Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Galaxy it is

alsz
04.30, 05.00 eller 05.06 på Rose Bowl.
Hur som helst är det i alla fall #gameday! Och för första gången i historien leds Manchester United in på planen av en manager som inte drog sitt första andetag på de brittiska öarna. Bara där har man ju en vinkel till ett epos, men det är för en annan dag, en annan tid.
I dag startar livet om igen och det betyder samma barnsliga glädje och upprymdhet som det alltid har gjort. Oavsett om vi varit mästare eller inte har känslan varit densamma. Men kanske är det här en av de mer intressanta och emotsedda försäsonger vi skådat. Med Moyes, LvG, sjundeplatser, inget Europaspel i bakfickan och framtiden är 2014-15 års upplaga av Manchester United enormt viktig. Därför känns det också skönt att ställas mot lag som Galaxy, Roma, Inter och Real i stället för Kitchee och A-League All Stars.
Förra året hade vi inte heller det varje pre-season kräver: Ett spännande nyförvärv att sätta tänderna i. Den här gången har vi två och båda lär få rejält med speltid, kanske framförallt Herrera som inte har något VM i benen. Visserligen lär inte Shaw varit helt utpumpad heller efter sitt enda framträdanden, men han har aningen hårdare träning i benen.
Det sägs att Darren Fletcher får äran att leda ut United på planen i dag och det är inte mycket att säga om det. Enda alternativen – oavsett LvG:s inställning att ”alla” är potentiella kaptener – på plats är Evans och Rooney och det skulle inte förvåna om han skickar ut alla tre som kaptener under turnén.
När det gäller att gissa och spekulera och diskutera och argumentera kring en startelva känns det ganska hopplöst. Men skam den som inte försöker:

Lindegaard

Rafael – Evans – Jones – Shaw

Zaha – Herrera – Fletcher – Young

Rooney – Welbeck

Chansar på två saker här: Dels tror jag att han i utgångsposition har ett 4-4-2, men där både Rafael och Shaw används mer som wingbacks och Zaha och Young som ytterforwards medan Rooney flyttas ner bakom Welbz och med Herrera och Fletcher kring sig. Och dels tror jag att han ”sparar” lite artilleri – som Mata och Kagawa – tills det nalkas Ashley Cole, Nemanja Vidic och Pepe på andra sidan planen.

Men jag har ingen som helst aning om någonting. Det lär falla fler bitar på plats i morgon bitti, men det lär dröja till augusti innan vi kan utkristallisera vilka han inte gillar och tvärtom. Vem vet, LvG kanske är Ashley Youngs största beundrare?

* Jag uppskattar VERKLIGEN Louis van Gaals direkta sätt (än så länge). Som att han ger fullkomligt fan i om han bör eller inte bör kritisera den affärsverksamhet som United förvandlas till. På nattens (vår tid, så klart) presskonferens dräpte han till med att såga alla commercial activities, resor och jetlag: ”You have to travel distances, you have to fly a lot, you also have jetlag – that is not very positive for a good preparationThe tour was already arranged so I have to adapt – and Manchester United shall do everything to adapt to my rule”.
Det här är en man som vet vad han vill.

* Vad jag tycker om bortastället?
Fuck Chevrolet.
az