Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sunderland it is

Embed from Getty Images
Fyra raka matcher mot Sunderland utan seger är lika oerhört som tre förluster på fyra senaste mot Swansea. Mot ett sånt motstånd är två av fyra mediokert. Men verkligheten är alltid verkligheten – om man inte är religiös förstås – och nu står vi inför det faktum att en hemmamatch mot De Svarta Katterna inte per automatik innebär att man som supporter åtminstone på förhand är säker på tre poäng.
Hursomhelst handlar det om tre poäng som bara måste in i den holländsk-walesiska bänk-banken. Förlust i morgon, med tanke på det motstånd som väntar de kommande veckorna:
Newcastle (b)
Tottenham (h)
Liverpool (b)
Aston Villa (h)
city (h)
Chelsea (b)
Everton (b)
Noll mot Sunderland skulle kunna innebära att United blir tvingat att ta igen det på antingen Anfield eller Stamford Bridge och det är ett scenario jag inte dagdrömmer om. Sunderland av i dag har vunnit en av sina sju senaste bortamatcher i ligan – derbyt mot Pardews dåvarande mannar – och ett lag som fortfarande då och då använder sig av den målsterile Danny Graham ska omöjligt kunna hota United på Old Trafford. Men den reella världen skiljer sig tyvärr avsevärt från den virtuella och Danny Graham skulle mycket väl kunna hänga både ett och två mål i morgon.
Med bara RvP (skadad) och Carrick (ska lira U21 först) på frånvarolistan –  ser jag helst denna elva;

DDG

Valencia – Smalling – Rojo – Shaw

Blind – Herrera – Di Maria

Januzaj

Rooney – Wilson

Poänger: Smalling eller Jones? Smalling i min värld. Young? Ja, egentligen, men det bär emot att låta en spelare som är en midtable-startare få rum i en Unitedelva. Samma appliceras på Antonio Valencia, men då Rafael är persona non grata och McNair inte visat sig vara bättre får pragmatism råda. Januzaj eller Fellaini? Jag vägrar låta endimensionella spelare gå före tredimensionella i min ideologi. Wilson eller Falcao? Falcao blir inte kvar i klubben och då bör Wilson – som knappast är sämre heller – få så mycket tid som möjligt på sig.

Och så den misshandlade – och med transfersummemått mätt misslyckade – The Perfect Man? Ja, egentligen går han ju före både Rooney, Fellaini och Januzaj som #10, men här är egentligen nyckelordet. Juan dominerar aldrig matcher (det gör ingen i United längre) och skapar för lite chanser med tanke på det spel han har och borde ha i sig. Det väntar ingen bragdstämpel runt hörnet för Eds inköp av spanjoren, tyvärr.

Louis van Gaal plockar däremot in detta efter samråd med det lite rostigare tombolahjulet:

DDG

Valencia – Jones – Rojo – Shaw

Blind – Herrera – Di Maria – Fellaini

Falcao – Rooney

* Dagens ledsamma besked att Brian McClair – som är något av en institution i klubben och en av de gamla lirare jag kommit att uppskatta mest efter karriären – lämnar United i vår tas emot med just ledsamhet från yours truly. Choccy är en riktig karaktär, minns bara hans spalter i de gamla Unitedmagazinen, och om någon kan klubben utan och innan och upp och ner så är det just den gamle skotten. Nu gör han inte en Kiddo, mannen han olyckligtvis följde till Blackburn, och går till city så han är värd alla lyckönskningar vi kan uppbåda.

Till skillnad från The Man Formerly Known as Kiddo.

* Tänk så märklig det kan vara. För hur många av er är egentligen nedslagna och förtvivlade över att Robin van Persie är skadad och borta några veckor? Vi snackar alltså en av Premier Leagues allra bästa anfallare genom tiderna och skadebeskedet rörande honom möts med en axelryckning.