen genom att besegra Liverpool med 1-0 på Anfield. Andreas Pereira blev matchhjälte med ett snyggt mål. Ni kan se höjdpunkter från matchen på Manutd.com.

”Chelsea är ett bra lag,” sa Uniteds tränare Warren Joyce. ”De pengar de har spenderat på ungdomarna är fenomenala men de gör det väldigt bra och har några bra i sin akademi och i U21. Det kommer att bli en tuff match för oss.

”Men jag tänker inte på Chelsea alltför mycket. Det handlar mer om att ha kontroll på vårt lag och säkerställa att vi gör allting vi kan rätt på kvällen. Jag tycker att det skulle vara massivt att vinna det här året. Givetvis vann vi de två senaste åren och blev besegrade i finalen innan det. Med alla problem som har varit det här året är det en massiv en massiv prestation att bara gå så här långt.”

Läs mer på Manutd.com.

Spelarstatistik för U21-laget hittar ni givetvis här på Muss.se.

På Manutd.com kan ni också läsa en kort presentation av de spelare som kan tänkas delta ikväll.

Vill ni ha ytterligare information så har Premierleague.com profilerat de båda lagen. Ni kan läsa om United här och om Chelsea här.

Vi återkommer med en fulstream ikväll vid åttasnåret.

Publicerat:
2014-05-14,
16.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferdinand: Scholes och Ronaldo de bästa jag spelat med

I vad som eventuellt är gamla citat berättar Rio Ferdinand om de bästa spelarna han har spelat med i United.

 • ”Paul Scholes var ett geni. När vi kom tillbaka till träningen efter sommarsemestern tog det de flesta spelarna ett par veckor att få tillbaka sin touch och förstå var de var på planen. Scholesy gick direkt tillbaka till vardagen och sparkade bollen exakt där han ville ha den.”
 • ”Cristiano Ronaldo var bara ett skämt. Om du skulle be en dator att generera prototypen för en spelare skulle det vara honom. Fysiskt är han ett praktexemplar, snabb, stark, rätt byggd och han hade en arbetsmoral. Folk förstår inte att han inte bara blev den bästa spelaren i världen enbart baserat på talang.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-14,
16.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Vidic rädd för att ha gjort ett misstag när han gick till United

Nemanja Vidic och Patrice Evra kom till United samtidigt och de två försvararna hade det svårt i United i början. Nu avslöjar Vidic att de pratade med varandra och undrade om de hade gjort ett misstag som gick till den engelska ligan.

”Vi pratade om det tillsammans. Vi pratade många gånger om det. Ibland gillar jag att minnas hur svårt det var för oss i början. Du kommer ihåg vad du har gjort här och nu spelar jag varje vecka.

”För oss var ligan mycket snabbare. Spelarna var mycket starkare och under de första veckorna fann jag det väldigt svårt. Jag kommer ihåg att Patrice sa: ‘Kan vi lyckas här? Kanske är det bättre för att gå tillbaka till platserna vi var innan.’ Men efteråt började vi träna hårdare och vande oss med det.”

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-14,
16.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata: De Gea så lugn att han nästan är medvetslös

”Han har en enorm tro på sig själv, vilket är en väldigt viktig egenskap. Han låter ingenting påverka honom. Den dagen han gör ett misstag vet han att han har gjort ett misstag, men det sänker honom aldrig. Han använder det för att säkerställa att han inte göra misstaget nästa gång. Det är en fantastisk kvalitet. Han är väldigt lugn. Emellanåt verkar det nästan som att han är medvetslös – men det är en bra sak.”
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-14,
16.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Park Ji-Sung blir pensionär

Sydkoreas bästa spelare någonsin (eh, jag har inte superkoll på sydkoreanska fotbollsspelare men det känns som ett korrekt anförande), Park Ji-Sung, har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. Park gjorde 27 mål på 205 matcher för Manchester United i perioden 2005 till 2012, sedan han värvats från PSV. Under sin tid i United blev han en publikfavorit med sitt uppoffrande spel och han vann bland annat fyra ligatitlar med klubben (det är fyra fler än Steven Gerrard).

Efter United gick han till Queens Park Rangers och den här säsongen, hans sista, har han varit utlånad till PSV. Park lägger skorna på hyllan 33 år gammal efter att ha varit skadedrabbad de senaste åren. Han gjorde 13 mål på 100 landskamper.

