Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

19 ways to leave Manchester United

eltgre
Sir Alex Ferguson i januari 2013:
”The options we’ve got now all round the park, if we can keep everyone fit, are as good as I’ve had in my time here.
Fast forward till september 2014: 
Helt otroligt är 19 av spelarna som gjorde en A-lagsmatch för United under säsongen 2012-13, varifrån citatet ovan kommer, puts väck från Old Traffords spelplan. Sannolikt kommer ingen av de utlånade, Keane, Cleverley och Powell, att synas i en Manchester United-tröja igen.
Patrice Evra, Rio Ferdinand, Dimitar Berbatov, Javier Hernandez, Nemanja Vidic, Nani, Daniel Welbeck, Tom Cleverley, Nick Powell, Kiko Macheda, Shinji Kagawa, Alexander Büttner, Scott Wootton, Robbie Brady, Michael Keane, Joshua King och Ryan Tunnicliffe har skickats iväg av Fergie, Moyes och Louis van Gaal. Ryan Giggs och Paul Scholes har lagt av.
Det var bara det.
* Paul Parkers massaker av Wayne Rooney var både överraskande och uppfriskande. Det ultimata hade varit om han dragit den på MUTV, men dit lär han inte bli inbjuden igen.
As for Wayne Rooney, he’s been awful. There he was at Burnley this weekend, supposedly captaining the team – but I saw a player interested only in himself, doing nothing to try and lift his game or inspire his team-mates. The only thing in any way remarkable about his performance is that he collects £300,000 a week to play that badly.
Underbart! Befriande!
Ambassadör och ex-Cityspelaren Peter Schmeichel kallades ut dagen efter för damage limitation. Det var ingen slump, tro mig.
When those new players look around the dressing room they will only see Wayne with true Manchester United in him. From Wayne’s role being important it has now gone to super important. By being the most important at this moment makes him the most important United player in history for me (sic!). He is the captain of the club and his responsibilities to the team and the club have just grown. Hopefully he can do that job and I am sure he can.
Det helt otroliga påståendet följdes upp av:
“I think he has been absolutely fantastic. His output has been tremendous. He has easily been the best performer over the last five years, easily. I don’t think anyone else comes close. If he is told today he plays centre half then he says ok and he’ll be the best centre half you’ll see (sic!). Tomorrow you are going to be central midfield and he’ll say ok and he will do a superb job.
Peter: Senaste fem åren har Sir Matt Busby Player of the Year gått till Wayne Rooney EN gång. Om man misstror fansen kan vi också konstatera att han inte fått priset som bäste spelare av sina lagkamrater heller de fyra senaste åren.
Det innebär inte att han sett över fem år kan vara den som totalt sett varit jämnast, men det gör honom inte ”överlägset bäst” heller.
* Truppen ser i dag ut så här, sedan LvG:s underhuggare skickat in följande spelare för registrering till Premier League:
Målvakter: DDG, Anders Lindegaard, Ben Amos.
Backar: Danny Blind, Marcos Rojo, Rafael, Jonny Evans, Phil Jones, Luke Shaw, Reece James, Tyler Blackett, Marnick Vermijl, Chris Smalling.
Mittfältare: Anderson, Ángel Di Maria, Michael Carrick, Ashley Young, Andreas Pereira, Adnan Januzaj, Darren Fletcher, Jesse Lingard, Marouane Fellaini, Ander Herrera, Antonio Valencia.
Anfallare: Radamel Falcao, Robin van Persie, Wayne Rooney, James Wilson.
Och så lite andra U21-are, som kanske kan få en minut här och där.
För mig är 4-3-3 givet hädanefter, med flera olika variationer, så klart. Jag ser gärna denna elva mot QPR, även om den nästan är osannolik då varken Rafael, Shaw, Blind, Falcao eller Rojo spelat en enda minut i Manchester Uniteds tävlingsmatchtröja den här säsongen.

DDG

Rafael – Jones – Rojo – Shaw

Herrera – Blind – Di Maria

Januzaj – Falcao – Mata

Backlinjen tar ut sig själv. Tremannamittfältet ger bra balans, Mata och Di Maria får tillstånd att fara omkring exakt hur dom vill, Blind vaktar backlinjen. Herrera tiki-takar, Januzaj utmanar och Falcao avslutar. Samtidigt som Rafael och Shaw forsar fram på kanterna.

Frågor på den elvan? Förutom det faktum att de formbottnade Rooney eller RvP får plats och att den allt annat än formtoppade Juan Mata får det?

* Jag är fortfarande skakad efter den otumlande start på september Manchester United stod för. Det finns så mycket mer att säga att jag nästan fastnar i en loop när jag får en idé. Men jag återkommer alltid, det vet ni.