Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Everton it is

Embed from Getty Images
Åtta skador och en avstängning säger LvG: Smalling, Jones, Evans, Rooney, Lingard, Young, Herrera får jag ihop det till. Physioroom.com lägger till James Wilson, men Carrick såg vi ju träna häromdagen. Kanske ändå räknas in eftersom han inte är redo för spel.
LvG höll i eftermiddagspresskonferens i dag – för nytillkomna läsare är det han som gör det nuförtiden och inte David Moyes och framförallt inte Alex Ferguson – och rörde vid följande intressanta punkter:

  • Han har berättat för spelarna vem som ska vara kapten. Men han berättade det inte för fansen/pressen. Gissningsvis RvP, eller Fletcher om skotten tar plats.
  • Paddy McNair spelar från start i stället för Blackett då United nuförtiden är inkapabelt att spela med två vänsterfotade innerbackar. Vill minnas att det gick hyggligt med två högerfotade under några år på 2000-talet. Oh well, han har sina idéer, Louis.
  • AFROTANKEN ÄR TILLBAKA.
  • Det ska spelas uppvisnings-träningsmatcher så småningom under säsongen. ”We have spoken last week with each other and Ed Woodward so I fully agree” var LvG:s kommentar. Tja, inte mycket att säga om det. Alltid skönt att skaffa fler lägen att ha sönder spelare på. Och fler sätt att håva in kulor på till den kärleksfulla, amerikanska familjen.
  • ”Juan Mata has played very well in his [Rooney’s] position” sa Aloysius. Det kan tolkas som att Mata spelar och oddsen är helt klart i spanjorens favör, men jag är beredd att slänga in Januzajbrasklappen.

Ska vi tro LvG ser elvan på söndag ut så här:

DDG

Rafael – McNair – Rojo – Shaw

Fletcher – Di Maria – Blind

Mata

RvP – Falcao

Alternativet är att Di Maria tar Herreras plats och att både Januzaj och Mata går in från start, men den offensiven vore inte bra för hjärtat. Även om alla – inklusive jag – skulle spricka av upphetsning om den elvan ramlade in.

* Medan United faktiskt inlett bättre än i fjol efter sex omgångar har Everton har inlett säsongen bedrövligt jämfört med i fjol. Det beror till viss del på vilket motstånd man haft under de första sex omgångarna, men ändå noterbart hur mycket sämre Everton startat:

13-14 efter sex omgångar.

4) Everton 3-3-0 9-6 12 poäng

12) United 2-1-3 8-8 7 poäng

14-15 efter sex omgångar.

7) United 2-2-2 11-9 8 poäng

15) Everton 1-3-2 12-14 6 poäng

Everton är 6 poäng och 5 mål sämre medan United är 1 poäng och 2 mål bättre i dag. Everton har mött Arsenal, Chelsea och Liverpool så här långt, medan United inte mött ett enda tippat topp 6-lag. Av det jag sett av Lukaku så här långt har han inte imponerat, vilket med största sannolikhet innebär att han käkar upp Paddy McNair. Men då kontrar vi med att slänga in Fellaini som bryter ner sin landsman totalt och dräper in ett hattrick sista fem. För United är ju så imponerande i avslutningarna av matcherna på senare år.

* Som vanligt får vi se fler poänger från dagens rapporter först sent i kväll, alternativt i morgon, då blaskorna kommer med sina knäck.
* Vad jag kräver på söndag? Ett mål från Falcao. Allt annat är lika oacceptabelt som det är osannolikt.