”Jag har funderat på att sluta sedan i februari och jag har kommit till slutsatsen att mitt knä inte håller för en säsong till. Jag ångrar ingenting i min karriär.

”Jag tänker på vad som kunde ha varit om jag inte hade varit skadad. Men jag känner mig inte besviken eller ledsen då jag lämnar sporten.”

Vi önskar Park lycka till i framtiden.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-14,
15.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den 14 maj 1994

Den här dagen för 20 år sedan satte Manchester United punkt för en fantastisk säsong genom att besegra Chelsea med 4-0 i FA-cupfinalen på Wembley.

Efter en mållös första halvlek tog United ledningen på straff, när en timme var spelad, genom Eric Cantona efter att Denis Irwin hade blivit fälld i straffområdet. Några minuter senare fick United en straff till Andrei Kanchelskis blev fälld. Cantona klev fram igen och gjorde förstås mål. United gick fram till 3-0, bara nio minuter efter 1-0, då Mark Hughes utnyttjade ett misstag i Chelseaförsvaret. Slutresultatet fastställdes sedan av Brian McClair, som serverades med ett öppet mål av en osjälvisk Paul Ince.

Cupsegern innebar att Manchester United säkrade en historisk dubbel – klubbens första.

Fortfarande idag är det många som anser att laget 1993/94 är det bästa i klubbens historia. Defensiven styrdes av målvakten Peter Schmeichel tillsammans med mittbacksparet Steve Bruce och Gary Pallister – eller Dolly och Daisy som de kallades av Sir Alex Ferguson. Trion missade tillsammans endast fyra ligamatcher under säsongen (totalt var Schmeichel sämst i trion med sina 60 matcher under säsongen). På vänsterbacken var Irwin alltid närvarande (han spelade alla ligamatcher). Paul Parker var given som högerback.

Det centrala mittfältet – bestående av Roy Keane och Ince (som då inte hade hunnit få storhetsvansinne) – var starkt, aggressivt och modigt. Två spelare som sprang från straffområde till straffområde 90 minuter i varje match.

Offensiven byggdes på de snabba yttrarna Kanchelskis och Ryan Giggs. Geniet Cantona var alltid briljant och längst fram var Hughes en mycket pålitlig målskytt.

Lee Sharpe, McClair och Bryan Robson fick också en hel del speltid under säsongen. Reservmålvakten Gary Walsh startade två ligamatcher. Med det var han 15:e bäst i laget. Tiderna förändras.

Publicerat:
2014-05-14,
00.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Vidic: Vi bråkade inom laget, inte med Moyes

I en lång, och relativt öppen, intervju diskuterar Nemanja Vidic sin sista säsong i Manchester United. Hela intervjun kan läsas på Telegraph.co.uk. Här följer utvalda delar, men rekommendationen är att hoppa till originalet.

 • ”Vi argumenterade mellan oss själva. Det här året mer än något annat, eftersom när du har dåliga tider så visar folk att de bryr sig. Vi är fortfarande vänner, men vi argumenterade för att bli bättre. Vi ville förbättra oss.”
 • ”Jag säger inte att David Moyes sätt var dåligt, men dessa spelare känner sig mer bekväma med att spela fotboll på ett visst sätt. Du måste respektera var du är och vad du representerar, dock, och det finns ingen anledningen att prata om någon som var här, som alla vet förlorade sitt jobb eftersom han inte lyckades göra det han vill uppnå.”
 • ”Det bästa svaret jag kan säga är att han försökte väldigt hårt, han var professionell. Han var väldigt engagerad i jobbet och var desperat att lyckas. Men tyvärr hände det inte och vi är alla ledsna.”
 • ”Ibland har du dåliga tider och du ifrågasätter dig själv, givetvis. Men vi gjorde aldrig någonting alls för att ifrågasätta managern. Vi ifrågasatte oss själva mer.”
 • ”Jag har spelat med några fantastiska spelare. Men Rio förtjänar att nämnas, eftersom han har varit min partner och den bästa jag någonsin spelade med.”
 • Skulle han ha stannat om han visste att Moyes skulle lämna? ”Det är inte en enkel fråga att svara på.”
Publicerat:
2014-05-14,
00.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Van Gaal presenteras på torsdag

The Telegraphs Mark Ogden rapporterar nu att Louis van Gaal kommer att presenteras som Unitedmanager på torsdag. Dessförinnan ska Van Gaal träffa Ed Woodward och Ryan Giggs under onsdagen, då det holländska landslaget har en ledig dag.

