Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

#TheCrazyOne

baja
Kort inlägg efter att United till slut fick rumpan ur brevlådan och presenterade Lollo:
3-årigt kontrakt – jämfört med 6.
1 coach kvar som assisterande – jämfört med 0.
En mängd inköp på ingång – jämfört med 1.
Glazers anställde honom – jämfört med Fergie.
Louis van Gaal har givits helt andra förutsättningar än sin företrädare på posten. Att kontraktet är hälften så långt har förstås en del med åldern att göra också, men samtidigt visar det också Glazyrernas försiktighet. Att Giggs är assisterande manager är också ett krav från våra eminenta ägare. Nu finns det ju en ersättare redo om LvG skulle upprepa säsongens fiasko.
När det kommer till transferfönstret finns det ingen möjlighet att det kommer in färre än fyra namn, vilket också det är en uppgradering och gardering från jänkarnas sida. De har inget annat val än att inse att det inte går att halka för långt efter, då börjar det sina skattkistan märkt ”VÅRA PENGAR”.
Samtidigt är det också lite skillnad på cv och cv. Moyes kom med en Division Two-titel med Preston och några topp 6-placeringar med Everton. Lollo kommer med titlar med Ajax, Barcelona och Bayern på sin meritlista. Det finns ingen risk att jobbet blir för stort för honom, risken är snarare det omvända.
Frågan är inte om United kommer att bli bättre utan snarare hur mycket bättre. Ska vi nöja oss med topp 4 2015 eller gå all in för ligan direkt? Det beror till stor del på vilket spelarstall som står till holländarens förfogande, men också på hur stor skada föregående säsong gjort på de spelare som blir kvar. Att se city lyfta bucklan och Liverpool nästan göra det skulle vara morot nog för miljoner fans, men spelarna är som bekant inga supportrar.
Om han fortsätter att lägga stor vikt vid sina yttrar så kan jag inte för mitt liv se honom behålla Valencia, Nani och Young. Någon eller några måste väck. Ecuadors lagkapten kanske kan ta en plats i truppen tack vare sin arbetsinsats och fysik, men de två övriga har gjort så lite de senaste åren att det inte går att blunda för. Eller ens se på med nya managerögon.
 
Mitt i allt skrivande nås vi av nyheten att den störste spelare Manchester United någonsin förfogat över lagt skorna på hyllan.
Det måste jag smälta.