Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

FC Internazionale it is

manja
FC Internazionale är inte det FC Internazionale det en gång var. Visserligen har de fortsatt vara den storklubb i Europa som omsätter flest spelare (det måste de vara), men det är inte samma klassiska gubbar som passerar genom portarna vid Angelo Moratti Sports Centre.
1996 köpte klubben Diego Simeone, Ciriaco Sforza, Nwankwo Kanu, Youri Djorkaeff, Aron Winter, Jocelyn Angloma och Ivan Zamorano.
Den här sommaren har man hittills i princip bara lånat in med världsfotbollens synvinkel rätt anonyma spelare och snappat upp några med bara en sign-on-bonus som utlägg. Men det är ett namn som sticker ut i mängden: En 32-åring från Uzice. Känslan av att se honom spela mot United kvalar inte in på topp 3 av mina mest magiska ögonblick i Unitedhistorien. Det var jobbigt nog att se honom lira mot marängerna häromnatten. Det blir sjukt mycket underligare i övermorgon.
Vem eller vilka som ska starta spelar just nu mindre roll eftersom alla utom Zaha får spela. Men en pre-game-text utan gissad elva är ingen riktig pre-game-text:

DDG

Keane – Smalling – Evans

Young – Herrera – Fletcher – Shaw

Mata

Rooney – Chicharito

Eller nåt. Vad fan, det lär i alla fall bli alla utom Zaha igen.

Killar som skött sig: Herrera, Mata, Rooney, James, Smalling, Evans, Shaw, Fletcher, Welbeck, Jones.

Killar som inte startar om de inte spelar bättre eller för att de inte är tillräckligt bra ändå: Cleverley, W. Keane, Chicharito, Kagawa, Lingard, Rafael.

Killar som inte borde få starta alls i United mer: Valencia, Young, Nani.

Målvakterna har jag inget att säga om för det behövs inte sägas något. Alla vet vad som gäller.

Vinner vi mot Inter också är vi ett stort steg närmare ”final”, antagligen mot city eller Liverpool, 3 timmars flygresa från Michigan Stadium i Detriot där vi möter Real två dagar tidigare. Just nu är truppen i Washington efter att precis ha lämnat Denver. Flängandet över den nordamerikanska kontintenten är ju verkligen perfekt uppladdning för ett lag som försäsongstränar.

* Rafael har dock gjort det enda rätta och flytt turnén för Manchester för att ta hand om sin skadade ljumske. Nu om någon gång måste LvG inse att det behövs en högerfigur till i laget.
I Manchester har han förresten fått sällskap av Addie J och Afrotanken som är afrotank igen. Tack och lov.
* Det hör inte till vanligheterna att ex-Unitedkaptener ställs mot United. Jag kan inte minnas någon faktiskt (om vi bortser från testimonialmatcher).
* Rio Ferdinand presenterades i dag för nionde gången som QPR-spelare. 13 september kommer han till drömteatern för att sparka boll. Jävlar vad jag ska skälla på honom om han inte jublar när QPR gör mål.
Gissar att Ray Wilkins var den senaste och han var inte långvarig som kapten på Old Trafford. Det är således inte varje dag nåt liknande inträffar.
* Nani blir 28 bast i november. Han ska vara på toppen av sin fotbollsförmåga, en superstar. I stället är han en skugga av den man som 2010/2011 stod för 10+18 och röstades fram till Årets spelare av sina polare i laget.
SnipImage (3)
Det är ledsamt att se att han aldrig numera når ens i närheten av de höjderna. Läge för en så kallad nytändning i en klubb av en lite mindre modell.
Watch this space.