Ogden skriver att Van Gaal kommer att erbjuda Giggs en viktig roll i tränarstaben. Det ska emellertid vara oklart hur Giggs ställer sig till detta, framför allt då Phil Neville och Nicky Butt förväntas lämna klubben. Inte heller Paul Scholes ska erbjudas en roll i Van Gaals tränarstab. Huruvida Giggs vill förlänga spelarkarriären är oklart.

När det gäller planeringen inför nästa säsong ska Van Gaal och Woodward redan ha diskuterat spelare som man vill värva till United.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-13,
21.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Vidic litar på mittbackarna

Nemanja Vidic har förvisso gjort sitt i Manchester United men han tycker inte att klubben behöver oroa sig för framtiden i mittförsvaret.

”Jag tycker att det är upp till den nya managern att bestämma. Men vad jag har att säga är att jag har tränat och spelat med de här killarna och de alla har definitivt den skicklighet de behöver för att bli toppspelare. Jag tror att Chris Smalling och Phil Jones, först och främst, är de som drar på sig mest intresse eftersom de är landslagsspelare och framtiden i engelsk fotboll, inte bara Manchester United.

”De har definitivt den fysiska styrkan, farten och tekniken för att spela för den här klubben och jag tycker att det nu är tid för dem att stiga fram nästa år och kanske bilda det nya mittbacksparet med Jonny Evans. Jag tror att de tre måste vara spelarna som fortsätter och blir Unitedförsvararna för de kommande sju eller åtta åren. Jag tycker att de har kapaciteten och erfarenheten för att kliva fram.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-13,
21.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferdinand hyllad

En räcka spelare och ledare har kommit med positiva kommentarer om Rio Ferdinand, som igår meddelade att han avslutar sin Unitedkarriär. Här följer ett urval av kommentarerna, vill ni läsa alla kommentarer kan ni göra det på Manutd.com.

Michael Carrick: ”Standarden som han har spelat på under så lång tid och fortfarande spelar på nu är otrolig och hans hunger och vilja att fortfarande vilja vinna är fantastisk. Han är ett fantastiskt exepmpel för alla unga mittbackar och för alla unga spelare för den delen. Att ha spelat bredvid honom under alla dessa år och se hur långt han har kommit har varit ett nöje.”

Patrice Evra: ”Rio är en fantastisk spelare och har ett otroligt lugn med bollen. Det är väldigt viktigt för en mittback. När han än har bollen så får han aldrig panik. Han är också en väldigt intelligent spelare, han vet alltid vilken position han behöver vara i. Det har varit ett privilegium för mig att ha spelat bredvid honom under så många år. Vi har vunnit massor av titlar tillsammans. Han är också en bra kille och en bra vän. Att ha spelat i mer än tio år i United är en fantastisk prestation av honom och enligt min åsikt är han en av de bästa mittbackarna i världen.”

Mike Phelan: ”Rio måste vara bland de tio bästa försvararna någonsin, definitivt i United och antagligen i Europa. När nu tittar på omfånget av hans karriär, från de tidiga förbättringarna han gjorde i West Ham till sin tid i Manchester United har han alltid utvecklats, alltid lyckats leverera mot sin potential.”

Ryan Giggs: ”Varje match jag har spelat med honom har varit en höjdpunkt eftersom han är en sådan fantastisk spelare som får allting att se så enkelt ut. En sak som står ut är när vi vann ligan i Wigan 2008. Jag startade inte den matchen, men jag kom in och tangerade Sir Bobbys rekord för antal matcher. Rio var kapten den dagen och vi fick ta emot trofén efter matchen. Managern frågade om han tyckte att det var okej att jag lyfte trofén och han sa omedelbart, ‘inga problem alls,’ även om det skulle ha varit första gången att lyfta den för honom. Det visar bara vilken stor man han är, han var glad att offra att lyfta den med vetskapen om att det var en speciell dag för mig.”

