Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: United förväntas aktivera Pedros utköpsklausul

  • Stewart Downing lämnar West Ham för barndomsklubben Middlesbrough. [Middlesbrough]
  • United har lånat ut Pearson och Rothwell till Barnsley men det kan bli fler affärer med Yorkshireklubben. Barnsleys 18 år gamla högerback Mason Holgate  har varit på provträning hos United och förväntas nu flytta till Manchester United på permanent basis. En övergångssumma sägs kunna landa runt en miljon pund. [Yorkshire Post]
  • Dagens hetaste rykte är dock att United uppges vara redo att lösa ut Pedros utköpsklausul på 22 miljoner pund. Det rapporterar de flesta engelska tidningarna. Pedro är ju en flexibel spelare, vilket Louis van Gaal ju är mycket förtjust i, och skulle kunna användas på de flesta offensiva positionerna i United. Pedro skrev ett nytt kontrakt med Barcelona så sent som i juni men han uppges ändå se över sin situation då speltiden i Barcelona är begränsad. ”Det är sant att jag har fått viktiga erbjudanden,” säger Pedro. [Manchester Evening News, Guardian, Times]
  • James Ducker på Times skriver att Van Gaal inte är intresserad av att värva Nicolas Otamendi. [Times]
  • Däremot ska United ha ett avtal på plats med Jasper Cillessen, ifall David de Gea lämnar. Cillessen verkar sugen: ”Givetvis, det är en fantastisk klubb Manchester United, men jag kan inte göra något med rykten. Det skulle vara ett fantastiskt steg.” Och Ajax hymlar inte med att man inte kan behålla Cillessen om United knackar på dörren. ”Vi vill behålla honom, men om Manchester United kommer med en stor säck pengar kan det vara svårt,” säger tränaren Frank de Boer. [Times, Sky Sports]
  • Sky Italia säger att United är redo att signera Sergio Romero, som är tillgänglig på fri transfer. Förhandlingarna uppges vara på ett avancerat stadium. [Twitter/Omid Zamani, 2]