Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Time to panic? Kanske

edward
Så det blev alltså inga inköp innan VM kickar igång. Förvåningen hos Unitedfansen går nästan att alstra energi nog ur för att resa i tiden med ett rymdskepp. Eller inte. Så här ser det ut, verkligheten är är för att stanna. Vi har ägare som egentligen inte bryr sig om vi kommer etta eller fyra (CL-spel är pengar oavsett), vi har bytt tränare och därmed transfermål och vi har en rekryterare som inte har en aning om hur han ska sköta sitt arbete.
Då blir det så här.
Men är det anledning att vara oroliga? På riktigt? Kanske inte än, det är fortfarande bara mitten av juni och två månader kvar tills säsongen börjar. Men det underlättar inte för vare sig nyförvärven eller fansen att ingenting blivit klart mer än under kolumnen Transfers out/retired/released. Hade det varit för några år sedan hade jag tagit det som ett gott tecken att ingenting verkade vara i görningen, det var så United ofta fungerade förr. Ingenting läckte och plötsligt var en spelare sajnad, just like that. Så ser det inte ut i dag. I dag läcker allt och ingenting blir klart.
Andra klubbar köper spelare: Liverpool har plockat in Lambert och Emre Can och Alberto Moreno lär vara på ingång. Chelsea har snart rott Costa i hamn och mycket pekar på att Courtouis plockas hem och att Fabregas väljer London igen. Men United, som really, really behöver minst en kvartett startspelare gör nothing officiellt. Än.
Jag är dock fortfarande övertygad om att Luke Shaw blir klar. Men i övrigt har jag ingen som helst övertygelse om att några supertalanger eller superstjärnor tuffar iväg med Carrington som mål för sin nästa arbetsplats. Några tyska spelare lär knappast komma, ingen Fabregas och inte ens Coentrao nämns längre. Förra sommaren hade vi förhoppningar om att Mr. Ed jobbade stenhårt – och kunnigt – i kulisserna, men vaknade till en verklighet där så absolut inte var fallet. En verklighet där United i stället kastade bort 50 miljoner för mycket på en spelare som inte ens borde vara bänkspelare i klubben. Ingenting tyder på att han den här sommaren ska förstå bättre hur förhandlingar går till. Samtidigt är det här också Mr. Eds sista chans att visa sig på styva linan. Inte ens hans polare i Glazyrfamiljen kan komma att acceptera ett nytt fiaskofönster och en efterföljande ligaplacering utanför topp 4. Då blir det knappast några snyftande relationssamtal med cheferna för Mr. Ed, då blir det utdragna naglar och avskurna fingrar hemskickade till the missus från brutala och besvikna jänkaraffärsmän.
Nederländerna kan tidigast åka ur VM 23 juni, vilket följaktligen skulle betyda att LvG kom till jobbet runt 1 juli. Går de vidare till åttondelen, vilket i mina ögon är 70-30 i kampen om andraplatsen med Chile, dröjer det en vecka till. Och med tanke på att Uniteds första träningsmatch spelas 23 juli saknas i så fall utrymme för LvG att piska Mr. Ed till inköp. Skulle holländarna skrälla och nå finalen hinner den avgående förbundskaptenen knappt till USA innan det drar igång. Det ultimata vore att ha samtliga lirare klara till försäsongen, eller åtminstone ett par veckor innan ligapremiären, men det förväntar jag mig inte. Det känns tyvärr helt orimligt även om LvG lämnat önskelistan för flera veckor sedan. Och då finns det ursäkter redo om inledningen av ligan skulle knacka. Det är kanske så Mr. Ed resonerar: Ju senare jag köper spelare, desto bättre ursäkter finns det om inte allt klaffar.
Det märkliga i kråksången är också att Mr. Ed inte ens lyckats sälja något av dököttet ur nuvarande spelarstall. Kan man vara usel BÅDE på att köpa och sälja? Ja, det kan man nog, trots att man sitter på en av klubblagsfotbollens viktigaste poster.
Jag gissar lite cyniskt att Shaw blir det enda namnet som får det att vattnas i munnen på oss. Men köper han Vidal och Sanchez innan söndag är allt förlåtet.