Publicerat:
2014-05-13,
21.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fyra Unitedspelare i den engelska U21-truppen

Englands U21-lag spelar EM-kval mot Wales den 19 maj och reser sedan till Frankrike för en turnering. Fyra spelare från United blev uttagna till den 25 man starka truppen, nämligen Sam Johnstone, Michael Keane, Jesse Lingard och Wilfried Zaha. Lingard och Zaha kommer enbart att delta i matchen mot Wales då de är för gamla för turneringen i Frankrike.
Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-05-13,
21.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evra, Nani och Valencia också uttagna

Ytterligare tre Unitedspelare närmar sig VM. Patrice Evra fick plats i den franska VM-truppen. Portugals och Ecuadors respektive förbundskaptener nöjde sig emellertid med att ta ut en provisorisk trupp på 30 spelare, där sju spelare alltså måste lämna laget innan VM drar igång (deadline för trupperna är den 2 juni). Både Nani och Antonio Valencia fick plats i sina respektive länders 30-mannatrupper. Valencia är förstås given i VM medan den svaga och skadefyllda säsongen möjligen kan ställa till det för Valencia.

Publicerat:
2014-05-13,
14.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal vill inte prata United

Louis van Gaal höll idag presskonferens inför kvällen då den holländska VM-truppen ska presenteras. Van Gaal ville emellertid inte svara på några frågor om Manchester United och hänvisade till klubben för frågor om hans kontrakt. Vi tror egentligen att det är klart men innan den officiella presentationen kan man inte vara helt säker.

Publicerat:
2014-05-13,
14.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mitchell och Englands U17 till semifinal

Då en match återstår i gruppspelet (Holland på torsdag) är Englands U17-lag redan klara för EM-semifinal. Demetri Mitchell är ensam representant från United och han har inlett turneringen som inhoppare i segermatcherna mot Malta (3-0) och Turkiet (4-1).

Publicerat:
2014-05-13,
14.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj till VM för att se och lära

Publicerat:
2014-05-13,
14.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie till VM

Louis van Gaal kommer ikväll att presentera den holländska VM-truppen. Två spelare har emellertid redan garanterats en plats i truppen: Arjen Robben och Manchester Uniteds Robin van Persie.

Publicerat:
2014-05-13,
14.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini och Januzaj till VM

Marc Wilmots presenterade idag den belgiska truppen inför sommarens VM och det var glädjande nyheter för Unitedspelarna Marouane Fellaini och Adnan Januzaj som båda fick plats i truppen. För Fellaini kommer det knappast som någon överraskning, han kommer förmodligen att ingå i startelvan i sommar. Januzajs plats är mer överraskande då han ännu inte har spelat en enda landskamp för Belgien. Förhoppningsvis får Januzaj speltid i turneringen.

Det ska noteras att det är en provisorisk trupp, men då den endast innehåller 20 utespelare och noterar sex spelare på reservlistan torde det vara den trupp som också åker till Brasilien. Av oklar anledning presenterar man också fyra målvakter på den ordinarie listan, men av de 24 spelarna är det alltså en målvakt som ska bort.

Publicerat:
2014-05-13,
14.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Amos: Vi ser fram emot finalen

Efter en svår säsong, där flera av de bästa spelarna har varit utlånade eller upptagna med a-lagsspel och många spelare har spelat på fel position, är Uniteds U21-lag framme i final. Laget är regerande mästare och ser fram emot att försöka försvara titeln i morgondagens final mot Chelsea. Ben Amos ser fram emot finalen:

”Vi ser verkligen fram emot den. Många människor hade räknat ut oss det här året halvvägs genom säsongen och undrade om vi skulle klara en plats på den övre halvan i tabellen. Spelarna var medvetna om det, Warren var medveten om det och vi har alla samarbetat med en poäng att bevisa.

”Det har varit en eller två matcher när vi inte har presterar speciellt bra men, överlag, att ta oss dit vi är med en sådan ung trupp är bra gjort av grabbarna. Warren sa till mig att runt 40 spelare har spelat för reserverna det här året. Med tanke på det är det en bra prestation, men vi är inte klara än. Vi vill vinna.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-13,
13.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Neville och Woods får lämna

Engelsk media rapporterar idag att Phil Neville och Chris Woods inte har någon framtid som tränare i United. De två tränarna behölls då David Moyes fick sparken men de får alltså ingen plats i Louis van Gaals tränarstab.

