Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Han kom, han såg, han segrade inte..

Alla som har spelat fotboll vet precis hur det är att jobba i uppförsbacke. Hur det är att ligga under med 1-0 i paus mot seriens sämsta lag och det blir skit av allting man försöker göra. I sådana lägen, i uppförsbacken som vi befinner oss i med United just nu, när avsluten mirakulöst nog går utanför stolpen varje gång, när passningarna ständigt går till fel adress och alla djupledsbollar rinner ut över kortlinjen så finns det EN ENDA sak som kan rädda en: att spela med hjärtat. Attityd. Vilja. Moral. Den typen av grejer. Man tycker att fotbollsspelare som ändå trillar boll som yrke (och dessutom håvar in en hyfsad veckopeng för besväret) borde kunna motivera sig lite mer än det vi såg idag. Och så många andra dagar. Är det bara jag, eller känns det som vi sitter och analyserar samma match vecka efter vecka? Kanske bara min tv som kör bortamatchen mot Aston Villa på repeat, men den bedrövliga inställningen United visade upp den matchen har mer eller mindre suttit i sedan dess.
Allt är förstås inte helt hopplöst, men när man möter ett lag som på både pappret och fotbollsplanen bör varje markant sämre och ingen egentlig värdemätare, så blir man ju lite småtrött när skillnaden rent spelmässigt blir så pass liten som den var i första halvlek. Att motivation slår klass vet alla, men var finns vår motivation? Ska göra ett försök att se på matchen med inte allt för besvikna ögon, avhandlar det värsta först så man kan få förtränga och förneka det i lugn och ro sedan..
 
Miserabelt:

  • Inte helt oväntat, men ATTITYDEN. Vad fan? Har sett folk vara mer ivriga över sin telefonräkning än vad Falcao var att vinna en närkamp. Och så vidare, och så vidare. Att spela för United var en gång ett privilegium, något som bland annat Fergie var väldigt noga med att alla spelare skulle bära med sig, oavsett om man hette David Beckham eller Eric Djemba-Djemba. Misstänker att någon glömt att nämna detta för dagens trupp..
  • De uteblivna målchanserna, och därmed också målen. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Vi skapar i stort sett ingenting, och är inte heller något hot på de fasta situationer vi får. Vi hade 6 avslut på mål idag, jag är kanske kritisk, men vi mötte faktiskt Cambridge och inte Barcelona. Vi borde väl kunna begära mer?
  • Tempot, det icke-existerande. Hänger givetvis till stor del ihop med den obefintliga attityden, som ju är ett problem i sig. Jag betvivlar inte att det i klubbar som Yeovil och Cambridge finns betydligt mer bollskickliga spelare än till exempel Jones och Smalling, men det ska liksom inte ha någon betydelse. Vi ska kunna blåsa förbi ett motstånd som detta utan alltför stora problem. All cred till lagen i de lägre divisionerna som sliter i 90 minuter, men om Manchester United lägger i högsta växeln ska man i regel inte ha någon chans.

 
Ändå helt okej:

  • Fyrbackslinjen! Äntligen! Inte för att denna match går till historien som någon försvarsmässig bragd, men även när Jones eller Blind (seriöst, HELA TIDEN) slog en snedspark och gav bort bollen hade vi faktiskt ändå hyfsad koll på läget. För det mesta lugnt och sansat bakåt, vilket känns som en bra grund att jobba vidare på (Ja, den passningen var till dig Van Gaal..)
  • En pigg och alert Januzaj, åtminstone i första halvlek. Och det var ju inte igår.
  • Vi håller nollan. Återigen, kanske inte mot det mest målfarliga laget, meeen vi har ju åkt på skitmål förr.. (Jag trodde faktiskt vi skulle få se Valdes mellan stolparna idag, men han satt på bänken och frös istället. Stackarn)
  • Bytet som innebar Van Persie och Herrera in. Helt rätt byte att göra i det läget av matchen. Vi fick betydligt mer tryck efter det, trots att det inte resulterade i några mål – den här gången. Om man ska vara petig så kunde Wilson till och med klivit av lite tidigare, det var inte hans match helt enkelt.

 
WTF?!

  • Alltså, det här med att Jones slår hörnorna.. (och en frispark, WHY?!) Phil Jones är kanske inte vår bäste avslutare, men har gör ju betydligt mer nytta i straffområdet än vid hörnflaggan.. Om någon har en vettig förklaring till detta, snälla träd fram!
  • Varför startar inte Herrera typ alla matcher? Ser ingen som helst anledning att ha karln på bänken i ett just nu underpresterande United. Han bidrar faktiskt med mer än exempelvis Fellaini, och jag upplever att de här onödiga ”bolltappen” på mittplan blir färre när han spelar.

 
Slutligen, ingen vidare fredagkväll och nu har vi ett omspel mot Cambridge på Old Trafford att se fram emot. Tungt och trist när man skulle göra ungefär vad som helst för bara en kvart av propagandafotboll och ett stopptidsmål á la Hernandez. Jaja. Cambridgefansen var glada i alla fall. KUL FÖR DEM.
/Lisa