Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En för alla – två för en

För att bli mästare i dagens fotboll räcker det som bekant inte att ha en magnifik startelva. Det krävs en magnifik trupp med fullgoda ersättare och det har varit ett av Uniteds stora vapen genom åren. Giggs har varit skadad – då har Jeppe B klivit in. Rooney ute och krökar? In med Berbatov. Och så vidare.
Men har vi då det hösten 2014? Really? Har Where’s Ed sytt ihop en maximal Manchester United-trupp för att kunna ta tillbaka bucklan?
Vi kollar och vi kör den populära 4-2-3-1-uppställning vi vant oss vid de senaste åren. Det kan slå aningen fel, men ger oss ändå en skaplig översikt över var luckorna fortfarande existerar.
Målvakter
Förstaelva: DDG.
Backup: Anders Lindegaard, Ben Amos, Sam Johnstone.
Kommentar: Dansken är given som tvåa medan Johnstone rimligen bör ligga före Amos snart. Lindegaard är lika mycket andremålvakt som DDG är förstedito och när det handlar om andraval kan man inte begära så mycket mer. Inte alla klubbar kan ha både en Cech och en Courtois.
Räcker det vi har: Ja.
sajdy
Högerbackar
Förstaelva: Rafael.
Backuper: Antonio Valencia, Phil Jones, Chris Smalling, Guillermo Varela, Michael Keane, Saidy Janko, Marnick Vermijl.
Kommentar: Det finns mängder av alternativ till brassen, men det finns inte ett enda som känns som vettigt. Med tanke på att Rafaels skade-cv är längre än Steve Galloways paket är det av yttersta vikt att införskaffa en fullgod ersättare när Rafa bryter ihop första gången.
Räcker det vi har: Nej!
kris
Mittbackar
Förstaelva: Phil Jones och Jonny Evans.
Backuper: Chris Smalling, Michael Keane, Tom Thorpe.
Kommentar: Två hörnstenar är väck och plötsligt är Jonny Evans the rock i mittförsvaret. Tyvärr blir han ju tillsammans med Smalling och Jones bara totalt en mittback om man slår ut det över en säsong, sett till skadorna. Två av tre kommer sannolikt att vara skadade samtidigt väldigt ofta och varken Keane eller Thorpe känns som vettiga alternativ om vi ska utmana topp 3.
Räcker det vi har: Nej.
Reece-James_2973290
Vänsterbackar
Förstaelva: Luke Shaw.
Backuper: Reece James, Tyler Blackett.
Kommentar: Både Evra (snart) och Büttner är väck. James har imponerat i U21, men är trots att han blir 21 i oktober helt utan A-erfarenhet, men han bör ligga före Tyler Blackett som inte gjort de framsteg man hoppats på sen han var bra en försäsong på Fergies tid. Lika given som Evra var – lika given är Shaw i nuläget.
Räcker det vi har: Ja, med viss tvekan. Om Shaw är tillnärmelsevis lika hållbar som Evra bör han kunna spela samtliga matcher under säsongen utan problem. Det handlar som bekant bara om 38 i ligan och en handfull ytterligare i cupspelet så vi kommer inte ens upp i 50 fajter. Det fixar Luke. Men säsongen 2015-16, med Europaspel tillbaka, lär det behövas tyngre backuper.
bibe
Högeroffensiven
Förstaelva: Adnan Januzaj.
Backuper: Wilfried Zaha, Antonio Valencia, Juan Mata, Nani, Ashley Young, Bébé, Jesse Lingard, Danny Welbeck, Shinji Kagawa.
Kommentar: Helt och hållet beroende på hur LvG vill spela, men här handlar det mer om kvantitet än kvalitet. Varken Kagawa, Januzaj eller Danny trivs bäst på en kant, men alla är fullt dugliga där och belgaren kanske allra mest naturlig.
Räcker det vi har: Nej.
adde
Innermitt
Förstaelva: Ander Herrera och Michael Carrick.
Backuper: Tom Cleverley, Marouane Fellaini, Darren Fletcher, Anderson.
Kommentar: Herrera är ett välkommet tillskott och kommer så klart att vara LvG:s första namn på innermitt. Att döma av Carricks senaste säsong kan vi inte vänta oss stordåd av honom där även om ordet nytändning ligger nära till hands när det handlar om de flesta gamla uvar i United (de som återstår) med holländaren vid rodret.
Räcker det vi har: Nej.
jessi
Vänsteroffensiven
Förstaelva: Juan Mata.
Backuper: Adnan Januzaj, Danny Welbeck, Jesse Lingard, Ashley Young, Nani.
Kommentar: Precis som till höger i en 4-2-3-1 är det ingen gjuten här, men Juan är uppväxt som vänsterytter och får han ingen plats centralt är det här han bör ha sin utgångsposition. Även Addie J är bekväm här, LIKSOM ASHLEY YOUNG!
Räcker det vi har: Tja, ingen prioritet i alla fall. Och ska vi ha wingbacks tar Shaw hela vänsterkanten för sig själv ändå.
päwell
#10
Förstaelva: Wayne Rooney.
Backuper: Juan Mata, Shinji Kagawa, Nick Powell, Robin van Persie, Jesse Lingard, Tom Lawrence.
Kommentar: Överflöd av kvalitet.
Räcker det vi har: Ja.
FBL-SWE-UK-FRIENDLY-AIK-MANUTD
#9
Förstaelva: Robin van Persie.
Backuper: Wayne Rooney, Javier Hernandez, James Wilson, Daniel Welbeck, Angelo Henriquez.
Kommentar: Inga konstigheter även om Chicharito skulle dra. Strikerpositionen är välfylld även om RvP skulle ha en skadesäsong till.
Räcker det vi har: Ja.
artie
Kvar att köpa alltså: 1 högerback, 1 vänsterback, 1 mittback, 1 mittfältare, 1 ytter = 5 transfers ytterligare vilket skulle ge oss totalt 7 nya fejs.
Lösning: 1 Coleman, 1 Rodriguez, 1 Hummels, 1 Vidal, 1 Reus.
Klart.
Min 4-2-3-1-elva när Ed shoppat färdigt :

DDG

Rafael – Hummels – Evans/Jones – Shaw

Herrera– Vidal

Reus – Rooney – Mata

RvP

Allting är otroligt nog bara hypoteser och kommer LvG med ett 4-3-3-tänk, vilket han lär göra, blir det helt andra förutsättningar. Men jag skulle inte gråta floder av tårar om han körde elvan ovan.

Frågor på det?