När det gäller managerposten så förväntas det vara nära en officiell presentation av Louis van Gaal som Uniteds nästa manager. Det spekuleras inte längre om några andra namn. Ryan Giggs förväntas få en position i Van Gaals tränarstab medan Nicky Butt uppges återgå till att arbeta med juniorlaget. Även Paul Scholes förväntas bli kvar i klubben i någon kapacitet.

Läs mer på Theguardian.com eller på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-13,
13.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea och Mata i den spanska truppen

Medan många landslag presenterar sin 23-mannatrupp till VM redan nu så valde Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque att ta ut en trupp på 30 spelare. Sju av de uttagna spelarna kommer alltså att petas innan den slutliga truppen presenteras den 25 maj.

Truppen innebar glädjande nyheter för David de Gea som är en av tre uttagna målvakter. Det torde således vara givet att Uniteds bästa spelare den här säsongen får följa med till Brasilien.

Även Juan Mata tog plats i truppen. Konkurrensen är dock väldigt hård och det är inte omöjligt att Mata blir en av de sju spelare som får stanna hemma. Vi får se.

Läs mer på Sefutbol.com.

Publicerat:
2014-05-13,
12.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick om Ferdinand och Vidic

Publicerat:
2014-05-13,
12.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Yorke: Ferdinand var kolossal

Dwight Yorke har pratat om Rio Ferdinand, som igår avslutade sin Unitedkarriär.

”Han måste vara en av de bästa. Han är definitivt däruppe med de allra bästa. Han är kolossal.

”Under åren är det inte alltför många anfallare som har lyckats mot honom. Han har alltid haft den där Rolls Royce-stilen. En fantastisk försvarare som är snabb längs marken. Han kan se en passning och han ser alltid ut att ha total kontroll på matchen. Han läser spelet så bra.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-12,
22.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Ferdinand lämnar United

Rio Ferdinand har precis meddelat att han lämnar Manchester United.
Mer information följer.

Publicerat:
2014-05-12,
21.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Powell fast för fyllekörning

Nick Powell borde ikväll ha spelat playoff för Wigan mot QPR. Så blir det inte. Powell spenderade istället måndagen i rätten och erkände sig skyldig till fyllekörning. Han klarar sig mycket lindrigt undan med lite böter och så blir han av med körkortet i 14 månader. Idiot!
Läs mer på Wigantoday.net.

Publicerat:
2014-05-12,
21.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 i final på onsdag

Den här veckan kommer en massa nonsens att yttras om finaler i Europa League, FA-cupen, tyska cupen och den spanska ligan (skärpning, det spelas inga finaler i en liga). Men gör inget misstag: Den enda fotbollsmatchen som inte får missas den här veckan är när United på onsdag möter Chelsea på Old Trafford i finalen i U21-slutspelet. Avspark 20.45, i en match som torde vara tillgänglig på en fulstream nära dig.

Publicerat:
2014-05-12,
21.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs: Positivt och negativt att missa Europa

För första gången sedan Ryan Giggs debuterade för United kommer de europeiska cuperna nästa säsong att spelas utan Manchester United.

”Du kan titta på det på olika sätt. Vi har en stor trupp och några av spelarna kanske inte får så mycket speltid om vi inte är i Europa. Men om gör det bra i de två cuperna kanske de får matcher.

”Jag ser på det på ett positivt sätt och jag hoppas att det kommer att hjälpa vår ligaform. Men vi måste vänta och se.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-12,
20.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fletcher: Jag ser det som en bonus

För United var säsongen en stor besvikelse men för Darren Fletcher personligen var det en stor framgång att vara frisk och tillbaka på fotbollsplanen.

”Allting var nästan som en bonus för mig den här säsongen. Jag hade varit borta en så lång tid och sedan var det ett stort glapp från förra sommaren till när jag kom tillbaka i form av kondition och var de andra grabbarna var. Så jag tittade på det som att allting var en bonus.

