Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Memphis Depay

Memphis Depay är nu, formellt presenterad som, en Manchester United-spelare. Detta firas givetvis med en Q&A i MUTV.

Memphis, du är officiellt en Manchester United-spelare nu. Hur känns det?
Det är verkligen en dröm som blir sann. Jag är väldigt glad och väldigt uppspelt över att spela med laget och jag trivs i Manchester.

Du har precis haft en underbar säsong med PSV, så känner du nu att du är redo för Premier League?
Ja, jag känner mig verkligen redo. Jag är fortfarande ung men jag tar steg och jag ser fram emot att spela i Premier League för den bästa klubben i världen.

Vi har sett några av dina fantastiska insatser den här säsongen men hur skulle du beskriva dina styrkor?
Jag har tagit steg i avseendet att jag har gjort många mål den här säsongen och för mig är det väldigt viktigt. Så jag är verkligen glad över det och landskamperna sedan VM har också gått bra. Jag har gjort framsteg och jag vill förbättra mig till en högre nivå nu.

Du har spelat för Louis van Gaal i VM. Hur viktig var han för din flytt till United?
Väldigt viktig. Han gav mig möjligheten att spela i VM, han visade stort förtroende i mig och jag tycker att han är den bästa tränaren i världen. Han gör mig bättre på träningsplanen och det är väldigt viktigt för mig. Så jag ser verkligen fram emot att arbeta med honom här.

Vi har en holländsk manager och några holländska tränare, Daley Blind och Robin van Persie. Hur mycket hjälp kommer det att vara när du anpassar dig till din nya klubb?
Jag tror att det kommer att bli lite enklare. Jag kan fråga grabbarna vad som händer runt klubben men också mina egna känslor kommer att ge mig en uppfattning. Jag behöver se allting, jag behöver förbättra mig, jag behöver se arenan. Jag tror att det kommer att ha en stor påverkan på mig eftersom jag är ung och det här är en väldigt stor klubb med många fantastiska supportrar. Jag är väldigt glad.

Har du tänkt på att kliva ut på Old Trafford i en Unitedtröja?
Jag har drömt om det, så låt det ske. Jag kan inte vänta på att få spela på Old Trafford.

Den här klubben har en väldigt berömd historia med yttrar, som Ryan Giggs och Cristiano Ronaldo. Hur mycket vill du följa i deras fotspår?
Jag kommer att låta mina fötter prata. Jag hoppas att jag kan utveckla mig här i Premier League och jag hoppas att jag kan bli som de fantastiska legenderna någon gång i min karriär. Jag kommer att arbeta hårt, så låt oss se. Jag tror att jag kan bli en fantastisk spelare för Manchester United.

Du är ung, känner du att du fortfarande har utveckling och förbättring att göra och att du vill göra det här?
Givetvis. Jag är ung och kan ta fler steg. Jag vet att det är en tuff liga, allting går snabbare och ligan är väldigt stark. Men jag kommer att lära mig och bli starkare, snabbare och bättre här på träningsplanen. Så jag tror att jag kan utvecklas och ta fram mer av mig själv.

Du har utan tvekan sett många Premier League-matcher. Hur uppspelt är du att ha en påverkan i den här ligan och är det något du alltid har velat göra?
Jag tror att det är en fantastisk känsla att göra mål i Premier League, fansen blir galna. Det är helt annorlunda mot den holländska ligan och jag kan föreställa mig hur stor den är. Men jag måste vara på planen för att verkligen känna atmosfären från supportrarna och klubbens påverkan.

Managern har sagt att han vill vinna troféer med den här klubben. Vad är dina ambitioner här?
Well, jag vill också vinna troféer med laget. Vi är den största klubben i världen, så vi måste spela för de troféerna.

Det var inte länge sedan din säsong tog slut. Men hur mycket ser du fram emot att få börja i en Manchester United-tröja?
Jag hade en fantastisk säsong, men det var på en annan nivå och jag vet det. Jag är väldigt uppspelt att vara en del av Manchester United, men vi måste vinna troféer. Jag är säker på att vi kan göra det.


Källa: Manutd.com