Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelschemat för Premier League 2014/15

Nu är spelschemat för Premier League säsongen 2014/15 officiellt. Louis van Gaals första match som Unitedmanager blir mot Swansea på Old Trafford den 16 augusti. United avslutar ligaspelet borta mot Hull den 24 maj. Den sista hemmamatchen är mot Arsenal den 16 maj.

Säsongsinledningen är på pappret förhållandevis enkel. Efter premiären mot Swansea väntar Sunderland och därefter de tre nykomlingarna Burnley, QPR och Leicester.

De första förmodade toppmatcherna är i oktober då United har Everton och Chelsea på hemmaplan. Därefter väntar Manchester city och Arsenal på bortaplan i november. De sex matcherna spelas inom sex omgångar. Uniteds hemmamatch mot Liverpool spelas på lucia.

Returerna mot topplagen kommer i slutet av säsongen. Under de tio sista omgångarna ska United spela mot samtliga sex lag som slutade före United i tabellen förra säsongen. Tottenham hemma den 14 mars följs av Liverpool borta en vecka senare. Därefter följer Aston Villa hemma innan hemmamatchen mot Manchester city, som följs av Chelsea borta och Everton borta den 25 april.

Under julperioden spelar United mot Newcastle hemma på annandagen. Den 28 december väntar Tottenham på bortaplan och på nyårsdagen är det Stoke borta som gäller.

Spelschemat för samtliga klubbar finns att tillgå på Premierleague.com »

Manchester Uniteds spelschema i Premier League säsongen 2014/15

Augusti:

 • 16: Swansea City (H)
 • 23: Sunderland (B)
 • 30: Burnley (B)

September:

 • 13: Queens Park Rangers (H)
 • 20: Leicester City (B)
 • 27: West Ham United (H)

Oktober:

 • 4: Everton (H)
 • 18: West Bromwich Albion (B)
 • 25: Chelsea (H)

November:

 • 1: Manchester city (B)
 • 8: Crystal Palace (H)
 • 22: Arsenal (B)
 • 29: Hull City (H)

December:

 • 2 (tisdag): Stoke City (H)
 • 6: Southampton (B)
 • 13: Liverpool (H)
 • 20: Aston Villa (B)
 • 26 (fredag): Newcastle (H)
 • 28 (söndag): Tottenham Hotspur (B)

Januari:

 • 1 (torsdag): Stoke City (B)
 • 10: Southampton (H)
 • 17: Queens Park Rangers (B)
 • 31: Leicester City (H)

Februari:

 • 7: West Ham United (B)
 • 10 (tisdag): Burnley (H)
 • 21: Swansea City (B)
 • 28: Sunderland (H)

Mars:

 • 4 (onsdag): Newcastle United (B)
 • 14: Tottenham Hotspur (H)
 • 21: Liverpool (B)

April:

 • 4: Aston Villa (H)
 • 11: Manchester city (H)
 • 18: Chelsea (B)
 • 25: Everton (B)

Maj:

 • 2: West Bromwich Albion (H)
 • 9: Crystal Palace (B)
 • 16: Arsenal (H)
 • 24: Hull City (B)

Det presenterade spelschemat är, som alltid, preliminärt. I utgångsläget ligger samtliga helgmatcher på lördagar (undantaget julperioden och den sista omgången), vi vet emellertid att flera matcher i varje omgång kommer att spelas på söndagar och att det i de flesta omgångarna också kommer att ligga en match på måndag kväll.

Tre omgångar avgörs mitt i veckan (julperioden undantagen). I början av december möter United Stoke på en tisdag, i februari är hemmamatchen mot Burnley på en tisdag och i mars är bortamatchen mot Newcastle på en onsdag. Dessa omgångar är nämligen redan splittrade och matcherna brukar spelas på angivna dagar (ändringar är dock inte uteslutet).

Spelschemat fastställs fortlöpande under säsongen, den första gruppen matcher, till och med slutet av november, brukar spikas i början av juli (2013 skedde det den 11 juli, 2012 den 10 juli och 2011 den 5 juli).

I tillägg till Premier League ska United förstås också spela FA-cupen och ligacupen den här säsongen. De (preliminära) datum som gäller för cuperna finns här.

Under dagen kommer vi att uppdatera spelschemat här på Muss.se och vi kommer även att uppdatera Muss Unitedkalender.

Muss resor 2014/15

Muss arbete med att göra klart med resorna för säsongen 2014/15 är nu i full gång. Vår förhoppning är att vi ska kunna presentera resorna om några timmar och att försäljningen ska inledas ikväll. Håll utkik på Muss.se.