”När du har kommit tillbaka tar din tävlingsinriktade natur över och jag ser verkligen fram emot en sommar där jag håller mig i form och får en bra försäsong i min kropp. Jag känner att jag har förbättrat mig då säsongen gick vidare och jag hoppas att jag kan fortsätta att göra det.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-12,
20.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Petad Carrick besviken

Publicerat:
2014-05-12,
20.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fyra Unitedspelare i den engelska VM-truppen

Phil Jones, Wayne Rooney, Chris Smalling och Danny Welbeck får följa med det engelska landslaget till VM i Brasilien. Michael Carrick och Tom Cleverley petades dock och får nöja sig med en plats på reservlistan.

Läs mer på Fifa.com.

Publicerat:
2014-05-12,
20.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa: Det har varit ett svårt år

”Det här året har managern bytts ut och det har varit ett väldigt svårt år på många sätt. Det har varit stunder då jag trodde att min sinnesstämning skulle förstöras och jag tänkte bara: ‘Jag måste tro på mig själv.’

”I slutändan har säsongen varit en stor besvikelse, med att inte göra ett enda mål, men jag gav aldrig upp på träning eller matcher.

”Jag har upplevt mycket i Europa under de här fyra åren. Jag hade vunnit ligan de tidigare tre åren och jag tror att det har varit väldigt bra för mig att uppleva både bra och dåliga tider.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-12,
20.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa uttagen till VM-truppen

Alberto Zaccheroni presenterade idag den japanska VM-truppen och det fanns förstås en plats för Shinji Kagawa.
Läs mer på Fifa.com.

Publicerat:
2014-05-12,
20.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata: Vi måste vinna ligan nästa år

”Det är alltid trevligt att avsluta med ett mål, framför allt från en frispark. Jag kommer att säga åt De Gea att stanna med mig efter träningarna så jag kan öva mer. Målet hjälpte laget att undvika en förlust i Southampton, även om resultatet och vår slutgiltiga position i tabellen inte är något som vi känner oss stolta över. I United, om du inte vinner ligan ett år vet du att du måste göra det nästa år, och vi kommer att vara redo för det. Jag tycker att det är rättvist att gratulera Manchester city till att ha vunnit titeln. Vi kommer att försöka ta firandet till vår sida nästa år.

”Den sista veckan på säsongen var full av utmärkelser. I tisdags ärades jag med priset som månadens spelare i april. Det är mitt andra pris på bara tre månader och jag vet inte hur jag ska tacka er för det. Det betyder mycket för mig att få det här priset, med tanke på att alla kan rösta. Som jag sa förra veckan, jag känner mig bra och ser fram emot mer. De 31 matcherna jag har spelat den här säsongen har inte varit tillräckligt.

”Det stora priset var för De Gea och jag hade äran att presentera det: Årets spelare i United, framröstad av både fansen och spelarna. Det är den första gången den titeln går till en Unitedmålvakt och David förtjänar massor av beröm för det. Han har enastående kvaliteter och han kan komma att bli en av de bästa målvakterna i världen; jag tror det.”

Juan Mata skriver en blogg varje vecka. Läs den här veckans blogg i sin helhet.

Publicerat:
2014-05-12,
20.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Wilson i sin första stora intervju

James Wilson ger sin första stora intervju då han pratade med Uniteds officiella magasin Inside United. Intervjun gjordes innan Wilson debuterade för United.

 • ”Jag tror att, med den fart jag har, de måste ha en insikt i mitt spel på förhand, så jag måste överkomma det. Om jag får en smäll måste jag resa mig upp igen och fortsätta.”
 • ”Det var en fantastisk erfarenhet [när jag satt på bänken mot Newcastle] att vara med laget och lära mig hur man beter sig runt hotellet genom att vara professionell. Även uppvärmningen var annorlunda, jag var därute med Nemanja Vidic och Tom Cleverley. När du värmer upp för reserverna är det vanligtvis inte tusentals människor där. Det var en fantastisk stämning, även när du är därute på förhand fylls arenan upp och du kan känna att volymen ökar.”
 • ”Jag är definitivt nöjd [med min säsong]. Jag har gått igenom tre åldersgrupper. Som en anfallare vill jag göra mål. Jag har gjort det på varje nivå. Men det viktigaste är att fortsätta att förbättras, så länge som det fortsätter hända. För att komma dit jag är nu har jag givetvis förbättrat mig.”

Läs hela intervjun på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-12,
20.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nyhetsbörsen vecka 18-19

De två senaste veckornas nyheter.